loader
Foto

Galerie foto

Cum să ne ferim de capcanele imobiliare?

Ne-a învaţat arhitectul Radu Negoiță în noua ediţie „Dincolo de alb și negru”, la TVR 1. Joi, 26 ianuarie, de la ora 18.55, autorul primului ghid de ales locuinţa perfectă din România a fost invitatul lui Cătălin Ştefănescu.

 

Cătălin Ştefănescu
Dincolo de alb şi negru

Pe 26 ianuarie, Cătălin Ştefănescu ne-a invitat la o discuţie care ne-a deschis ochii asupra unei teme de interes pentru noi toţi: cum să ne ferim de capcanele imobiliare, cum să ne alegem, achiziţionăm locuinţe confortabile, care să răspundă eficient nevoilor noastre.

(w882)

(w882)

De fapt, ce e important când îţi cauţi un apartament? Cum profită unii dezvoltatori imobiliari de faptul că nu avem o cultură a locuirii spațiilor în care trăim? De ce ocupă România locul I la numărul proprietarilor de locuințe? Ştim să locuim spaţiile în care trăim? Sunt doar câteva întrebări la care invitatul lui Cătălin Ştefănescu a răspuns la „Dincolo de alb şi negru”. Joi, de la 18.55, la TVR 1.

(w882)

Arhitectul Radu Negoiță este autorul primului ghid de ales locuinţa perfectă din România. „Cartea sa – „Disconfort Residence” - este o primă tentativă de a evalua o parte dintre greşelile de arhitectură cu care te poţi întâlni aproape zilnic în 30 de ani de plătit rate (nu îţi doresc, dar se poate întâmpla…). Hazul de necaz e opţional – dacă vrei să îţi cumperi o locuinţă, în carte vei găsi explicații accesibile despre lucrurile la care trebuie să fii atent, ca să poţi să alegi în cunoştinţă de cauză. Avertisment: nu se recomandă celor slabi de inimă”, spune dr. arh. Radu Negoiţă.

(w882)

În plus, din discuţia lui Cătălin Ştefănescu cu Radu Negoiţă, am aflat care sunt calităţile şi defectele locuinţelor construite înainte de 1989 sau cum profită unii dezvoltatori imobiliari de faptul că nu avem o cultură a locuirii spațiilor în care trăim.

(w882)

Cu siguranţă aţi observat că oraşele din România nu seamănă cu cele din afară şi sunteţi curioşi „cum de se poate aşa ceva”. De ce noi, românii, credem că spaţiul public e al nimănui? Despre sursele haosului din zona imobiliară şi de ce nu înțelegem că orașele sunt organisme vii, iar calitatea vieții depinde în mod direct de fiecare dintre noi – tot la „Dincolo de alb şi negru”, cu arhitectul Radu Negoiţă. Joi, 26 ianuarie, de la 18.55, la TVR 1.

18:00 Clanul Kennedy

Serial * (THE KENNEDYS-SUA, 2011)

Cu: Greg Kinnear, Katie Holmes, Tom Wilkinson, Barry Pepper

Episodul 6

* Dramă. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

*4 premii Emmy 2011 (pentru cel mai bun actor într-o miniserie-Barry Pepper, pentru coafură, machiaj şi mixaj de sunet)

X

19:00 Dincolo de alb şi negru

* Moderator Marian Voicu

Invitat Razvan Rughiniș, profesor la Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, și co-fondatorul programului de dezvoltare de noi produse digitale Innovation Labs.

Producători: Ioana Mureşan, Livia Serban-Iancu

Transmisiune directa

 
Oamenii și legea: Partajul la divorț

Oamenii și legea: Partajul la divorț

publicat: miercuri, 22 martie 2023

Atunci când se despart, soţii pot să facă partajul. Cum se împart bunurile, care sunt regulile, opţiunile, costurile? În ediţia de joi, 23 ...

Cu „Ora Regelui” pornim într-o călătorie lungă de 150 de ani

În România trenurilor întârziate și a infrastructurii cu durata de viață depașită, jurnalista Irina Luca ne spune povestea construirii firului de ...

Florina Constantinescu: „Aş fi concurat, dacă mă lăsa mama...”

„Vedeta familiei”, show-ul micilor vedete muzicale, continuă la TVR 1 cu sezonul al doilea. În fiecare dimineaţă de sâmbătă, de la 9.30 (şi în ...