Acestea sunt rețetele pe care gazda emisiunii „Politică și delicatețuri” și Doru Stănculescu le-au pregătit în ediţia din 5 octombrie, la TVR 1.
Pastramă de miel matur
- pulpă și coastele unui miel (berbecuț de anul acesta)
- sare, zahăr, usturoi, piper, coriandru, cimbru, mărar uscat
- dulceață de ardei iute
Recomandare: se servește cu un cabernet sec
Dulceață de ardei iute
- 1 kg ardei iute bulgăresc
- 300g zahăr
- 2 linguri de oțet de mere
- 20 g piper
Doru Stănculescu, invitatul emisiunii, a gătit Prăjitura Prezidente
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri lapte
- 4 linguri ulei
- 7 linguri făină
- 2 ouă întregi
- ½ praf de copt
- coajă de lămâie, zahar vanilat, rom
Se toarnă intr-o formă unsă cu unt peste care se pun fructele bucăți, aranjate pe suprafață – pere, mere, prune sau struguri fără sâmburi. Se coace 20 de minute, dupa care se scoate din cuptor tava și se adaugă următoarea cremă – 100g unt, 100g zahăr, 100g nucă de cocos rasă sau migdale, 1 ou.
Se introduce din nou în cuptor până se rumenește.