loader
Foto

Cea mai valoroasă handbalistă a lumii, invitata lui Cătălin Ştefănescu

„ Garantat 100% ” prezintă personalităţi care au mentalitate de învingător. Handbalista Cristina Neagu a venit la „ Garantat 100% ” de la TVR 1 şi TVR+ duminică, 12 noiembrie, de la ora 23.00.

 

Cătălin Ştefănescu
Garantat 100%

Cristina Neagu este prima handbalistă din istorie desemnată de trei ori cea mai valoroasă jucătoare din lume, în 2010, 2015 şi 2016.

"Nu uit de unde am plecat. (...). Nu îmi doresc şi nu mi-am dorit niciodadată să mă fi născut în altă ţară", îşi începe cea mai valoroasă handbalistă a lumii povestea la Garantat 100%.

Handbalista Cristina Neagu este invitata lui Cătălin Ştefănescu duminică, 12 noiembrie. Garantat 100% se vede, ca de obicei, la TVR 1 şi TVR+, de la ora 23.00.

(w882)

(w882)

Îşi doreşte să fie un model pentru oamenii care o privesc, care o admiră. Tocmai de aceea, în discuţia cu Cătălin Ştefănescu, Cristina Neagu a vorbit mult despre „mentalitatea de învingător”, care trebuie să fie prezentă chiar de la antrenamente. „Tot timpul, nu numai în timpul meciului, căci o mentalitate se formează, nu apare dintr-o dată”, crede handbalista româncă. A discutat şi cu colegele de echipă acest lucru, dar „noi, românii, din păcate, ne mulţumim cu puţin”, subliniază ea.

(w882)

Cristina Neagu vorbeşte despre copilăria petrecută în Ghencea, despre cum juca fotbal, baschet şi cum îi plăcea să alerge. Povesteşte despre cum a descoperit handbalul şi cum a simţit din primele zile că este sportul care o atrage cel mai mult. Invitata lui Cătălin Ştefănescu spune că păstrează şi astăzi relaţia cu cei din blocul unde a copilărit, cu care se juca pe când era mică.

(w882)

Sportiva recunoaşte în dialogul de la Garantat 100% că şi-a dorit de mică să câştige medalia de aur cu echipa naţională. Este visul copilăriei ei, după ce s-a apucat serios de sport.

„Indiferent ce oameni buni are în componenţă, o echipă trebuie să joace ca o echipă, să facă performanţă.” Iar echipa naţională de handbal a României, în care Cristina Neagu joacă, este singura din lume care s-a calificat la TOATE  ediţiile campionatului mondial.

(w882)

Despre ce înseamnă lucrul cu un antrenor străin, ce aduce el nou, nu neapărat în plan tehnic, ci în plan extrasportiv - program, libertatea de exprimare a opiniei, responsabilitate -, despre cum a depăşit probleme grave de sănătate (accidentul la umăr), dar şi despre planurile de viitor ale Cristinei Neagu - ce va face când se va lăsa de sport – aflăm duminică seară, la Garantat 100%. Ediţia este la TVR 1 şi TVR+, pe 12 noiembrie, de la ora 23.00.

(w882)

(w882)

Cristina Georgiana Neagu s-a născut în Bucureşti pe 26 august 1988. A început să joace la CSS 5 Bucureşti, apoi a fost la cluburile HC Activ Ploieşti, Rulmentul Braşov, Oltchim Vâlcea, iar din 2013 până în 2016 a fost componenta echipei Budućnost Podgorica, din Muntenegru. Din 2017, Cristina Neagu s-a întors acasă şi joacă la CSM Bucureşti, echipă care îşi propune în acest sezon câştigarea celei de-a doua Ligi a Campionilor din istorie, după triumful din 2016.

(w882)

Pe 15 octombrie, în deschiderea noului sezon, cel de-al 36-lea, al emisiunii Garantat 100%,  Cătălin Ştefănescu a stat de vorbă cu actorul Armand Assante, pe 22 octombrie, Ethan Hawke a fost în studioul Garantat 100%, iar Sir Derek Jacobi a oferit un interviu Televiziunii Române, pe care Cătălin Ştefănescu ne-a invitat să îl vizionăm în 29 octombrie. Pe 5 noiembrie, artistul vizual, performerul, coregraful, scenaristul, regizorul Robert Wilson ne-a împărtăşit la Garantat 100% convingerea sa: „arta trebuie să ajungă la omul de pe stradă”.

 

Despre Garantat 100%

Le-a dat garanţii la fiecare ediţie, iar după 18 ani, telespectatorii o recunosc drept una dintre cele mai de succes emisiuni culturale. Cătălin Ştefănescu prezintă la TVR 1 „felul nostru de a face televiziunea”: Garantat 100%. Întreaga colecţie a emisiunilor Garantat 100% poate fi vizionată şi online, pe portalul video al Televiziunii Române, www.tvrplus.ro. Telespectatorii pot interacţiona cu echipa emisiunii şi pe contul de Facebook Garantat 100%.

 

18:00 Omul anului

Moderatori: Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci

Campania „Omul Anului” promovează un proiect complex al Televiziunii Române prin care se dorește evidențierea poveștilor impresionante ale unor oameni simpli, care au facut fapte deosebite și au inițiat proiecte extraordinare.

În fiecare ediție vor fi prezentate câte două portrete de eroi, care vor fi comentate de invitați speciali, personalități ale societații civile, dar și de către membrii juriului, care vor participa prin rotație la edițiile emisiunii.

După fiecare ediție, timp de o săptămână, până la începerea ediției următoare, telespectatorii vor putea vota eroii prezentați. Acest vot săptămână de săptămână va genera la finalul campaniei un clasament. Primii șapte eroi după numărul de voturi se vor califica în etapa finală a proiectului. Acestor șapte finaliști li se vor adăuga încă cinci-câte unul propus de fiecare membru al juriului din cei 40 prezentați de-a lungul anului. Cei 12 eroi vor fi din nou supuși atenției telespectatorilor care vor vota, alături de membrii juriului, ”Omul Anului” 2024.
Marele câștigător va fi decis prin votul exprimat de telespectatori înainte de Gala finală (50%) și de juriul format din personalități, care va avea de asemenea 50%.

Dacă în 2023 campania a fost realizată într-o formă condensată, anul acesta ea va fi extinsă la o perioadă mai mare de difuzare și își propune să implice și publicul în alegerea „eroilor de lângă noi”. Așteptăm de la telespectatori să trimită povești impresionante ale unor oameni care au dat dovadă de curaj și de solidaritate față de semeni. Echipa de documentare va alege cele mai bune cazuri ce vor fi prezentate în edițiile săptămânale. În acest fel, telespectatorii TVR sunt așteptați să se implice activ, nu doar în procesul de votare dar și în procesul de propunere de eroi, din care va fi desemnat ”Omului Anului” 2024.​
În ziua simbol a României, 1 Decembrie, ziua României, va avea loc o Gală grandioasă, în care vom afla care este românul pe care telespectatorii TVR îl vor desemna OMUL ANULUI 2024.

Producator Oana Turcu

Coordonator campanie Nicolae Cozma

Transmisiune directă

19:00 Istorii ascunse

(redifuzare) MASONERIA ÎN VESTUL ȚĂRII

Francmasoneria a fost, de-a lungul timpului, una dintre principalele surse ce a alimentat nenumăratele teorii conspiraționiste; nu doar în România, ci la nivel mondial. În octombrie 2021, Templul Francmasoneriei din Oradea, monument unic în România și în această parte a Europei, intră în circuitul turistic. Acest edificiu este doar un pretext pentru a explora câteva aspecte ale unei istorii complicate

Realizator Cristina Băican

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1