loader
Foto

Ultima ediție „Care pe care” a sezonului și a anului 2023!

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne aşteaptă în arena cuvintelor corecte alături de patru curajoşi exploratori ai limbii române, sâmbătă, 16 decembrie, ora 16.00. După ultima ediţie a sezonului, telespectatorii pot revedea „Care pe care” sâmbăta şi duminica, tot de la ora 16.00.

 

Ruxandra Gheorghe-Negrea
Care pe care

Anul 2023 a adus la Televiziunea Română îndrăgita emisiune concurs dedicată limbii române „Care pe care”. Au fost nu mai puțin de 44 de ediții, de-a lungul cărora 172 de iubitori ai limbii române s-au luptat în arena cuvintelor corecte și au câștigat împreună premii de peste 150 de mii de lei.  Ultimii 4 concurenți ai sezonului sunt invitaţi de gazda concursului, Ruxandra Gheorghe-Negrea, să intre în competiţie pe tărâmul cuvintelor corecte.

Sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 16.00, urmărim la TVR 1 o ediție sub semnul literei B, cu concurenți din Brașov, Bacău și București. Cei care vor să îşi verifice cunoştinţele de limba română şi gramatică sunt: un bucureştean în vârstă de 55 ani, care a făcut Inginerie şi gestiune de sisteme agrare, dar care, în prezent, lucrează în vânzări; o doamnă psiholog, cu un masterat în biologie medicală, tot din Bucureşti, în vârstă de 45 de ani; un braşovean de 43 de ani, asistent medical Spitalul de Pediatrie din localitate şi o doamnă de 55 de ani, care de aproape 30 de ani este bibliotecară în Bacău.

În runda de deschidere, în prim plan sunt proverbele și zicătorile românești, adevărate comori de expresivitate și de umor ale poporului român. Runda a doua, „Ori una, ori alta”, îi provoacă pe cei patru concurenţi să indice varianta corectă între două enunțuri. În runda a treia pornim „Vânătoarea de greşeli”, în televiziune, presă, film, muzică ori pe internet. Sau poate în biblioteca titlurilor greșite… Iar în runda a patra, „De unde şi până unde”, facem o călătorie prin istoria cuvintelor și expresiilor românești. E runda care dă fiori concurenților, dar care mereu aduce telespectatorilor povești și istorii fascinante.

(w500)

„Am ajuns la ultima ediție a anului! A fost o călătorie fascinantă. Am reușit, împreună cu concurenții și cu voi, telespectatorii, să facem un spectacol de televiziune din limba română. Un concurs atractiv din care toți să avem de învățat. Rundă cu rundă, ediție cu ediție. Echipa Care pe care vă mulțumeşte că ați fost alături de această emisiune. Cuvintele corecte și frumoase să fie cu voi mereu!”, ne adresează Ruxandra Gheorghe-Negrea urarea de final de sezon.

Pentru cei care vor să se bucure de cele mai atractive lecţii de limba română, toate ediţiile emisiunii „Care pe care” de la TVR 1 pot fi vizionate online, pe canalul oficial de YouTube al TVR. De asemenea, pot urmări emisiunea „Care pe care” în reluare sâmbăta şi duminica, de la ora 16.00.

4:55 Ferma lui Jimmy (R)

(SPRING & AUTUMN AT JIMMY’S FARM, Regatul Unit, 2020)

Producători/Regizori: Dominic Longmuir, Gerard McHugh, Nick Wilkinson

Prezentator Jimmy Doherty

* Documentar. Episodul 1. Redactor Laura Bălan

(Reluare)

5:45 Floarea nopţii (R)

(KNIGHT FLOWER/NIGHT BLOOMING FLOWER-Coreea de Sud, 2024) Episodul 7

Cu: Lee Hanee, Lee Jong-won, Kim Sang-joong, Lee Ki-woo

*Dramă romantică, serial de aventuri. Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun

(Reluare)
 
Despre instrumente muzicale și mamifere marine, sâmbătă, la

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18:59, la TVR 1, "Teleenciclopedia" vă invită să urmăriți o nouă ediție ce prezintă subiecte din artă, muzică, istorie ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvr1