loader
Foto

Despre chisturile ovariene, la "Vreau să fiu sănătos"

Luni, 19 mai, de la ora 18:10, la TVR1, Sonia Argint Ionescu a prezentat simptomele şi tratamentul chisturilor ovariene, pericolele la care suntem expuşi când folosim aerul condiţionat şi cum trebuie să folosim cremele de protecţie solară.

 

Sonia Argint Ionescu
Vreau să fiu sănătos!

Ediţia din 19 mai este disponibilă online pe TVR+

Chisturile la ovare

Conf. Dr. Monica Cîrstoiu - șef secție Obstetrică - Ginecologie III - Spitalul Universitar de Urgență București vorbește despre cauzele, simptomele și tratamentul chisturilor la ovare.

Ca majoritatea tipurilor de chisturi ovariene, chisturile funcționale nu produc de obicei simptome și sunt observate la examinările pelviene pentru prima dată. Un chist ovarian mărit se poate răsuci, se poate rupe sau poate sângera și să devină foarte dureros. Dacă a fost diagnosticat un chist ovarian funcțional, acesta nu este un motiv de îngrijorare întrucât el nu conduce la cancer. Majoritatea chisturilor funcționale dispar singure în câteva luni și sunt inofensive.

Realizator: Beatrice Cioba

Aerul condiționat, prieten sau dușman?

Invitat: Dr. Ileana Gabriela Gavrilă - medic primar ORL

Pe lângă beneficiile pe care le aduce aerul condiționat pentru confortul nostru termic, aflați din reportajul nostru și despre pericolele la care suntem expuși, dar și despre modalitățile prin care acestea pot fi evitate.

Realizator: Adina Slave

Cremele de protecție solară

Cremele de protecție solară se găsesc într-o gamă variată pe piaţă, atât în magazinele mari cât și în farmacii. Este greu să decizi ce cremă să cumperi. Doamna dr. Daniela Taher, medic dermatolog consideră că trebuie să ne dăm cu cremă de protecție cu jumătate de oră înainte de a ieși din casă. Aceasta trebuie aplicată într-un strat consistent pentru avea efect.

Fața și mâinile nu este bine să le neglijăm nici în perioada iernii. Arsurile solare sunt extrem de periculoase, indiferent de anotimp. Când ne aflăm pe plajă sau la piscine stratul de cremă este indicat să fie reînnoit  după fiecare intrare în apă. În cazul în care ne-am ars pielea la soare trebuie să aplicăm unguente de la farmacii, nu leacurile băbeşti care pot face mai mult rău.

Realizator: Dana Armaşu

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

15:55 EURO polis

*Emisiune despre comunitățile etnice din România

Producător Nicoleta Epure

16:45 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014)

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Spectacolul eveniment „Regele moare”, cu Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, se vede la TVR 1 | VIDEO

Este încă o şansă pentru telespectatori de a urmări, de acasă, un spectacol de o emoţie copleşitoare din repertoriul Teatrului Naţional ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

 

#tvr1