Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.
Rețetele lui Mircea Dinescu din 5 octombrie
Duminică, 05 Octombrie 2014
Acestea sunt rețetele pe care gazda emisiunii „Politică și delicatețuri” și Doru Stănculescu  le-au pregătit în ediţia din 5 octombrie, la TVR 1.

Pastramă de miel matur

  • pulpă și coastele unui miel (berbecuț de anul acesta)
  • sare, zahăr, usturoi, piper, coriandru, cimbru, mărar uscat
  • dulceață de ardei iute

Recomandare: se servește cu un cabernet sec

Dulceață de ardei iute

  • 1 kg ardei iute bulgăresc
  • 300g zahăr
  • 2 linguri de oțet de mere
  • 20 g piper

Doru Stănculescu, invitatul emisiunii, a gătit Prăjitura Prezidente

  • 4 linguri  zahăr
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri făină
  • 2 ouă întregi
  • ½ praf de copt
  • coajă de lămâie, zahar vanilat, rom

Se toarnă intr-o formă unsă cu unt peste care se pun fructele bucăți, aranjate pe suprafață – pere, mere, prune sau struguri fără sâmburi. Se coace 20 de minute, dupa care se scoate din cuptor tava și se adaugă următoarea cremă – 100g unt, 100g zahăr, 100g nucă de cocos rasă sau migdale, 1 ou.

Se introduce din nou în cuptor până se rumenește.