loader

„Din păcate, trăim prea mult în politică şi prea puţin în realitatea concretă”,

a declarat Ecaterina Andronescu, la Foc încrucişat . Senatorul şi preşedintele Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport , Ecaterina Andronescu, a fost invitatul Alinei Stancu la Foc încrucişat, duminică, 5 octombrie, la TVR 1 şi TVR+, de la ora 13.00 .

 

Alina Stancu
Foc încrucişat

Alina Stancu şi partenerul său de studio la Foc încrucişat, Cornel Nistorescu, au stat de vorbă în platoul TVR 1, duminică, 5 octombrie, cu Ecaterina Andronescu, preşedintele Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Senatul României. Emisiunea a fost difuzată de la 13.00 la 14.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, unde pot fi urmărite, de altfel, şi toate ediţiile anterioare.

„Din păcate trăim prea mult în politică şi prea puţin în realitatea concretă”, este de părere invitata emisiunii Foc încrucişat de la TVR 1.

„Am fost ministrul educaţiei de trei ori, dar toate cele trei mandate ale mele nu au făcut cât un mandat întreg”, a declarat invitata în studioul emisiunii Foc încrucişat de duminică, 5 octombrie.  Evident, subiectul fierbinte al ediţiei a fost dosarul Microsoft, în legătură cu care invitata a afirmat următoarele: „Licenţele Microsoft au început a fi cumpărate în 2004, an în care eu nu mai eram ministru... Unul este proiectul de informatizare a sistemului de învăţământ început de mine şi altul este proiectul licenţelor Microsoft. Nu cred că vreunul dintre miniştrii educaţiei au ştiut ceva (nr. despre licenţe), eu pot să depun mărturie sub jurământ că nu am ştiut nimic. Dacă eu aş fi ştiut lucruri în afara legii, aş fi fost prima care aş fi reacţionat. Dacă cineva a luat mită, ar trebui să răspundă, eu pot să răspund doar pentru ceea ce am făcut eu. Dacă găsiţi asemenea acuzaţii la adresa mea (n.r. de luare de mită) sunt în stare să mă bat până la Dumnezeu” (Ecaterina Andronescu).

Cât despre experienţa de ministru al educaţiei, Ecaterina Andronescu a ţinut să precizeze: „Aveam un program de guvernare. Eu am fost un om corect toată viaţa mea. Eu vorbesc despre faptul că am iniţiat un proiect. Acest proiect a fost vândut în 27 de ţări. Toate calculatoarele care s-au dus în şcoli sau la Universitatea Politehnică s-au înregistrat în unităţile respective şi au intrat în patrimoniul acestor instituţii”.

Iar pentru acţiunile sale, tot invitata Alinei Stancu la Foc încrucişat a motivat: „Aveam un document european care însemna dotarea şcolilor cu calculatoare".

Din 7 septembrie, în fiecare duminică, la prânz, Cornel Nistorescu este invitatul Alinei Stancu la o dezbatere „pe toate fronturile”. La aceeaşi masă, moderatoarea şi invitatul permanent al emisiunii stau faţă în faţă cu principalii actori implicaţi în cele mai importante evenimente ale săptămânii. Fie că sunt din domeniul economic, politic, social sau artistic, aceste evenimente sunt comentate şi analizate, confruntarea ideilor ducând la Foc încrucişat.

În afara evenimentelor care au făcut breaking news în buletinele de ştiri, la Foc încrucişat sunt discutate şi subiectele insuficient exploatate de media. Pornind de la ce s-a întâmplat, aflăm de ce şi la ce consecinţe ne putem aştepta în viitor.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

13:00 Ora regelui

”Papa Francisc nu a fost doar un simbol, ci un exemplu viu de credință, umanitate, dăruire și har pentru oamenii din întreaga lume, indiferent de religia lor, în special pentru cei aflați în nevoie”, a spus Majestatea Sa Margareta. În cartea de condoleanțe deschisă de Monseniorul Giampiero Gloder, Nunțiul Apostolic în România și Moldova, Altețele Lor Regale Principesele Sofia și Maria au completat în numele Custodelui Coroanei: ”Suveranul Pontif a avut România în inima Sa, iar noi l-am avut în inima noastră”.

Încărcată de semnificații, 10 Mai este, înainte de toate, Ziua Independenței Naționale (1877), dar, printr-o coincidență a istoriei, este și data în care a fost realizat Concordatul care reglementa raporturile bilaterale ale României cu Sfântul Scaun (1927). Despre evoluția centenară a relațiilor dintre Familia Regală a României și Statul Pontifical, dar și despre înrudirea membrilor dinastiei române cu cele ale Europei, până la îndepărtata Portugalie, în ”Ora Regelui” care aduce învățături cu precădere de viață, despre virtuți rare, despre iubirea de Dumnezeu și de oameni.

Prezintă: Camelia Csiki

Producător Lidia Voicu

Sezon nou

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1