loader
Foto

„Din păcate, trăim prea mult în politică şi prea puţin în realitatea concretă”,

a declarat Ecaterina Andronescu, la Foc încrucişat . Senatorul şi preşedintele Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport , Ecaterina Andronescu, a fost invitatul Alinei Stancu la Foc încrucişat, duminică, 5 octombrie, la TVR 1 şi TVR+, de la ora 13.00 .

 

Alina Stancu
Foc încrucişat

Alina Stancu şi partenerul său de studio la Foc încrucişat, Cornel Nistorescu, au stat de vorbă în platoul TVR 1, duminică, 5 octombrie, cu Ecaterina Andronescu, preşedintele Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Senatul României. Emisiunea a fost difuzată de la 13.00 la 14.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, unde pot fi urmărite, de altfel, şi toate ediţiile anterioare.

„Din păcate trăim prea mult în politică şi prea puţin în realitatea concretă”, este de părere invitata emisiunii Foc încrucişat de la TVR 1.

„Am fost ministrul educaţiei de trei ori, dar toate cele trei mandate ale mele nu au făcut cât un mandat întreg”, a declarat invitata în studioul emisiunii Foc încrucişat de duminică, 5 octombrie.  Evident, subiectul fierbinte al ediţiei a fost dosarul Microsoft, în legătură cu care invitata a afirmat următoarele: „Licenţele Microsoft au început a fi cumpărate în 2004, an în care eu nu mai eram ministru... Unul este proiectul de informatizare a sistemului de învăţământ început de mine şi altul este proiectul licenţelor Microsoft. Nu cred că vreunul dintre miniştrii educaţiei au ştiut ceva (nr. despre licenţe), eu pot să depun mărturie sub jurământ că nu am ştiut nimic. Dacă eu aş fi ştiut lucruri în afara legii, aş fi fost prima care aş fi reacţionat. Dacă cineva a luat mită, ar trebui să răspundă, eu pot să răspund doar pentru ceea ce am făcut eu. Dacă găsiţi asemenea acuzaţii la adresa mea (n.r. de luare de mită) sunt în stare să mă bat până la Dumnezeu” (Ecaterina Andronescu).

Cât despre experienţa de ministru al educaţiei, Ecaterina Andronescu a ţinut să precizeze: „Aveam un program de guvernare. Eu am fost un om corect toată viaţa mea. Eu vorbesc despre faptul că am iniţiat un proiect. Acest proiect a fost vândut în 27 de ţări. Toate calculatoarele care s-au dus în şcoli sau la Universitatea Politehnică s-au înregistrat în unităţile respective şi au intrat în patrimoniul acestor instituţii”.

Iar pentru acţiunile sale, tot invitata Alinei Stancu la Foc încrucişat a motivat: „Aveam un document european care însemna dotarea şcolilor cu calculatoare".

Din 7 septembrie, în fiecare duminică, la prânz, Cornel Nistorescu este invitatul Alinei Stancu la o dezbatere „pe toate fronturile”. La aceeaşi masă, moderatoarea şi invitatul permanent al emisiunii stau faţă în faţă cu principalii actori implicaţi în cele mai importante evenimente ale săptămânii. Fie că sunt din domeniul economic, politic, social sau artistic, aceste evenimente sunt comentate şi analizate, confruntarea ideilor ducând la Foc încrucişat.

În afara evenimentelor care au făcut breaking news în buletinele de ştiri, la Foc încrucişat sunt discutate şi subiectele insuficient exploatate de media. Pornind de la ce s-a întâmplat, aflăm de ce şi la ce consecinţe ne putem aştepta în viitor.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

22:00 Dosar România

* Dialog printre comploturi cu misteriosul Virgil Magureanu (II)

Producător Răzvan Butaru

23:55 Jocurile Olimpice

* Speranţe. Episodul 4

Producător Daniela Enăchescu

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1