loader
Foto

Galerie foto

Cum să ne ferim de capcanele imobiliare?

Ne-a învaţat arhitectul Radu Negoiță în noua ediţie „Dincolo de alb și negru”, la TVR 1. Joi, 26 ianuarie, de la ora 18.55, autorul primului ghid de ales locuinţa perfectă din România a fost invitatul lui Cătălin Ştefănescu.

 

Cătălin Ştefănescu
Dincolo de alb şi negru

Pe 26 ianuarie, Cătălin Ştefănescu ne-a invitat la o discuţie care ne-a deschis ochii asupra unei teme de interes pentru noi toţi: cum să ne ferim de capcanele imobiliare, cum să ne alegem, achiziţionăm locuinţe confortabile, care să răspundă eficient nevoilor noastre.

(w882)

(w882)

De fapt, ce e important când îţi cauţi un apartament? Cum profită unii dezvoltatori imobiliari de faptul că nu avem o cultură a locuirii spațiilor în care trăim? De ce ocupă România locul I la numărul proprietarilor de locuințe? Ştim să locuim spaţiile în care trăim? Sunt doar câteva întrebări la care invitatul lui Cătălin Ştefănescu a răspuns la „Dincolo de alb şi negru”. Joi, de la 18.55, la TVR 1.

(w882)

Arhitectul Radu Negoiță este autorul primului ghid de ales locuinţa perfectă din România. „Cartea sa – „Disconfort Residence” - este o primă tentativă de a evalua o parte dintre greşelile de arhitectură cu care te poţi întâlni aproape zilnic în 30 de ani de plătit rate (nu îţi doresc, dar se poate întâmpla…). Hazul de necaz e opţional – dacă vrei să îţi cumperi o locuinţă, în carte vei găsi explicații accesibile despre lucrurile la care trebuie să fii atent, ca să poţi să alegi în cunoştinţă de cauză. Avertisment: nu se recomandă celor slabi de inimă”, spune dr. arh. Radu Negoiţă.

(w882)

În plus, din discuţia lui Cătălin Ştefănescu cu Radu Negoiţă, am aflat care sunt calităţile şi defectele locuinţelor construite înainte de 1989 sau cum profită unii dezvoltatori imobiliari de faptul că nu avem o cultură a locuirii spațiilor în care trăim.

(w882)

Cu siguranţă aţi observat că oraşele din România nu seamănă cu cele din afară şi sunteţi curioşi „cum de se poate aşa ceva”. De ce noi, românii, credem că spaţiul public e al nimănui? Despre sursele haosului din zona imobiliară şi de ce nu înțelegem că orașele sunt organisme vii, iar calitatea vieții depinde în mod direct de fiecare dintre noi – tot la „Dincolo de alb şi negru”, cu arhitectul Radu Negoiţă. Joi, 26 ianuarie, de la 18.55, la TVR 1.

22:30 Vis sau realitate?

Prezintă Sebastian Felix Topescu

În acest nou sezon, Basti Țopescu îşi propune să fie și mai aproape de telespectatori, oferindu-le o pauză pentru a visa. În fiecare ediție, Basti se transformă în „creatorul de visuri”, invitând câte o celebritate să pășească alături de el în lumea fanteziei, pentru a-și împlini visul cel mai nebunesc pentru o zi. Datorită formatului nou și calității emisiunii, "Vis sau Realitate" a fost nominalizată la categoria “Original Formats” în cadrul premiilor “Pitch and Play Live!” și se bucură de un succes în continuă creștere.

Invitat Dan Frînculescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

23:00 Cu ai mei! (R)

Interviuri realizate într-o atmosferă relaxată cu vedete ale folclorului românesc, despre viaţa lor de dincolo de scenă.

Producător Iuliana Tudor

(Reluare)
 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1