loader
Foto

Ultima ediție „Care pe care” a sezonului și a anului 2023!

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne aşteaptă în arena cuvintelor corecte alături de patru curajoşi exploratori ai limbii române, sâmbătă, 16 decembrie, ora 16.00. După ultima ediţie a sezonului, telespectatorii pot revedea „Care pe care” sâmbăta şi duminica, tot de la ora 16.00.

 

Ruxandra Gheorghe-Negrea
Care pe care

Anul 2023 a adus la Televiziunea Română îndrăgita emisiune concurs dedicată limbii române „Care pe care”. Au fost nu mai puțin de 44 de ediții, de-a lungul cărora 172 de iubitori ai limbii române s-au luptat în arena cuvintelor corecte și au câștigat împreună premii de peste 150 de mii de lei.  Ultimii 4 concurenți ai sezonului sunt invitaţi de gazda concursului, Ruxandra Gheorghe-Negrea, să intre în competiţie pe tărâmul cuvintelor corecte.

Sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 16.00, urmărim la TVR 1 o ediție sub semnul literei B, cu concurenți din Brașov, Bacău și București. Cei care vor să îşi verifice cunoştinţele de limba română şi gramatică sunt: un bucureştean în vârstă de 55 ani, care a făcut Inginerie şi gestiune de sisteme agrare, dar care, în prezent, lucrează în vânzări; o doamnă psiholog, cu un masterat în biologie medicală, tot din Bucureşti, în vârstă de 45 de ani; un braşovean de 43 de ani, asistent medical Spitalul de Pediatrie din localitate şi o doamnă de 55 de ani, care de aproape 30 de ani este bibliotecară în Bacău.

În runda de deschidere, în prim plan sunt proverbele și zicătorile românești, adevărate comori de expresivitate și de umor ale poporului român. Runda a doua, „Ori una, ori alta”, îi provoacă pe cei patru concurenţi să indice varianta corectă între două enunțuri. În runda a treia pornim „Vânătoarea de greşeli”, în televiziune, presă, film, muzică ori pe internet. Sau poate în biblioteca titlurilor greșite… Iar în runda a patra, „De unde şi până unde”, facem o călătorie prin istoria cuvintelor și expresiilor românești. E runda care dă fiori concurenților, dar care mereu aduce telespectatorilor povești și istorii fascinante.

(w500)

„Am ajuns la ultima ediție a anului! A fost o călătorie fascinantă. Am reușit, împreună cu concurenții și cu voi, telespectatorii, să facem un spectacol de televiziune din limba română. Un concurs atractiv din care toți să avem de învățat. Rundă cu rundă, ediție cu ediție. Echipa Care pe care vă mulțumeşte că ați fost alături de această emisiune. Cuvintele corecte și frumoase să fie cu voi mereu!”, ne adresează Ruxandra Gheorghe-Negrea urarea de final de sezon.

Pentru cei care vor să se bucure de cele mai atractive lecţii de limba română, toate ediţiile emisiunii „Care pe care” de la TVR 1 pot fi vizionate online, pe canalul oficial de YouTube al TVR. De asemenea, pot urmări emisiunea „Care pe care” în reluare sâmbăta şi duminica, de la ora 16.00.

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:30 Vis sau realitate? (R)

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

(Reluare)
 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1