loader

Reţeta lui Dinescu: crap la cuptor şi raţă mută cu măsline

Duminică, 13 decembrie, Mircea Dinescu l-a aşteptat pe Bebe Cotimanis cu un veritabil „recital culinar”. Cum se pregătesc cele două feluri de mâncare? Găsiţi reţetele în rândurile de mai jos.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Crap la cuptor

  • 1 crap
  • 2 linguri făină
  • zeamă de portocală
  • 4 cepe
  • 4 ardei
  • ½ l vin
  • 2 căpățîni de usturoi
  • roșii cherry
  • piper roșu, busuioc
  • capere
  • lămâie

Rață mută cu măsline

  • 1 rață mută
  • făină
  • roșii cherry
  • dulceață de ardei iute
  • 2 fire de praz
  • 250 g măsline
  • zeamă de portocală
  • 750 ml vin
  • 2 linguri zahăr ars
  • 1 lingură oțet de mere
  • sare, busuioc
  • ulei

3:00 Prezenţe româneşti

* GERMANIA

Cristian Crăciun, egiptolog, originar din Sibiu, cu un doctorat la Freie Universität Berlin, conduce proiectul Konosso-Philae-Séhel din Aswan, unde documentează inscripții aflate adesea sub apă, colaborând cu echipe internaționale.

RealizatorTiberiu Stoichici

Producător Anca Berlogea-Boariu

3:30 Pro patria

(Reluare)
 
„Cum ne omorâm femeile” – un documentar tulburător la „Dosar România”

FEMICID. Cum ajunge un bărbat să devină ucigaș și ce semne de avertizare a ratat societatea? Realizatoarea TVR Alina Amza trage un semnal de ...

De vorbă cu Cătălin Ștefănescu, despre curiozitate, dialogul tihnit și arta de a asculta

Într-o lume grăbită, în care conversațiile se consumă în viteză, Cătălin Ștefănescu rămâne un apărător al dialogului aşezat, construit cu ...

Gorj – glasul eroilor, gustul artei. Duminică, la „Exclusiv în România”

Cristi Tabără, Cristina Şoloc şi echipa „Exclusiv în România” află cum o mână de localnici a ţinut piept armatei germane, vizitează Cula Cartianu ...

 

#tvr1