loader
Foto

Galerie foto

Despre curăţenie în societatea românească, la „Foc încrucişat"

Cele mai fierbinţi subiecte din actualitate  au fost analizate duminică, 15 martie, în emisiunea „Foc încrucişat”, difuzată la TVR 1 şi TVR+.

 

Alina Stancu
Foc încrucişat

Emisiunea a fost moderată, ca de obicei, de Alina Stancu, alături de invitatul permanent Cornel Nistorescu.

Invitaţii ediţiei din 15 martie, cu tema „România curăţeniei”, au fost Alin Teodorescu, sociolog la Institutul de Marketing şi Sondaje (IMAS), şi Dumitru Borţun, profesor de comunicare la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

Alin Teodorescu a considerat că în România „s-a instituit un sistem incredibil de şpagă”, dar că, în acelaşi timp, „există primari de municipii care stau la trei camere". Sociologul a subliniat că, pe fond, „românii sunt cinstiţi”.

„Una este să îi arestezi pe păcătoşi. Alta e să speri ca mai mult de 10% dintre ei să rămână închişi. Cu justiţia îi pedepseşti pe cei răi. În UE există ţări care nu mai au nevoie de conducători. Noi încă mai avem nevoie de lideri”, a mai explicat Alin Teodorescu.

„Societatea civilă românească merge înainte. 2,5 milioane de români au plecat peste hotare”, a subliniat invitatul emisiunii „Foc încrucişat”.

Alin Teodorescu a mai declarat că „Proiectul Codului Fiscal este singură reuşită a guvernului Ponta, după alegerile prezidenţiale”.

Dumitru Borţun a opinat, la rândul său, că „presa tinde să prezinte ca pe o mare noutate arestările. Ai impresia că, de cele mai multe ori, jurnalistul este de partea celor acuzaţi într-o cauză”. Profesorul a mai subliniat că „românii aşteaptă recuperarea; la noi, în politică, nu mai există pic de moralitate”.

Urmăriţi pe TVR+ dezbaterea integrală din ediţia de duminică, 15 martie, a emisiunii „Foc încrucişat”.

În fiecare duminică, la prânz, Cornel Nistorescu este invitatul Alinei Stancu la o dezbatere „pe toate fronturile”. La aceeaşi masă, moderatoarea şi invitatul permanent al emisiunii stau faţă în faţă cu principalii actori implicaţi în cele mai importante evenimente ale săptămânii. Fie că sunt din domeniul economic, politic, social sau artistic, aceste evenimente sunt comentate şi analizate, confruntarea ideilor ducând la Foc încrucişat.

În afara evenimentelor care au făcut breaking news în buletinele de ştiri, la Foc încrucişat sunt discutate şi subiectele insuficient exploatate de media. Pornind de la ce s-a întâmplat, aflăm de ce şi la ce consecinţe ne putem aştepta.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

21:00 Gala umorului

*Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Gala umorului, una dintre cele mai longevive productii ale Televiziunii Române din epoca modernă, vă propune în continuare întâlnirea cu marii actori ai Generaţiei de Aur în scheciuri celebre, momente şi schiţe comice.

Jurnalist Iulia Ioanitoaia

Producător Cosmin Dumitru

22:30 Vis sau realitate?

Prezintă Sebastian Felix Topescu

În acest nou sezon, Basti Țopescu îşi propune să fie și mai aproape de telespectatori, oferindu-le o pauză pentru a visa. În fiecare ediție, Basti se transformă în „creatorul de visuri”, invitând câte o celebritate să pășească alături de el în lumea fanteziei, pentru a-și împlini visul cel mai nebunesc pentru o zi. Datorită formatului nou și calității emisiunii, "Vis sau Realitate" a fost nominalizată la categoria “Original Formats” în cadrul premiilor “Pitch and Play Live!” și se bucură de un succes în continuă creștere.

Invitat Dan Frînculescu

Regizor Iulia Stoian
Producător tv Mihai Răzuş

 
„Evadare în lumea filmului”, duminică, la „Miturile comunismului”, pe TVR 1

Irina Luca și invitații ei vorbesc despre, probabil, cea mai mare afacere a Securităţii în anii ’80: fenomenul casetelor video. Duminică, 28 ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

 

#tvr1