loader
Foto

Călătorim în Dobrogea cu „Exclusiv în România”

Podul Anghel Saligny, oraşul Constanţa şi cetatea Histria le vom vedea cu alţi ochi. „ Exclusiv în România ”ne aduce poveşti şi legende mai puţin cunoscute din Dobrogea pe 28 octombrie, ora 18.00, la TVR 1 şi TVR HD.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Zilele frumoase de vară au determinat echipa Exclusiv în România să mai dea o raită în Dobrogea pentru a descoperi alte locuri, poveşti şi legende frumoase. Ce au găsit ne arată Cristi Tabără şi jurnalistul Daniel Georgescu sâmbătă, 28 octombrie, la Exclusiv în România de la TVR 1. Ediţia începe, ca de obicei, la ora 18.00.

(w882)

Primul popas: la podul Anghel Saligny, o realizare arhitectonică excepţională, un simbol românesc de altfel. Ştiaţi că la inaugurare podul a fost numit „Carol I”, iar comuniştii l-au redenumit „Anghel Saligny”? Podul este încă foarte cunoscut în Europa. În anul acesta, faima podului a atras un cascadador italian pe bicicletă, care a încercat să-l parcurgă pe două roţi, dar, care a fost împiedicat de poliţie să-şi ducă planul până la capăt. La Exclusiv în România, echipa încearcă să afle toate istoriile din jurul celebrului pod.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Oraşul Constanţa are multe locuri şi istorii interesante, pe care le telespectatorii le vor afla şi de la un pasionat de vremurile în care portul de la malul mării a fost stăpânit pe rând de greci, romani, genovezi, turci şi chiar de englezi, pentru o scurtă perioadă. În apropiere de zona centrală se află unul dintre cele mai frumoase şi cosmopolite cartiere vechi ale Constanţei. Acesta se întinde din piaţa Ovidiu şi continuă până la strada care mărgineşte faleza cazinoului. Cu Exclusiv în România, vizităm în Constanta şi cel mai bun loc din ţară unde se pot practica sporturi extreme.

(w882)

(w882)

Călătoria nu era completă fără a trece şi prin Dobrogea, unde e neapărat de vizitat şi una dintre cele mai importante cetăţi din ţara noastră: Histria. Cândva o aşezare celebră în lumea antică, astăzi doar un muzeu în aer liber, Histria este gata să primească turişti dornici să asculte frumoasa ei istorie. Cetatea a fost locuită aproape 1300 de ani. Din secolul 5 înainte de Hristos şi până în secolul 7 după Hristos. Tot aici au fost bătute primele monede de pe teritoriul actual al României, în secolul 4 înainte de Hristos.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Călătoriţi cu Exclusiv în România prin Dobrogea sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 18.00. Emiisunea poate fi urmărită la TVR 1 şi TVR+.

Reporter: Daniel Georgescu

Producători: Marin Găbudean, Cristina Madgearu

Mai sunt locuri de văzut Exclusiv în România? „În orice zonă poposim în România, descoperim acele simboluri ale ţării care ne fac să fim mândri de ţara noastră. Unicate de mici sau mari dimensiuni, răsunătoare sau cu o strălucire discretă. Aşadar nu ne putem opri. Nu e încă timpul!”, spun realizatorii emisiunii. În noul sezon Exclusiv în România, cel cu numărul 10, Cristian Tabără şi echipa lui ne arată nu doar o Românie frumoasă cu peisaje şi locuri minunate, ci caută să ne reamintească simboluri care ne fac să fim mândri de ţara noastră. Exclusiv în România a revenit cu ediţii în premieră la TVR 1 şi TVR HD, din 7 octombrie, tot sâmbăta, de la ora 18.00.

(w882)

Exclusiv în România este o emisiune de turism, gen “travel and discover”, în care Cristi Tabără călătoreşte, descoperă şi prezintă România pe mai multe coordinate: obiective turistice, istorie, cultură, credinţă, tradiţii gastronomice, dar mai ales unicate europene şi mondiale, care sunt sau care pot deveni destinaţii turistice.

Exclusiv în România prezintă România pozitivă şi competitivă, cu unicate mondiale, europene şi regionale, o Românie multiculturală şi multietnică, de care românii sunt mândri şi pe care străinii nu au de ce să o judece prin prisma unor şabloane învechite.

Emisiunea poate fi urmărită, ca de obicei, sâmbătă, la TVR 1 şi TVR HD, de la ora 18.00. Exclusiv în România este şi pe www.tvr.ro, pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania.

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă: Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producător Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...

 

#tvr1