Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.
Reţeta lui Mircea Dinescu
Duminică, 09 Martie 2014
În prima ediţie a emisiunii "Politică şi delicateţuri" de pe TVR 1, Mircea Dinescu a gătit, împreună cu Grigore Leşe, file de şaleu împachetat în aluat cu bere.

FILE DE ȘALĂU ÎMPACHETAT ÎN ALUAT CU BERE

Ingrediente

  • 1 șalău de aproximativ 2 kg
  • 200 g făină
  • 1 pahar de bere
  • 2 linguri ulei
  • 2 albușuri de ou, bătute spumă
  • ½ portocală
  • ½ pahar de vin pentru stropit file-ul înainte de a-l tăvăli prin aluat

Sos Scordolea

  • 100 g miez de nucă
  • 2 cartofi fierți
  • 2 căței de usturoi
  • 100 g ulei
  • 25 g oțet balsamic
  • sare
  • puțin zahăr

Maioneza

  • 3 gălbenușuri fierte
  • 2 gălbenușuri proaspete
  • 150 g ulei
  • sucul de la o jumătate de lămâie stins cu o linguriță de zahăr
  • 50 g capere

Salată de ridiche neagră

  • 1 ridiche neagră mare
  • ½ grapefruit rosu tăiat bucăți
  • ½ portocală
  • 50 g ulei
  • semințe de dovleac
  • chimen
  • sare
  • zahăr

Recomandarea lui Mircea Dinescu – se servește cu un sauvignon alb sec, parfumat.