loader
Foto

Galerie foto

Despre demontarea ştirilor false şi dezinformărilor regimului comunist | VIDEO

Ne vorbeşte, la “Breaking Fake News”, fostul redactor-șef al postului Radio Europa Liberă, Liviu Tofan. Avem întâlnire cu Marian Voicu şi invitatul său la TVR 1, pe 8 decembrie, ora 23.00.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Radio Europa Liberă era singura sursă credibilă de informații în timpul comunismului. De aici am aflat despre grevele minerilor din 1977 și cutremur, catastrofa de la Cernobîl din 1986, protestele de la Brașov din 1987, dizidenți și revoluție.

Demontarea știrilor false și dezinformărilor regimului comunist a fost activitatea cotidiană a postului.

Cum a fost posibil vom afla din interviul săptămânii, realizat de Marian Voicu cu Liviu Tofan, fost redactor-șef al postului Radio Europa Liberă, în noua ediţie “Breaking Fake News”. Pe 8 decembrie, de la ora 23.00, la TVR 1.

(w882)

(w882)

Ca în fiecare ediţie, Horia Gruşcă răsfoieşte Revista presei Fake. Printre subiectele ediţiei: sinuciderea unui medic german este mistificată, antivacciniștii rămân fără Moș Crăciun, noua tulpină Omicron este subiectul unei noi teorii a conspirației, iar Putin este transformat în Superman de propaganda Kremlinului.

Facebook a fost folosit ca armă în războiul hibrid dus de Belarus împotriva Uniunii Europene, migranții fiind îndemnați prin știri false să se îmbarce în avioane cu destinația Minsk – cum stau lucrurile ne explică Tatiana Ţarfulea, la Conspirația săptămânii, tot miercuri, de la ora 23.00, la TVR 1.

Un primar recomandă gargara anti-Covid, medicii de la ATI se îmbogățesc de pe urma pandemiei, iar tarabele de la piață ascund medicamente miraculoase anti-Covid – Zaiafet și Geminschi, Spărgătorii de Fake News caută să ne creeze un tablou cât mai colorat, dar clar, când vine vorba despre aceste subiecte abordate de presă pe timp de pandemie.

Pelerinii români sunt acuzați de presa greacă că i-au îmbolnăvit și ucis pe călugării de la Muntele Athos. Erau românii infectați și aveau certificate verzi false?​ Ascultăm subiectul prin Vocea patriotului raționale, cu Tetelu şi apoi tragem concluziile.

(w882)

În fiecare miercuri, de la 23.00, la TVR 1 e ora Breaking Fake News, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării. Din 6 octombrie, emisiunea realizată şi prezentată de Marian Voicu s-a îmbogăţit cu noi rubrici şi şi-a mărit durata la 50 de minute.

 

13:00 Ora regelui

”Papa Francisc nu a fost doar un simbol, ci un exemplu viu de credință, umanitate, dăruire și har pentru oamenii din întreaga lume, indiferent de religia lor, în special pentru cei aflați în nevoie”, a spus Majestatea Sa Margareta. În cartea de condoleanțe deschisă de Monseniorul Giampiero Gloder, Nunțiul Apostolic în România și Moldova, Altețele Lor Regale Principesele Sofia și Maria au completat în numele Custodelui Coroanei: ”Suveranul Pontif a avut România în inima Sa, iar noi l-am avut în inima noastră”.

Încărcată de semnificații, 10 Mai este, înainte de toate, Ziua Independenței Naționale (1877), dar, printr-o coincidență a istoriei, este și data în care a fost realizat Concordatul care reglementa raporturile bilaterale ale României cu Sfântul Scaun (1927). Despre evoluția centenară a relațiilor dintre Familia Regală a României și Statul Pontifical, dar și despre înrudirea membrilor dinastiei române cu cele ale Europei, până la îndepărtata Portugalie, în ”Ora Regelui” care aduce învățături cu precădere de viață, despre virtuți rare, despre iubirea de Dumnezeu și de oameni.

Prezintă: Camelia Csiki

Producător Lidia Voicu

Sezon nou

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1