loader
Foto

Un mentalist şi un „mentalist al tigăii” au făcut magie în bucătărie | VIDEO

Vlad Grigorescu, unul dintre puţinii mentalişti din România, a fost invitat în bucătăria lui Mircea Dinescu. Am urmărit redifuzarea acestei ediții pe 29 martie, la ora 14.30, la TVR1.

 

Mircea Dinescu
Politică şi delicateţuri

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„Pe Vlad, aşa, când îl vezi, crezi că e din partidul ăsta al tinerilor, din USR, care par mai puţin nuanţaţi, mai severi decât alţi politicieni. Severitatea lui s-a topit însă repede, în vreme ce găteam şi când am băut un pahar de vin. S-a topit gheaţa dintre noi destul de repede şi a devenit un om cu simţul umorului şi simpatic.”

Astfel îl caracterizează, cu haz, Mircea Dinescu pe Vlad Grigorescu, invitatul său la Politică şi delicateţuri.

(w882) morcov

Unul dintre puţinii mentalişti din România, Vlad este câştigătorul unor populare emisiuni tv, are numeroase show-uri care lasă audienţa cu gura căscată şi vine la Politică şi delicateţuri însufleţit de faptul că... va mânca gratis şi va învăţa lucruri noi. Şi are dreptate. Dinescu, spre dezamagirea musafirului său, care spera într-o mâncare cu carne, îi găteşte măcriş cu ouă româneşti şi îi dă câteva ponturi despre cum să prepari o mâncare gustoasă. Vlad îi urmăreşte cu atenţie toate mişcările şi chiar toacă usturoiul şi taie o portocală, iar la final gustă din mâncarea frumos aşezată în coşuleţe de lipie coaptă şi conchide că este delicioasă.

(w882)

(w882) papa

„Bucătăria pe care o face este bazată pe o improvizaţie instinctuală, simte ce merge, simte foarte bine ce merge, pentru că merg toate, toate ingredientele pe care le pune, le pune perfect”, spune Vlad Grigorescu despre gazda sa.

(w882) la masa

De această dată, musafirul şi gazda s-au delectat cu muzica lui Marian Sandu şi a tarafului Bucureşti şi au discutat despre magie şi mentalism, cariera şi familia tănărului invitat. Şi pentru că teoria are nevoie şi de un pic de practică, Vlad i-a făcut lui Dinescu două numere de magie care l-au lăsat pe poet fără cuvinte.

(w882) truc

Am văzut, aşadar, o ediţie… magică Politică şi delicateţuri, cu un mentalist cu acte-n regulă şi un „mentalist al tigăii”, cum se caracterizează Dinescu.

***

Vlad Grigorescu s-a născut pe 20 august 1986, la Târgovişte.

În 2010 a absolvit secţia design de produs din cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti. Primul spectacol ca profesionist l-a avut în 2005, pa când avea doar 19 ani, la Bucureşti. În 2013 ocupa locul al doilea la emisiunea Românii au talent, iar în 2016 a câştigat iUmor, emisiune la care apoi a devenit şi prezentator.

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1 HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

 

#tvr1