La "Politică şi delicateţuri", poetul Mircea Dinescu şi actorul Marius Manole au gătit "o tocană fără frontiere", la TVR 1 şi pe TVR+, duminică, 19 noiembrie.
Marius Manole s-a simţit ca acasă în bucătăria poetului, a râs, a glumit şi a participat cu bucurie la prepararea tocanei.
„Mi-ar plăcea să învăţ să gătesc ca Dinescu, să am o săptămână în care să stau aici lângă bucătari şi să văd cum fac…mi se pare una dintre cele mai frumoase meserii din lume”.
Ingredientele pentru TOCANĂ FĂRĂ FRONTIERE:
- Limbă de porc și de vițel
- Falcă de porc și de vițel
- 4 cepe
- 3 ardei capia
- pulpă de gâscă
- 1 cârnat
- zeamă de carne
- făină
- dulceață de ardei iuți
- 200 g năut
- 3 ardei copți
- zeamă de portocală
- muștar
- vin
- ulei
- făină
- oțet de vișine
***
Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".