Gazda a pregătit, împreună cu actorul Mihai Constantin, praz cu măsline, mâncare de urzici cu ochiuri româneşti şi mămăligă.
PRAZ CU MĂSLINE
- 7 fire de praz
- câteva roșii cherry
- măsline adevărate, nu d-alea vopsite
- 3 linguri zăhar ars
- vin
- puțină făină coaptă
- bucățele de lămâie la final
- 100 g ulei
Se mănâncă rece.
MÂNCARE DE URZICI CU OCHIURI ROMÂNEȘTI
- 1 kg de urzici proaspete curățate și opărite 20 min
- 150 g ulei de floarea soarelui
- 1 mână de untișor
- 1 mână de leurdă
- 3 ceape
- 2 ardei gras
- un pahar vin alb
- 2 linguri făină coaptă
- sucul de la o portocală
MĂMĂLIGĂ
- mălai grișat (dacă n-aveți de la moară)
- 2 linguri de ulei
- ½ linguriță sare
OCHIURI ROMÂNEȘTI
- 3 ochiuri fierte în apă clocotită cu puțin oțet
- 2 cepe cu zahăr caramelizat
- puțină sare
Recomandare - se bea cu o tămâioasă românească.
Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.