loader
Foto

Galerie foto

„Breaking Fake News!”: Scepticismul față de viitorul Uniunii Europene și lupta împotriva globalismului. Ce este suveranismul?

Duminică, 19 noiembrie, la TVR 1, de la ora 19:00, Marian Voicu v-a așteptat la o nouă ediție a emisiunii „Breaking Fake News!”.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Suveranismul este tot tot mai prezent pe scena politică românească și europeană. Inidiferent că au doctrine de stânga sau de dreapta, cu toate au un numitor comun – scepticismul față de viitorul Uniunii Europene și lupta împotriva globalismului și a progresismului.

(w882) BREAKING F

Ce este, de fapt, suveranismul?

(w882) BREAKING F

Marian Voicu și Andrei Țăranu, prof. SNSPA, a discutat despre acest subiect în ediția din 19 noiembrie.

(w882) BREAKING F

La Revista presei fake, cu Horia Grușcă, am vorbit despre falsurile generate de inteligenţa artificială.

(w882) BREAKING F

Au devenit un instrument de răspândire a dezinformării în războiul Israelului cu Hamas.

(w882) BREAKING F

Celebrităţilor mondiale le sunt atribuite mesaje inventate de susţinere a unei tabere sau alta, iar acuzaţiile nejustificate de înscenări şi imagini regizate se înmulţesc, ceea ce face ca ororile şi victimele reale ale conflictului să fie privite cu neîncredere.

(w882) BREAKING F

Între timp, Kremlinul investeşte masiv în lung metraje de propagandă care mistifică adevărul războiului din Ucraina, fără să stârnească însă interesul spectatorilor ruşi.

Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea, a fost dată de legea care privește limitarea plăților cu numerar. Aceasta a creat o confuzie teribilă în spațiul public românesc.

(w882) BREAKING F

Dincolo de dezbaterea legitimă privind prevederile legii, s-a vorbit despre încălcarea valorilor tradiționale românești, pierderea libertății și Oculta Mondială. Ce a fost adevărat și ce a fost fals în toate acestea?

Istoria și istoriile sale, cu Gabriela Avram:

Pentru conflictul israeliano-palestinian, început în secolul trecut, negocierile desfășurate la Oslo, în secret, au reprezentat o speranță. Acordurile de la Oslo ar fi putut aduce pacea, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

18:59 Teleenciclopedia

DOAMNA ŞI UNICORNUL (ep.1)

La sfârșitul secolului al XV-lea, Franța ajunsese cel mai mare regat din Europa, sub conducerea dinastiei de Valois. Spiritul Renașterii italiene pătrunsese treptat în principalele provincii, impulsionând dezvoltarea artelor. Printre operele ce decorau somptuoasele palate se număra și La Dame à la licorne (Doamna și unicornul)-splendidă tapiserie compusă din șase piese, create în stilul „mille-fleurs”.

1917: UN AN, DOUĂ REVOLUŢII (ep. 4)

După răsturnarea regimului țarist, conducerea Rusiei a fost preluată de un guvern provizoriu, compus din membrii partidelor de orientare liberală și socialistă. Pe scena politică apărea încă un „jucător”, ce avea să se dovedească crucial în desfășurarea evenimentelor: Sovietul, reprezentând muncitorii și soldații „artizani” ai Revoluției din februarie 1917. Primul Război Mondial continua să înghită resurse și să facă victime, iar reformele făgăduite încă nu păreau să aibă șanse de materializare iritând populația nerăbdătoare. La sediul bolșevicilor, Lenin (considerat un „apucat” nevrednic de atenție) susținea neobosit discursuri subversive. Revoluția liberal-democratică intrase în impas, dar Vladimir Ilici Lenin câștiga teren.

INSTRUMENTELE MUZICALE (ep. 8)

Doar cele mai „înzestrate” instrumente au supravieţuit timpului. Lăuta, atât de prețuită odinioară, a căzut în dizgrație, înlocuită de interpreți mai „strălucitori”-cum este clavecinul, de pildă. Însă „lovitura de grație” a primit-o de la o „rudă” mai apropiată. Chitara modernă provine din Spania veacului al XII-lea, numele său având originea, prin filieră arabă, în Grecia antică: kithara. Spre deosebire de lăută, ea are ambele fețe plate, decupate la mijloc, și se distinge printr-o „voce” clară, „nervoasă”.

MAMIFERE MARINE (ep. 4)

Printre delicatesele preferate ale cașaloților se numără și cefalopodele. În lupta pentru hrană, calmarii din genul Architeuthis, deși ating 13 metri lungime și cântăresc o mie de kilograme, nu pot înfrunta balenele de 40 de tone, nici măcar în adâncurile oceanelor. În căutare de surse de hrană, uriașii cașaloți se scufundă până la adâncimi considerate, multă vreme, cele mai mari atinse de un mamifer marine. Însă monitorizarea cu noi tehnologii a demonstrat că există un alt mamifer marin în măsură să depășească recordurile de adâncime ale cașaloților: foca elefant, Mirounga leonina.

Redactori: Ioana Dimoftache, Viviana Roșca

Producător Oana Haşegan

AUDIENŢA GENERALA

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1