loader
Foto

Galerie foto

Toni Grecu, speriat cu dovleacul, la „Politică şi delicateţuri”

Mircea Dinescu ne-a invitat să râdem cu poftă alături de cel mai „sobru” membru al grupului Divertis, pe 6 noiembrie , de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Chiar dacă sărbătoarea importată de peste Ocean a trecut, Mircea Dinescu nu vrea să lase debutul de noiembrie să treacă fără a serba leguma care poate să ne îndulcească, dar şi să ne provoace fiori pe şira spinării. Aşadar, în prima ediţie Politică şi delicateţuri a lunii, Dinescu a gătit feluri de mâncare inedite, pe bază de... dovleac.

Poetul ne asigură că vom râde cu poftă alături de invitatul său, umoristul şi omul de televiziune Toni Grecu.

(w882) Dinescu si

Prima reţetă cu care poetul a hotărât să-şi impresioneze musafirul este una pe care nu a mai făcut-o niciodată: dovleac prăjit. Răspunsul lui Toni nu se lasă mult aşteptat: „Când am aflat că e prima dată când găteşte dovleac, m-am simţit ca un cobai… Dar mi-a trecut”. Mimând reticenţa, când mâncarea este gata, oaspetele îi vinde poetului un pont pe care-l consideră general valabil: „Dacă vrei să salvezi o mâncare, pui brânză rasă. Eu cred că dacă pui brânză rasă pe orice, se mănâncă bine şi are un gust bun”. Însă, după ce ia o gură de dovleac prăjit, îşi schimbă părerea: „Dovleacul era pentru mine o legumă necomestibilă, dar, de astăzi încolo, a devenit o legumă comestibilă. E foarte bun la gust şi, combinat, evident, cu brânză rasă, e impecabil!”, susţine în continuare invitatul.

(w882) dovleac pr

Pentru felul al doilea, Dinescu a pregătit rulouri de ştevie, o altă legumă stranie pentru Toni Grecu. „Nivelul maxim la care am ajuns pe genul ăsta de plante este spanacul. Mai sus n-am fost până azi, când am ajuns la nivelul superior, la ştevie. Recunosc, experienţă bună, sper să fie şi sănătoasă... Până acum nu mi s-a făcut rău, deci cred că suntem pe drumul cel bun”. Cu inegalabilu-i umor, Toni Grecu speculează orice situaţie din bucătărie, transformând-o într-una amuzantă.

(w882) Dinescu si

În cramă, cei doi ascultă cu plăcere muzica Tarafului George Ness, pun ţara la cale şi se amuză când Toni Grecu recită o poezie a lui Mircea Dinescu, iar acesta cântă pe propriile sale versuri, uşor „bruienoase”, cum singur le numeşte. „M-am amuzat pentru că nu ai cum să nu te amuzi când stai alături de Mircea Dinescu. Nu numai în calitatea lui de bucătar, dar în calitatea lui de om – este un om amuzant, vesel, energic, un om care te molipseşte cu buna lui dispoziţie”, spune invitatul despre gazda sa.

(w882) Dinescu si

La rândul său, Mircea Dinescu îl descrie pe Toni Grecu în stilu-i caracteristic: „El este prin natura lui un om vesel, care râde foarte uşor. Ca dovadă, a râs foarte mult la fiecare fel de mâncare. E o formă de a-şi păstra sănătatea fără să ia prea multe antibiotice...”.

(w882) Dinescu si

***

Toni Grecu s-a născut pe 10 decembrie 1959 la Iaşi. A absolvit Colegiul „Costache Negruzzi” din Iaşi, apoi a urmat cursurile Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii. În 1981 fondează, împreună cu doi colegi, grupul Divertis, cu care susţine turnee prin ţară, în cadrul Cenaclului Flacăra. Succesul grupului continuă şi în anii '90, după ce a debutat pe micul ecran în martie 1990, la TVR. Din 1999, grupul trece la ProTV, apoi la Antena 1, cu Toni Grecu prezentator şi scenarist. În 2010, Toni Grecu primeşte Premiul UNITER pentru spectacol de divertisment, „pentru contribuţia Domniei Sale la istoria vie a umorului românesc”.

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

15:55 Maghiara de pe unu

(II) Redactor coordonator Kacsó Edith

Producător Szilágyi Gödri Ildikó

Transmisiune directă + înregistrare

16:45 Floarea nopţii

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1