loader
Foto

Despre cauzele apariţiei fibromului uterin şi metode moderne de tratament, la „Vreau să fiu sănătos”

Sâmbătă, 3 iunie, de la ora 13:00, la „Vreau să fiu sănătos” am vorbit despre cum decurge o intervenţie chirurgicală la nivelul uretrei. Emisiunea s-a difuzat la TVR 1 şi online pe TVR+.

 

Vreau să fiu sănătos!

Invitatul acestei ediţii a fost dr. Horaţiu Suciu, medic Şef Clinica Chirurgie Cardiovasculară Tg. Mures.

(w882) Horatiu Su

Jurnalistul Grigore Vîrsta i-a luat interviu la ceas aniversar, când se împlinesc 50 de ani de la prima operaţie pe cord deschis realizată la Târgu Mureş şi aproape un sfert de secol de la primul transplant de inimă. Clinica de la Tg. Mureş este unica la nivel naţional, pentru că aici se pot aborda toate patologiile cardiace, pentru toate grupele de vârstă - de la nou născut la adultul vârstnic.

“Transplantul se face la pacienţi aflaţi în stare foarte avansată de insuficienţă cardiacă. (…) În transplantul cardiac, donatorul este întotdeauna un pacient care este decedat, aflat în moarte cerebrală. Este o dramă pentru unii, dar şi bucuria salvării unei vieţi. (…) Transplantul pediatric are o particularitate - copiii nu rezistă mult pe listă, se pierd mai repede decât adulţii, iar donatorii de vârsta pediatrică sunt mai puţini”.

Tot în această ediţie am aflat informaţii despre stomac în rubrica Dicţionar medical, iar dr. Chioţea a venit cu detalii despre sindromul de tunel carpian.

În rubrica De vorbă cu psihologul, Adriana Mitu ne-a explicat cum să facem faţă bullying-ului virtual.

(w882) vreau sa f

Medicul estetician ne-a învățat cum pot fi de folos substanţele injectabile pentru înfrumuseţare şi în cazul altor afecţiuni, si am aflat cum îşi pot menţine bărbaţii un nivel optim al tensiunii arteriale.

(w882) vreau sa f

Emisiunea „Vreau să fiu sănătos” are premiera sâmbătă de la ora 13:00 şi poate fi urmărită în reluare vinerea de la ora 18:00.

11:00 Vedeta familiei

Vedeta familiei (redifuzare) Sezonul campionilor

*Talent-show în care protagonişti sunt copiii

Prezintă: Florina Constantinescu și Costin Desliu

Ediţia 2

Concurenti-SOPHIA DINU, STEFAN STANEV, ELISA MIRON
presedinte juriu-LUMINITA ANGHEL
juriu: Lidia Berceanu-avocat; Izabela Cristea-asistent medical; Georgiana Vasile-profesoara; Andrei Iancu-coregraf-sef Ansamblul Artistic Ciocarlia; Adrian Georgescu-inginer, actualmente pensionar; Anton Bangaci, actor si fotomodel.
Jurnalist Iulia IoaniţoaiaRegia artistică Dan Manoliu

Producător Monica Mihai

12:30 Vis sau realitate? (R)

Prezintă Sebastian Felix Topescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

(Reluare)
 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: duminică, 16 iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: sâmbătă, 15 iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Accidentul vascular cerebral ischemic și radiologia intervențională

La "Un doctor pentru dumneavoastră", sâmbătă, 15 iunie, de la ora 7:00, la TVR1, urmărim o ediție despre tratarea accidentului vascular cerebral ...

 

#tvr1