loader

Reţeta lui Mircea Dinescu din 6 aprilie

În ediţia de duminică, 6 aprilie, poetul a gătit, împreună cu Ivan Patzaichin, sushi de scrumbie de Dunăre şi lapţi de crap cu stufat de ştevie.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Sushi de scrumbie de Dunăre

  • 2-3 scrumbii filetate
  • ceapă murată
  • sare, zahăr, oțet de mere, ulei
  • zeama de la o portocală
  • puțin vin
  • cuișoare
  • capere

Lapţi de crap cu stufat de ştevie

  • ½ kg de lapți
  • ½  pahar de vin
  • ½ zeamă de portocală
  • 50g făină

Stufat

  • 3 legături de ștevie
  • 2 ardei capia copți
  • 3 cepe
  • ulei, piper, coriandru, busuioc
  • zeamă de potocală
  • un pic de vin

Recomandarea lui Mircea Dinescu – se bea cu rose demi-sec din Merlot

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

14:55 Vorbeşte corect!

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

Sezon nou

15:00 Akzente

(I) Noutăţi editoriale cu dr. Markus Fischer. Reţete tradiţionale din Banat cu Ramona Lambing

Producător Christel Ungar

 
Boris Velimirovici: „Este loc pentru toată lumea sub soare; trebuie doar să învățăm să ne respectăm”

Licențiat în filologie la Universitatea de Vest din Timișoara, Boris Velimirovici a intrat în presă încă din anii de studenție. A condus, timp de ...

Farfuria românilor, oglinda economiei autohtone

Farfuria românilor, oglinda economiei autohtone

publicat: joi, 30 octombrie 2025

Vineri, 31 octombrie, de la ora 18:15 Narcis POPESCU îi are ca invitaţi pe domnii Sorin MINEA, preşedintele Federaţiei Romalimenta şi ...

„Şi eu pot să fac așa cum au făcut acei oameni!” – La „Omul Anului 2025” ne molipsim de... bine

Ediţia cu numărul 7 a campaniei „Omul Anului 2025” se vede la TVR 1 joi, 30 octombrie, de la ora 22.00. Alţi doi eroi care au arătat, prin ...

 

#tvr1