În prima ediţie din 2018 a emisiunii Politică şi delicateţuri, difuzată pe 7 ianuarie la TVR1 şi TVR+, invitatul lui Mircea Dinescu a fost Paul Surugiu (Fuego).
Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu scoate din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche.
Mircea Dinescu a pregătit RULOURI A LA DINESCU şi SOS BUN LA TOATE.
Iată ingredientele şi modul de preparare:
RULOURI A LA DINESCU
- carne de vițel
- 2 fire de praz
- 4 dovlecei
- ciuperci
- 1 vânătă
- 2 ardei copți
- 1 ceapă
- făină
- semințe de mărar
SOS BUN LA TOATE
- 2 sfecle coapte
- usturoi
- 1 ardei copt
- nucă
- leuștean
- zeamă de portocală
- sare, piper
- coriandru
- vin
- semințe de mărar
***
Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".