loader

Rețetele lui Mircea Dinescu din 5 octombrie

Acestea sunt rețetele pe care gazda emisiunii „Politică și delicatețuri” și Doru Stănculescu  le-au pregătit în ediţia din 5 octombrie, la TVR 1.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Pastramă de miel matur

  • pulpă și coastele unui miel (berbecuț de anul acesta)
  • sare, zahăr, usturoi, piper, coriandru, cimbru, mărar uscat
  • dulceață de ardei iute

Recomandare: se servește cu un cabernet sec

Dulceață de ardei iute

  • 1 kg ardei iute bulgăresc
  • 300g zahăr
  • 2 linguri de oțet de mere
  • 20 g piper

Doru Stănculescu, invitatul emisiunii, a gătit Prăjitura Prezidente

  • 4 linguri  zahăr
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri făină
  • 2 ouă întregi
  • ½ praf de copt
  • coajă de lămâie, zahar vanilat, rom

Se toarnă intr-o formă unsă cu unt peste care se pun fructele bucăți, aranjate pe suprafață – pere, mere, prune sau struguri fără sâmburi. Se coace 20 de minute, dupa care se scoate din cuptor tava și se adaugă următoarea cremă – 100g unt, 100g zahăr, 100g nucă de cocos rasă sau migdale, 1 ou.

Se introduce din nou în cuptor până se rumenește.

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producător Diana Anghel / Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 
Sărbătoare la „Petrecere... cu cântec!”: Margareta Clipa - 50 de ani de carieră artistică

La TVR 1, Iuliana Tudor ne invită duminică, 23 noiembrie, de la ora 21:00, la o ediție aniversară cu muzică bucovineană, hit-uri de muzică ...

„OMUL ANULUI 2025”. Eroii care schimbă România prin cultură, educație și speranță

„Când noi vom fi mai frumoși și mai buni, atunci și România va fi mai frumoasă”, spune Adelin Petrișor în ultima ediție din acest sezon a ...

Povestea din ochii lor: Franco, multiplu campion naţional şi european

Există o tăcere care vorbește fără cuvinte. E tăcerea din ochii unui animal care te privește și-ți spune totul: despre încredere, despre iubire, ...

 

#tvr1