Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES
Reţeta lui Dinescu: Tocană fără frontiere
Duminică, 19 Noiembrie 2017
La "Politică şi delicateţuri", poetul Mircea Dinescu şi actorul Marius Manole au gătit "o tocană fără frontiere", la TVR 1 şi pe TVR+, duminică, 19 noiembrie.
Tocana

Marius Manole s-a simţit ca acasă în bucătăria poetului, a râs, a glumit şi a participat cu bucurie la prepararea tocanei.

„Mi-ar plăcea să învăţ să gătesc ca Dinescu, să am o săptămână în care să stau aici lângă bucătari şi să văd cum fac…mi se pare una dintre cele mai frumoase meserii din lume”.

(w640)

Ingredientele pentru TOCANĂ FĂRĂ FRONTIERE:

-     Limbă de porc și de vițel

-     Falcă de porc și de vițel

-     4 cepe

-     3 ardei capia

-     pulpă de gâscă

-     1 cârnat

-     zeamă de carne

-     făină

-     dulceață de ardei iuți

-     200 g năut

-     3 ardei copți

-     zeamă de portocală

-     muștar

-     vin

-     ulei

-     făină

-     oțet de vișine

(w640)

 

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".