loader
Foto

Procedura de expropriere la ”Oamenii și legea”

Ce este procedura de expropriere şi cum sunt stabilite despăgubirile? Care sunt etapele judiciare, cine are competenţe în soluţionarea cererilor şi contestaţiilor? Cine dispune fixarea termenelor de judecată şi citarea proprietarului, altor titulari de drepturi reale, posesorului şi a oricăror persoane cunoscute care pot justifica un interes legitim în legătură cu imobilul? Marţi, 2 aprilie, ați aflat detalii la ”Oamenii și legea”.

 

Oamenii și Legea

(w882)

De la ora 13:00, invitatul Mihaelei OLARU a fost Gabriel MINEA, avocat.

 

(w882)

Aşa cum prevede legea, decizia de expropriere constituie titlu executoriu pentru predarea bunului imobil, atât împotriva celor expropriaţi, cât şi împotriva celor care pretind un drept legat de bunul imobil expropriat, până la soluţionarea definitivă a litigiului legat de proprietatea bunului imobil expropriat. Decizia de expropriere se emite şi îşi produce efectele şi în următoarele situaţii: proprietarii imobilelor cuprinse în listă nu se prezintă în termenele stabilite; aceştia nu prezintă un titlu valabil; nu sunt cunoscuţi proprietarii; în situaţia succesiunilor nedeschise, ori a succesorilor necunoscuţi; în cazul în care nu se ajunge la o înţelegere privind valoarea despăgubirii.

(w882)

Proprietatea se transferă de drept odată cu emiterea actului administrativ de expropriere, însă numai după consemnarea sumelor reprezentând despăgubirea aferentă. Lipsa consemnării sumelor în cauză la dispoziţia celui expropriat împiedică transferul proprietăţii în domeniul public. Dacă se doreşte contestarea exproprierii propriu-zise, aceasta va trebui să se realizeze în condiţiile prevăzute de lege.

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numarul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

JURNALIST TV

• Raluca AMZĂR

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

2:20 Anchetele comisarului Antonescu (R)

Documentar.

O emisiune de Dan Antonescu. Producator Dana Ștefănescu

X

(Reluare)

2:45 Care pe care (R)

Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Regia artistică Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

(Reluare)
 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1