loader

Rețeta lui Dinescu: Pui pe pătuț de mazăre | VIDEO

Fragment din ediţia emisiunii "Politică şi delicateţuri", difuzată duminică, 13 decembrie, la #TVR1 , în care invitatul lui Mircea #Dinescu a fost Marcel Pavel.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Dinescu a pregătit pentru oaspetele său o rețetă comună, mazăre cu pui, dar gătită în maniera sa inconfundabilă. Într-un coșuleț făcut din pielea puiului, poetul pune mazărea gătită fără apă, dar cu vin, fără bulion, dar cu roșii și nelipsitul suc de portocale.

Pui pe pătuț de mazăre:

  • carne de pui
  • ceapă, usturoi
  • mazăre
  • ardei roșii
  • zeamă de portocale
  • vin
  • zahar, sare
  • făină
  • piper, busuioc
  • capere

(w882) reteta lui

2:10 Exclusiv în România

Prezintă Cristian Tabără

Producători: Cristian Tabara, Marin Găbudean

(Reluare)

3:00 Prezenţe româneşti

* GERMANIA

Cristian Crăciun, egiptolog, originar din Sibiu, cu un doctorat la Freie Universität Berlin, conduce proiectul Konosso-Philae-Séhel din Aswan, unde documentează inscripții aflate adesea sub apă, colaborând cu echipe internaționale.

RealizatorTiberiu Stoichici

Producător Anca Berlogea-Boariu

 
„Cum ne omorâm femeile” – un documentar tulburător la „Dosar România”

FEMICID. Cum ajunge un bărbat să devină ucigaș și ce semne de avertizare a ratat societatea? Realizatoarea TVR Alina Amza trage un semnal de ...

De vorbă cu Cătălin Ștefănescu, despre curiozitate, dialogul tihnit și arta de a asculta

Într-o lume grăbită, în care conversațiile se consumă în viteză, Cătălin Ștefănescu rămâne un apărător al dialogului aşezat, construit cu ...

Gorj – glasul eroilor, gustul artei. Duminică, la „Exclusiv în România”

Cristi Tabără, Cristina Şoloc şi echipa „Exclusiv în România” află cum o mână de localnici a ţinut piept armatei germane, vizitează Cula Cartianu ...

 

#tvr1