loader
Foto

Când şi de ce apelăm la chirurgia bariatrică? La „Vreau să fiu sănătos” am primit răspunsul | VIDEO

Echipa emisiunii „Vreau să fiu sănătos” a filmat şi ne-a arătat cum decurge o operaţie de micşorare de stomac. Dr. Rubin Munteanu, medic primar chirurgie generală, specializat în chirurgie bariatrică şi metabolică, a fost invitatul Izabelei Marinescu la TVR 1, sâmbătă, 27 mai, de la ora 13.00.

 

Vreau să fiu sănătos!

„Convingerea mea fermă este că omul doarme în pat şi mănâncă la masă!”, de la acest adevăr porneşte doctorul Rubin Munteanu pledoaria sa pentru obiceiuri sănătoase, care să ne împiedice să ajungem în situaţia de a apela la chirurgia bariatrică.

(w882)

„Chirurgia bariatrică este chirurgia obezităţii. Adică faci din nişte oameni care au un exces de greutate nişte oameni care au o greutate normală. Dintr-un stomac de aproape 2 litri, realizezi chirurgical, pe cale laparoscopică, un stomac de 100 ml, scăpând şi de senzaţia de foame. Chirurgia bariatrică vindecă boli severe: obezitate, diabet de tip II, sindromul de apnee în somn, hipertensiune arterială”, a explicat doctorul Rubin Munteanu, care a permis echipei TVR să intre în sala de operaţie pentru a ne arăta în ce constă operaţia de micşorare a stomacului. Despre cauze, dar şi despre recuperare în cazul chirurgiei bariatrice ne-a vorbit, la „Vreau să fiu sănătos”, doctorul Rubin Munteanu, medic primar chirurgie generală, supraspecializat în chirurgie bariatrică şi metabolică. Tot invitatul Izabelei Marinescu ne-a oferit câteva sfaturi preţioase legate de acest subiect sâmbătă, 27 mai, de la ora 13.00, la TVR 1.

(w882)

În ediţia de sâmbăta aceasta, am aflat despre rolul logopedului în dezvoltarea copiilor,

(w882)

iar dr. Dorin Chioţea a cules şi ne-a adus informaţii despre cum se îndepărtează chirurgical excesul de piele după pierderea în greutate. Despre ce se întâmplă cu proaspăta mămică în primele zile după naştere ne-a oferit toate detaliile psihologul Adriana Mitu, în rubrica „De vorbă cu psihologul”. „Şi tot sâmbătă am vorbit despre când şi cum se poate realiza un autotransplant renal, dar şi ce este refluxul gastroesofagian (la rubrica „Dictionar medical”), a adaugat Jurnalista Izabela Marinescu, prezentatoarea emisiunii.

(w882)

Am urmărit o nouă ediţie a emisiunii care îndeamnă la un stil de viață sănătos, la prevenție, grijă făță de trup și suflet, dar ne-a adus în atenție și cele mai moderne tehnici de tratament în 28 mai.

„Vreau să fiu sănatos”, cu Izabela Marinescu, prezentator și jurnalist, se vede la TVR 1 sâmbăta, de la ora 13.00.

17:15 Prinţul Jumong

Prinţul Jumong (JUMONG, PRINCE OF THE LEGEND-Coreea de Sud, 2006)

Cu: Song Il-Kook, Han Hye-jin, Kim Seung-su

*Dramă istorică. Considerat fondatorul regatului Goguryeo, unul dintre cele trei regate istorice coreene-în anul 37 î. Hr.-Jumong a devenit un adevărat mit, un erou care a schimbat istoria, numit în legendele populare „regele sfânt de la Răsărit”. Şi totuşi, puţine detalii clare se ştiu despre viaţa lui, aşa încât adevărul istoric se împleteşte adesea cu ficţiunea şi cu elemente fantastice din mitologia asiatică. Povestea serialului începe în jurul anului 60 î. Hr., când dinastia chineză Han cucerise triburile din peninsula Coreea, iar Haemosu, liderul rebelilor, se îndrăgosteşte de frumoasa Yuhwa, fiica unui şef de clan. Deşi cei doi nu vor putea rămâne împreună, din iubirea lor vine pe lume Jumong. Douăzeci de ani mai târziu, tatăl şi fiul se reîntâlnesc, iar tânărul se maturizează şi devine un excelent luptător sub îndrumarea lui Haemosu. Când acesta este asasinat chiar de fraţii vitregi ai lui Jumong, viitorul prinţ jură să-şi răzbune tatăl şi să alunge dinastia Han de pe tron, dedicându-şi întreaga viaţă îndeplinirii acestui ţel. Redactor Anca Radu

18:30 Punctul critic

(redifuzare) Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Izabela Marinescu

Alergiile, mereu mai multe și mai grave

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Beatrice Cioba, Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

 
Dreptul de proprietate prin uzucapiune

Dreptul de proprietate prin uzucapiune

publicat: miercuri, 26 iunie 2024

Cum putem dobândi dreptul de proprietate prin uzucapiune sau prin posesia de lungă durată? Cum poate fi contestat acest drept şi cine este ...

Sophia Loren e „Frumoasa morăriţă”, la „Telecinemateca”, pe TVR 1 | VIDEO

Marţi, la „Telecinemateca”, ne delectăm cu o comedie ai cărei protagonişti sunt Sophia Loren şi Marcello Mastroianni. Pe Carmela, soţia morarului ...

Sarah Nicole Smith – „Mama de peste 9 mări și 9 țări”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 27 iunie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi ...

 

#tvr1