Fragment din ediţia emisiunii Politică şi delicateţuri, difuzată duminică, 20 mai, de la ora 15:30, la TVR1, în care invitatul lui Mircea Dinescu a fost Daniel Iordăchioae.
Şi pentru că toată carnea a fost consumată la ediţia trecută, când invitatul lui Mircea Dinescu a fost Cabral, după cum glumeşte poetul, pentru ediţia din 20 mai, au rămas doar legumele, iar masterchef Dinescu a gătit pentru oaspetele său o mâncare de mazăre după o reţetă proprie.
Iată ingredientele şi modul de preparare:
***
Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".