loader

Reţeta lui Dinescu: Ou în cuib de vânătă şi rulou de viţel îndrăgostit de vânătă

Adriana Săftoiu este cea care i-a trecut pragul bucătăriei lui Mircea Dinescu, în ediţia din 14 mai a emisiunii „Politică şi delicateţuri”.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Ingredientul zilei este vânăta, o legumă de care poetul se declară îndrăgostit. Astfel, pentru început, i-a preparat distinsei invitate o invenţie a sa - ou în cuib de vânătă, iar la felul doi - un rulou din carne de viţel, în mijlocul căruia pune vânătă coaptă şi caşcaval.

OU ÎN CUIB DE VÂNĂTĂ

-         2 vinete

-         100g caşcaval

-         4 roşii cherry

-         2 ardei copţi

-         2 ouă

-         ulei

-         făină

RULOU DE VIŢEL ÎNDRĂGOSTIT DE VÂNĂTĂ

-         100 g carne de viţel

-         100 g caşcaval

-         1 vânătă

-         2 ouă

-         coriandru, piper, busuioc

-         făină

-         pesmet

-         dulceaţă de ardei iute

-         muştar

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

2:00 REVIZIE TEHNICA

(Reluare)

5:55 Imnul României

 
„Deceniul ascuns” – viața din România comunistă

Un proiect aparte în peisajul documentar autohton, „Deceniul ascuns” aduce în prim-plan viața cotidiană din România anilor ’80, într-o abordare ...

Captivi în ecrane: Dependența digitală care ne schimbă viețile

Ne-am dorit să ne facă viața mai ușoară, dar acum nu mai știm cum să trăim fără ea. Tehnologia digitală, creată să ne ajute, a ajuns să ne ...

Ce înseamnă să fii om în era IA? „Maşinăria care simte”, un documentar care ne pune pe gânduri

Poate IA să interpreteze şi să înţeleagă emoţiile umane? Ce mai înseamnă să fii om într-o lume plină de maşinării care „simt”? Dar, oare, nu am ...

 

#tvr1