loader
Foto

De ce ne certăm în familie?

De ce apar certurile în familie? Cum le soluționăm și ce ne ajută să le traversăm cu bine? Care sunt urmările pe care le pot avea conflictele repetate? Este sănătos să evităm confruntările, într-o tăcere plină de frustrare, sau le putem transforma în instrument de îmbunătățire a echilibrului din familie?  

 

8 din 10 români spun că banii constituie cea mai importantă sursă de conflict în cuplu, iar 60% dintre cei chestionați într-un studiu realizat recent susțin că discuțiile despre finanțe sunt incomode. Gelozia, educația copiilor, modul de împărțire a treburilor casnice, ingerințele părinților sau rudelor în deciziile de cuplu sunt și acestea motive frecvente de dispută. Statisticile arată că rata divorțurilor este în continuă creștere în multe țări, iar numeroase cereri de consiliere maritală sunt legate de astfel de neînțelegeri în cuplu.

(w882)

Într-un alt studiu, peste 50% dintre cuplurile intervievate au recunoscut că s-au certat cel puțin o dată pe săptămână, iar mai mult de 30% dintre divorțuri apar din cauza unor neînțelegeri și conflicte nerezolvate. Într-un moment din evoluția societății în care familia și armonia acesteia sunt mai importante decât niciodată, este momentul să identificăm și să ne explicăm principalele puncte critice pe care le are de depășit familia modernă.

Este esențial să știm când să ne oprim într-o ceartă și să căutăm modalități de a dezamorsa tensiunile într-un mod constructiv.

Bogdan Muzgoci şi Maria Chiriță a discutat despre acest subiect cu prof. univ. Elisabeta Stănciulescu, sociolog, și Iulian Băbătie, psiholog, în ediția ”Punctul critic” redifuzată la TVR 1, miercuri 4 septembrie, de la ora 18:30.

Foto: 1.Pixabay

*Ediția s-a difuzat în premieră luni, 20 mai 2024

15:30 Copiii spun

cu Virgil Ianţu

Lumea se schimbă permanent. Totuși, copiii rămân copii și spun lucruri năstrușnice! Ei văd într un fel aparte lumea, cum numai ei știu s-o explice!

Virgil Ianțu știe cifrul și împărtășește acest secret cu noi, în fiecare editie.

Sezon nou

16:00 Care pe care

*Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Prima emisiune concurs dedicată exclusiv limbii române, după un format tv 100% românesc, CARE PE CARE este prezentată de Ruxandra Gheorghe Negrea al cărei nume este legat de emisiunile despre cum vorbim și scriem corect.

Titlul emisiunii face trimitere la una dintre cele mai întâlnite greșeli în vorbirea curentă, dar în același timp este un indicator către competiția de limba și literatura română care va avea loc în platoul de televiziune CARE PE CARE.

În fiecare ediție a concursului, patru concurenți se întrec în cinci runde spectaculoase, care nu sunt formate numai din întrebări și răspunsuri, ci și din probe incitante, clipuri video cu greșeli gramaticale culese din presă și de pe internet. Emisiunea aduce în atenţia concurenților și telespectatorilor cele mai întâlnite greșeli gramaticale, capcanele în care cad jurnaliștii, politicienii, influencerii, expresiile străzii și englezismele.

"Limba noastră-i o comoară" reală, concurenții având şansa să plece acasă cu premii substanţiale. Învingătorul își va dubla câștigurile.

Regia artistică Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

sezon nou

 
Filmul eveniment al anului, în premieră absolută pe micile ecrane la TVR 1!

Televiziunea Română oferă telespectatorilor un cadou cinematografic unic în luna decembrie: "Anul nou care n-a fost", un film regizat, scris și ...

Ediţie specială „Copiii spun”, de Crăciun, la TVR 1

Pe 26 decembrie, ne bucurăm alături de copii de tot ce înseamnă Crăciunul. Cu poezii, turtă dulce, dar şi cu momente memorabile ale acestui sezon ...

Sărbătoarea începe cu „Poveste de Crăciun”, un spectacol al Operei Comice pentru Copii

Colinde, balet, poezie, decoruri grandioase şi, mai ales, artişti îndrăgiţi ai scenei româneşti sunt ingredientele poveştii pe care cei mici, dar ...

 

#tvr1