loader

Reţeta lui Dinescu: Ou în cuib de vânătă şi rulou de viţel îndrăgostit de vânătă

Adriana Săftoiu este cea care i-a trecut pragul bucătăriei lui Mircea Dinescu, în ediţia din 14 mai a emisiunii „Politică şi delicateţuri”.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Ingredientul zilei este vânăta, o legumă de care poetul se declară îndrăgostit. Astfel, pentru început, i-a preparat distinsei invitate o invenţie a sa - ou în cuib de vânătă, iar la felul doi - un rulou din carne de viţel, în mijlocul căruia pune vânătă coaptă şi caşcaval.

OU ÎN CUIB DE VÂNĂTĂ

-         2 vinete

-         100g caşcaval

-         4 roşii cherry

-         2 ardei copţi

-         2 ouă

-         ulei

-         făină

RULOU DE VIŢEL ÎNDRĂGOSTIT DE VÂNĂTĂ

-         100 g carne de viţel

-         100 g caşcaval

-         1 vânătă

-         2 ouă

-         coriandru, piper, busuioc

-         făină

-         pesmet

-         dulceaţă de ardei iute

-         muştar

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

4:35 In grădina Danei

Realizator Dana Constantinescu

(Reluare)

5:00 Meteo

(Reluare)
 
Copilul, în fața violenței din familie

Copilul, în fața violenței din familie

publicat: miercuri, 19 noiembrie 2025

În ultimele luni, România a fost zguduită de numeroase cazuri de violență domestică, multe dintre ele cu final tragic. Dincolo de drama ...

În periplul său cultural, echipa emisiunii "Bucuria credinței" a poposit la Complexul Astronomic din Baia Mare, un important reper științific și ...

În Viscri, frumusețea nu e doar de privit, e de simțit. Cu „Exclusiv în România”, din nou la Viscri

Pe 23 noiembrie, pășim cu sufletul deschis prin satul fără de pereche, un loc care pare desprins dintr-o poveste veche, așezat între dealuri ...

 

#tvr1