loader

Despre civilizaţia Anasazi şi Antonio Gaudi, sâmbătă, la Teleenciclopedia

Sâmbătă, 13 septembrie, Teleenciclopedia v-a aşteptat cu noi subiecte fascinante, de la 18:50, la TVR 1.

 

Teleenciclopedia

Civilizaţia Anasazi (episodul 1)

Acum aproximativ 1000 de ani, pe tărâmul Patru Colţuri – numit astfel deoarece se afla la intersecția statelor americane Arizona, Utah, Colorado şi New Mexico – trăiau indienii  Anasazi.


Sanatoriile puilor
(episodul 5)

Iubitoarea de urşi  Sally  Maughan a înfiinţat în 1989 un centru de recuperare destinat puilor de urşi orfani, cu scopul de a-i reintegra în sălbăticie. Urmărim povestea lor.


Antonio Gaudi
(episodul 3 – ultima parte)

Ultima lucrare importantă a lui  Gaudi, rămasă neterminată, este bazilica Sagrada Familia –construită doar în câteva generaţii.  În ultimii ani ai vieţii, Antonio Gaudi şi-a mutat atelierul pe şantier, până în fatidica zi de 6 iunie 1926, când a fost călcat de un tramvai.



Călătorie în trecut
(episodul 3)

Povestea lui Otzi, bărbatul care a murit pe când străbătea munţii Alpi în urmă cu 5300 de ani – străpuns probabil de săgeata unui duşman. Trupul său, excelent conservat în gheaţă, a fost descoperit de câţiva turişti, în 1991, la frontiera italo-austriacă, în Masivul Otzal


16:00 Care pe care

*Prezentator Ruxandra Gheorghe Negrea

Prima emisiune concurs dedicată exclusiv limbii române, după un format tv 100% românesc, CARE PE CARE este prezentată de Ruxandra Gheorghe Negrea al cărei nume este legat de emisiunile despre cum vorbim și scriem corect.

Titlul emisiunii face trimitere la una dintre cele mai întâlnite greșeli în vorbirea curentă, dar în același timp este un indicator către competiția de limba și literatura română care va avea loc în platoul de televiziune CARE PE CARE.

În fiecare ediție a concursului, patru concurenți se întrec în cinci runde spectaculoase, care nu sunt formate numai din întrebări și răspunsuri, ci și din probe incitante, clipuri video cu greșeli gramaticale culese din presă și de pe internet. Emisiunea aduce în atenţia concurenților și telespectatorilor cele mai întâlnite greșeli gramaticale, capcanele în care cad jurnaliștii, politicienii, influencerii, expresiile străzii și englezismele.

"Limba noastră-i o comoară" reală, concurenții având şansa să plece acasă cu premii substanţiale. Învingătorul își va dubla câștigurile.

Regia artistică Dan Manoliu

Format Marius Toder (Media Factory)

Producător Elena Stirbescu

sezon nou

16:55 Zi de zi cu părintele Constantin Necula

. Producător Victor Dochia

 
Filmul eveniment al anului, în premieră absolută pe micile ecrane la TVR 1!

Televiziunea Română oferă telespectatorilor un cadou cinematografic unic în luna decembrie: "Anul nou care n-a fost", un film regizat, scris și ...

Ediţie specială „Copiii spun”, de Crăciun, la TVR 1

Pe 26 decembrie, ne bucurăm alături de copii de tot ce înseamnă Crăciunul. Cu poezii, turtă dulce, dar şi cu momente memorabile ale acestui sezon ...

Sărbătoarea începe cu „Poveste de Crăciun”, un spectacol al Operei Comice pentru Copii

Colinde, balet, poezie, decoruri grandioase şi, mai ales, artişti îndrăgiţi ai scenei româneşti sunt ingredientele poveştii pe care cei mici, dar ...

 

#tvr1