Cine rămâne cu casa, apartamentul sau terenul? Ce se întâmplă cu creditul ipotecar contractat? Dacă foştii soţi nu se înţeleg şi nu aleg desfacerea căsătoriei la notar, cât durează un proces de partaj în Instanţă, care este procedura şi ce costuri implică? Răspunsul, în ediţia de joi, 6 iunie, a emisiunii ,,Oamenii şi legea”.
De la ora 13:00, invitata Mihaelei OLARU a fost Elena BUSTEA, avocat.
Potrivit legii, veniturile din muncă, sumele de bani cuvenite cu titlu de pensie în cadrul asigurărilor sociale şi altele asemenea, precum şi veniturile cuvenite în temeiul unui drept de proprietate intelectuală sunt bunuri comune, indiferent de data dobândirii lor, însă numai în cazul în care creanţa privind încasarea lor devine scadentă în timpul comunităţii.
Atunci când se discută despre datoriile născute în legătură cu bunul comun, legea prevede că: oricare dintre coproprietari poate cere stingerea datoriilor născute în legătură cu coproprietatea şi care sunt scadente ori devin scadente în cursul anului în care are loc partajul; suma necesară pentru stingerea acestor obligaţii va fi preluată, în lipsa unei stipulaţii contrare, din preţul vânzării bunului comun cu ocazia partajului şi va fi suportată de către coproprietari proporţional cu cota-parte a fiecăruia.
Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.
MODERATOR
• av. Mihaela OLARU
JURNALIST TV
• Raluca AMZĂR
REALIZATOR
• Ileana GAIŢĂ
PRODUCĂTOR
• Mihaela GRECU