Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES
Loredana deschide noul sezon „Politică şi delicateţuri”
Miercuri, 23 Martie 2016
Un cocoş umplut, dar şi „chiftelele săracului” stau pe masa pregătită de Mircea Dinescu şi invitata sa în emisiunea din 27 martie, de la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.
Dinescu si Loredana
Dinescu si Loredana
Dinescu si Loredana
Dinescu si Loredana
Dinescu si Loredana
Dinescu si Loredana
Dinescu si Loredana
Dinescu si Loredana
Dinescu si Loredana
Dinescu si Loredana
Dinescu si Loredana
Dinescu si Loredana
Dinescu si Loredana
Dinescu si Loredana

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Sezonul 5 al emisiunii Politică şi delicateţuri debutează duminică, 27 martie, cu o ediţie plină de haz şi voie bună, în care invitata lui Mircea Dinescu este artista de care îl leagă o veche şi frumoasă prietenie, Loredana Groza. Emisiunea poate fi văzută de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

În prima ediţie a show-ului culinar găzduit de „mastercheful” Dinescu se pune la cale umplerea unui cocoş de ţară. Loredana se simte ca acasă în bucătăria poetului şi nu se dă în lături de la tăiat ciuperci sau amestecat ingredientele în tigaie. Uimit de abilităţile invitatei sale, Dinescu plusează, poftind-o să coasă pielea cocoşului umplut cu un amestec delicios, din care nu lipsesc ingredientele sale de bază, slăninuţa afumată la lemn de prun, zeama de portocală şi piperul roşu. „Cine se aştepta ca Loredana să poată coase un pui?!”, se miră poetul, care mai apoi mărturiseşte că a fost „subjugat de farmecul ei personal şi de inteligenţa ei molipsitoare”.

(w640) Dinescu si

După ce cocoşul e pus în tavă, stropit cu vin de la Cetate şi băgat la cuptor, neobosiţii bucătari coboară în cramă pentru un răgaz binemeritat şi pentru a asculta muzica tarafului Mahalaua Veche, aflat pentru prima dată la Politică şi delicateţuri.

(w640) Dinescu si

Cu cealaltă reţetă pe care o prepară, Dinescu îşi uimeşte invitata: „chiftelele săracului pe gustul bogatului”, cum cu farmec le botează ad-hoc poetul, sunt un amestec de varză murată, cartofi fierţi şi ou, un preparat pe cât de inedit, pe atât de gustos şi săţios.

Bucuria revederii şi chimia dintre cei doi prieteni fac discuţia din cramă captivantă şi plină de farmec. Loredana străluceşte şi debordează de energie în preajma poetului, râde cu poftă şi povesteşte cu însufleţire: „Mircea mi-a deschis şi mai tare apetitul pentru viaţă, pentru mâncare, pentru dragoste, pentru tot ceea ce ne dă energie şi ne inspiră”.

(w640) Dinescu si

***

Loredana Groza s-a născut pe 10 iunie 1970 la Oneşti. A început să cânte de la vârsta de 3 ani, pasiunea sa continuând în timpul şcolii primare şi al liceului. La 16 ani, în 1986, participă pentru prima oară la Festivalul de muzică uşoară de la Mamaia, unde câştigă „Marele Premiu", fiind atunci cea mai tânără participantă şi câştigătoare din istoria festivalului. Primul album, „Bună seara, iubito”, semnat de Adrian Enescu, a fost lansat în 1988, bucurându-se de un succes fulminant. La fel s-a întâmplat şi cu următoarele albume, Loredana menţinându-se în fruntea topurilor naţionale cu fiecare nouă lansare. Turnee prin ţară şi în străinătate, zeci de albume pe piaţă, colaborări muzicale, iar mai târziu filme şi seriale de televiziune, o carte, emisiuni TV prezentate şi produse – toate acestea s-au numărat printre activităţile artistice ale Loredanei de-a lungul carierei sale. În prezent, este unul dintre juraţii emisiunii Vocea României de la ProTV.

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".