Strunilă şi Dinescu s-au întrecut la gătit raţă pe varză
marţi, 22 mai 2018
Pe 27 mai, la „Politică şi delicateţuri”, am văzut care dintre cei doi – gazda Mircea Dinescu sau invitatul, actorul Octavian Strunilă – găteşte cea mai bună raţă pe varză. Duminică, de la 15.30, la TVR 1, TVR HD și online pe TVR+.

Înarmat cu patru copane de raţă şi două verze, una roşie şi una albă, Mircea Dinescu îl invită în bucătărie pe actorul Octavian Strunilă.

Actor, scenarist şi regizor, Octavian Strunilă îşi face apariţia nu oricum, ci cântând la un acordeon găsit prin decor. Iar cântecul ales este compus chiar de tatăl său.

Se anunţă o ediţie Politică şi delicateţuri plină de voie bună, glume, râsete şi preparate exotice. Duminică, 27 mai, de la 15.30, la TVR 1 şi TVR+, Mircea Dinescu ne dă întâlnire cu actorul Octavian Strunilă.

(w640)

(w640)

Din vorbă în vorbă, Strunilă mărturiseşte că are o reţetă inedită de raţă pe varză, iar Dinescu îl provoacă să o gătească în paralel cu el. Şi se apucă amândoi de treabă, lui Octavian Strunilă îi revine varza roşie, de import, „grea ca un obuz”, pe care o taie „cam cu toporul”, după cum remarcă gazda. Apoi, o blagosloveşte cu vin, usturoi, nucşoară şi scorţişoară.

(w640)

Între timp, Dinescu toacă rapid varza albă, românească şi o perpeleşte în tigaie cu mult vin şi zeamă de portocală. Spre deosebire de reţetele clasice, care necesită mult timp de preparare, varza lui Dinescu se face repede, iar cea roşie, a lui Strunilă, merge pentru o oră la cuptor.

(w640)

(w640)

Cei doi merg în cramă, unde manâncă din varza pregătită de Dinescu, ascultă muzică lăutărească şi ne dezvăluie etape din „biografia romanţată" a invitatului. Relaxat, plin de farmec, Strunilă îi povesteşte poetului cum a ajuns actor, îşi aminteşte de copilăria petrecută la ţară şi vorbeşte cu emoţie despre tatăl său.

(w640)

(w640)

(w640)

Prin urmare, dacă vreţi să învăţaţi reţete noi şi exotice de raţă pe varză, sau doar să vă relaxaţi ascultând o discuţie interesantă, vă invităm duminică de la 15.30 la Politică şi delicateţuri, la TVR 1.

 

Despre Octavian Strunilă

(w640)

Octavian Strunilă s-a născut pe 5 iunie 1981, la Dorohoi. Este actor, scenarist și regizor, are un master în regie la UNATC. A jucat atât pe scena teatrelor din București cât şi în telenovele la Pro TV, fiind cunoscut de telespectatori pentru rolurile din Inimă de ţigan, State de România, Tanti Florica. A regizat filmele „Bani” si „Home delivery”, producţii la care a semnat şi montajul, şi scenariile. Înainte de a se face cunoscut în filme, Octavian a făcut stand-up comedy la Café Deko, fiind de altfel şi primul proiect de stand-up comedy din România.

 • 17:15
  Prinţul Jumong
  Serial * (JUMONG, PRINCE OF THE LEGEND-Coreea de Sud, 2006) Cu: Song Il-Kook, Han Hye-jin, Kim Seung-su Episodul 63 *Dramă istorică. Redactor Mirela Străinu
 • 18:30
  Handbal feminin
  * Liga Florilor. Etapa 3 Rapid Bucureşti-Gloria Bistriţa Comentatori: Dragos Bocanaciu/ Dragos Cojocaru Producător Daniela Enăchescu Transmisiune directă
 • 19:56
  Zi de zi
  cu părintele Constantin Necula Producător Victor Dochia
 • 20:00
  Telejurnal
  *Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 21:10
  Bufniţa Cenuşie
  Film * Bufniţa Cenuşie (GREY OWL-Marea Britanie, Canada, 1999) Regia Richard Attenborough Cu: Pierce Brosnan, Annie Galipeau, Graham Greene * Dramă. Film bazat pe biografia naturalistului de origine engleză Archibald Belaney, personalitate controversată a anilor 1930, care a adoptat o identitate indiană, luptând pentru conservarea mediului sub numele de. Fascinat de cultura amerindiană, tânărul Archie îşi părăseşte Anglia natală la începutul secolului XX şi duce o viaţă de vânător în pustietatea canadiană. Întâlnirea şi povestea de dragoste cu băştinaşa Anahareo îi vor schimba radical atitudinea faţă de natură şi animalele sălbatice, transformându-l din vânător, în protector al acestora. Redactor Adriana Vulpe
 • 23:10
  Omul care dăruieşte oglinzi
  Oana, Adina și Alex sunt trei dintre răniții de la Colectiv a căror viață s-a schimbat dramatic după tragedie. Din cauza arsurilor, privitul zilnic în oglindă devenise o tortură. După ani de suferință, ei au reușit să treacă peste asta cu răbdare, ambiție dar și cu sprijinul celor din jur. Omul care dăruiește oglinzi, un documentar-lecție despre cum înveți să trăiești din nou. Realizator Alina Amza
 • 23:59
  Suflet Colectiv
  Clip
 • 00:03
  Telejurnal
  *Sport*Meteo Prezintă: Mihai Rădulescu/Eugen Rusu Producător Alina Pagu, Loredana Negrilă
 • 00:50
  Politică şi delicateţuri
  cu Mircea Dinescu Jurnalist Iulia Ioaniţoaia. Producător Dan Manoliu
 • 01:40
  Suflet Colectiv
  Clip
 • 01:55
  Fan/Fun urban
 • 02:20
  Bufniţa Cenuşie
  (GREY OWL-Marea Britanie, Canada, 1999) Regia Richard Attenborough Cu: Pierce Brosnan, Annie Galipeau, Graham Greene Dramă. Redactor Adriana Vulpe
 • 04:15
  Telejurnal
  Ştiri* Tema zilei* Sport Prezintă: Dorina Florea, Radu Andrei Tudor Producători: Eva Matei,Cristian Petru
 • 05:05
  Garantat 100%
  Moderator Cătălin Ştefănescu Producător Adrian Ionică
 • 05:55
  Imnul României