loader
Foto

Galerie foto

Un fin intelectual de la TVR, în bucătăria lui Dinescu

Are invitaţi garantat 100% interesanţi în emisiunile sale. De data aceasta, Cătălin Ştefănescu a trecut în postura de invitat. Şi nu oriunde, ci în bucătăria lui Mircea Dinescu, în ediţia „Politică şi delicateţuri” de duminică, 29 aprilie, ora 15.30, de la TVR 1 şi TVR+.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

În cele nouă sezoane ale Politicii şi delicateţurilor, Mircea Dinescu a adus în faţa telespectatorilor şi a… tigăii, numeroase vedete ale postului public.

În ultima duminică din aprilie, a venit rândul lui Cătălin Ştefănescu, „unul dintre cei mai fini intelectuali de la TVR”, cum îl numeşte poetul.

(w882)

(w882)

Nici nu a apucat să intre în bucătărie, că gazda emisiunii l-a pus pe distinsul invitat la încercare: a scos trei plante şi l-a întrebat ce sunt. Cătălin nu s-a pierdut cu firea și a recunoscut una din trei, măcrişul şi loboda fiindu-i străine, spre amuzamentul lui Dinescu.

Apoi au trecut la tigaie, unde musafirul și-a asumat rolul cu seriozitate. A prăjit două bucăţi de carne, una de viţel şi una de porc. După ce au fost gata, gazda le-a învelit într-un prapur de miel.

(w882)

Totul a mers strună, fripturile învelite au fost însoţite de verdeţuri de primăvară, condimentate şi stropite cu vin şi cu nelipsita zeamă de portocală. Mircea Dinescu a găsit şi un nume pentru noua sa invenţie culinară, „de-a v-ați ascunselea sub prapur de miel”.

(w882)

(w882)

Cum testul bucătăriei este trecut cu brio de Cătălin, cei doi – gazdă şi invitat - au coborât în cramă să asculte muzica inegalabilului Ionel Tudorache şi să pună ţara la cale. Mânaţi de curiozitate unul faţă de celălalt, cei doi s-au bombardat reciproc cu întrebări, s-au contrazis şi s-au descusut într-un dialog demn de doi intelectuali de seamă.

(w882)

Despre Cătălin Ştefănescu

(w882)

Cătălin Ştefănescu s-a născut pe 29 decembrie 1968, la Râmnicu-Vâlcea. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, lucrarea sa de diplomă fiind despre teatrul antic din Grecia. Între 1991 şi 1998 a publicat o serie de articole în Contemporanul, Steaua, Cotidianul, Canava Odeon, Direcţia 9. S-a angajat la TVR Cluj, unde a coordonat compartimentul de difuzare şi imagine, apoi a fost secretar general de redacţie, dar şi realizator şi prezentator al emisiunii „Întâlnirea de Sâmbătă”. Din 1999 realizează şi prezintă la TVR 1, emisiunea Garantat 100%, sub al cărei generic a obţinut numeroase premii pentru reportajele şi filmele documentare realizate.

A făcut radio, realizează emisiuni de televiziune, scrie la Dilema Veche, iar în ultimii ani experimentează şi regia de teatru.

Printre pasiunile sale se numără filmul, teatrul şi muzica. Cătălin se mai declară încântat de gătit, tenis şi... chibiţat la fotbal.

10:00 Agrostrategia

* Invitat Octavian Petrescu-Director Executiv Companie de agribusiness

Rubrica Fermierii României

Mașina românească de recoltat lavandă

Cel mai puternic utilaj din lume, la o fermă din România

Producator Vlad Macovei

11:00 Câştigă România! (R)

Prezintă Virgil Ianţu

Producători: Diana Pascal, Vanda Liche

Quiz manager Cătălina Filip

(Reluare)
 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

Ştii ce înseamnă „De departe trandafir, de aproape borș cu… știr”? Expresii şi proverbe care fac referiri la flori, în ediţia specială „Care pe care” de Florii, la TVR 1

Chiar e „floare la ureche” să vorbim corect limba română? Dar cu „corola de minuni a lumii” cum e? „A pune cuiva ghiocei la… ureche”, „a privi la ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

 

#tvr1