loader
Foto

Galerie foto

"Breaking Fake News!": despre cultura anulării | VIDEO

Duminică, 26 mai, ora 19.00, Marian Voicu v-a așteptat la TVR 1 pentru o nouă incursiune în teorii ale conspirației, istorie și cultură.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Interviul săptămânii, cu Marian Voicu

Persoane, organizații, produse, mărci, opere de artă, cărți și filme sunt excluse din spațiul public, fiind acuzate că ar propaga idei care ofensează. Este vorba despre „Cancel culture” sau „Cultura anulării”. Ceea ce pentru unii este o formă de justiție socială, pentru alții este cenzură.

(w882) invitat

Invitat: Mircea Vasilescu, profesor la Facultatea de Litere a Universității București

(w882) kremlin

Conspirația săptămânii, cu Tatiana Tarfulea

În urmă cu doi ani, pentru a justifica invadarea Ucrainei, Rusia a invocat obligația de a proteja minoritatea rusă. Acum, Kremlinul invocă persecuțiile la care ar fi supuși vorbitorii de limbă moldovenească.

(w882) sami 3

Istoria și istoriile sale, cu Gabriela Avram

Sami este poporul care reprezintă o minoritate în 4 state europene. Deși este considerat a fi singurul popor indigen de pe bătrânul continent, este de asemenea singurul care nu are o țară și a cărui limbă a fost recunoscută oficial abia spre sfârșitul secolului XX. Cândva erau numiți laponi, dar termenul este considerat astăzi peiorativ.

***

Producător: Marian Voicu

18:15 Punctul critic

* Moderator Cristian Tabără

Punctul critic revine cu un nou format.

Cristi Tabãrã aduce în dezbatere temele care astãzi divid societatea, invitându-i la dialog nu doar pe cei implicați direct, ci și publicul.

Invitații sunt personalitãți din toate domeniile: sociologi, istorici, antropologi, care vor analiza temele puse în discuție din perspectiva mai largã, a evoluției societãții.

Coruptia de ieri si de azi

Diversele statistici referitoare la România scot în evidență corupția ca fiind în continuare una dintre problemele majore ale țării. Chiar dacă uneori statisticile par contradictorii, corupția rămâne pe lista nemulțumirii populației în poziție de frunte. Vrem, așadar, să luptăm împotriva corupției, dar ar fi de preferat ca lupta să nu înceapă cu noi înșine, ci cu oricine altcineva. Fiindcă dacă celălalt e corupt sau corupe, el greșește. Dar dacă eu corup sau sunt corupt, eu mă "descurc".

Eu am scuze, celălalt, nu. Corupția are rădăcini adânci în societatea românească. Tot atât de adânci ca dubla măsură și ipocrizia.

Invitați: Cristian Preda politolog, Mirela Neag jurnalist, Alex Costache jurnalist

Producător Dana Ştefănescu

Transmisiune directă

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
La cererea publicului... „Care pe care”... Sezonul 5! Încep filmările pentru noul sezon

Din aprilie, urmărim ediţii în premieră „Care pe care”. Vă așteptăm alături de noi la TVR 1, TVR Internațional și TVR Moldova.

Poveşti optimiste în debutul noului sezon „România face bine”, la TVR 1

Din 4 aprilie, emisiunea „România face bine” prezintă o serie de reportaje despre oameni care cred în destinul României și care luptă pentru o ...

Contractul de donație – drepturi și obligații

Ce înseamnă actul de donaţie, care sunt avantajele şi dezavantajele încheierii acestui tip de contract şi cum se poate contesta în caz de ...

 

#tvr1