loader
Foto

Galerie foto

Un artist... fără buletin, la Politică şi delicateţuri

Hip-hopper-ul DOC a fost invitatul lui Mircea Dinescu în ediţia din 20 decembrie a emisiunii, difuzată de la ora 16.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În ediţia din 20 decembrie a emisiunii Politică şi delicateţuri, Mircea Dinescu a avut un invitat inedit pentru tipul de oameni care au trecut până acum pragul restaurantului său. Este vorba de DOC, cântăreţ de hip-hop şi textier, un altfel de poet, reprezentant şi purtător de cuvânt al noii generaţii, care tocmai a lansat, alături de Smiley, piesa „Pierdut buletin”. Emisiunea poate fi văzută duminică, de la ora 16.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

„Cu generaţia asta tânără e greu să ajungi la un dialog legat de gurmanderie, pentru că e generaţia fast-food”, mărturiseşte Dinescu, uşor pus în încurcătură în privinţa alegerii meniului pe care să-l prepare pentru DOC. Şi, ca să împace şi capra, şi varza, cum îi place să spună, poetul decide să arunce în ceaun doi pui de ţară, în care bagă şi câteva felii de pastramă de raţă şi de slăninuţă. După ce toate sunt rumenite, în untura în care s-au prăjit Dinescu adaugă şi cartofi, pregătiţi după o metodă specială, pe care îi denumeşte „cartofi rupţi”.

(w882) Politica s

DOC aşteaptă cu nerăbdare prepararea bucatelor şi gustă din vinul rosé de la Cetate, iar când totul este gata, merge împreună cu gazda sa în cramă, pentru a se delecta cu puiul fript şi cu muzica tarafului de la Vărbilău. Cei doi discută cu patimă, împărtăşesc din experienţa de viaţă, atingând subiecte fierbinţi care preocupă în perioada actuală societatea românească.

„Plec cu plăcerea de a fi participat la o emisiune un pic altfel decât cum sunt obişnuit”, declară DOC, iar cei care sunt curioşi cum decurge întâlnirea dintre două generaţii de artişti ai cuvântului sunt poftiţi în faţa micilor ecrane duminică, 20 decembrie, de la ora 16.00.

(w882) Politica s

***

Doc, pe numele său adevărat Vlad Munteanu, s-a născut pe 29 decembrie 1980, în Bucureşti. A studiat la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală, apoi a urmat cursurile Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti şi, iubitor de sport fiind, a jucat şi baschet pentru Granitul Bucureşti, în Diviziile B şi C.

În 1999, împreună cu Deliric 1/Jupiter, Vlad Dobrescu şi DJ Paul, DOC a înfiinţat CTC (Controlul Tehnic de Calitate) şi Facem Records. Trei ani mai târziu, apare primul material discografic CTC, considerat definitoriu pentru underground-ul românesc.

DOC a colaborat cu numeroşi artişti din rap-ul autohton: Armada, 2012, RACLA, Da Hood, K-Gula, Bitza, Zale, Philarmonic, Brugner, Vexx, Dox, Sişu, Puya, Cabron etc. Primul album solo al lui DOC, „Scăpat de sub control”, a fost lansat în 2010. Din 2014, DOC colaborează cu echipa HaHaHa Production, împreună cu care a lansat, până acum, single-urile „Bula mea" (feat. Vlad Dobrescu & Deliric) şi „Băiatul bun, băiatul rău" (feat. Ana Maria Alexie şi Vlad Munteanu), incluse pe albumul „DOC & Motzu în HD".

***

(w882) Politica s

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
„Dialog printre comploturi, cu misteriosul domn Virgil Măgureanu”. Joi, la „Dosar România” | VIDEO

Primul director al SRI face dezvăluiri într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistului TVR Răzvan Butaru pentru „Dosar România”. ...

Doamna Lia de la farmacie – un nou vis împlinit, vineri, la TVR 1

Pe 19 aprilie, Lia Bugnar îşi joacă propriul rol – cel care ar fi putut fi însăşi viaţa ei, dacă scena nu ar fi ales-o. Basti Ţopescu îi ...

„Breaking Fake News!”: despre „Marea resetare”

Duminică, 21 aprilie, ora 19.00, la TVR 1, Marian Voicu va dezbate, cu psihiatrul Gabriel Diaconu, teoria conspirației prin care un „guvern ...

 

#tvr1