loader
Foto

Galerie foto

Despre demontarea ştirilor false şi dezinformărilor regimului comunist | VIDEO

Ne vorbeşte, la “Breaking Fake News”, fostul redactor-șef al postului Radio Europa Liberă, Liviu Tofan. Avem întâlnire cu Marian Voicu şi invitatul său la TVR 1, pe 8 decembrie, ora 23.00.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

Radio Europa Liberă era singura sursă credibilă de informații în timpul comunismului. De aici am aflat despre grevele minerilor din 1977 și cutremur, catastrofa de la Cernobîl din 1986, protestele de la Brașov din 1987, dizidenți și revoluție.

Demontarea știrilor false și dezinformărilor regimului comunist a fost activitatea cotidiană a postului.

Cum a fost posibil vom afla din interviul săptămânii, realizat de Marian Voicu cu Liviu Tofan, fost redactor-șef al postului Radio Europa Liberă, în noua ediţie “Breaking Fake News”. Pe 8 decembrie, de la ora 23.00, la TVR 1.

(w882)

(w882)

Ca în fiecare ediţie, Horia Gruşcă răsfoieşte Revista presei Fake. Printre subiectele ediţiei: sinuciderea unui medic german este mistificată, antivacciniștii rămân fără Moș Crăciun, noua tulpină Omicron este subiectul unei noi teorii a conspirației, iar Putin este transformat în Superman de propaganda Kremlinului.

Facebook a fost folosit ca armă în războiul hibrid dus de Belarus împotriva Uniunii Europene, migranții fiind îndemnați prin știri false să se îmbarce în avioane cu destinația Minsk – cum stau lucrurile ne explică Tatiana Ţarfulea, la Conspirația săptămânii, tot miercuri, de la ora 23.00, la TVR 1.

Un primar recomandă gargara anti-Covid, medicii de la ATI se îmbogățesc de pe urma pandemiei, iar tarabele de la piață ascund medicamente miraculoase anti-Covid – Zaiafet și Geminschi, Spărgătorii de Fake News caută să ne creeze un tablou cât mai colorat, dar clar, când vine vorba despre aceste subiecte abordate de presă pe timp de pandemie.

Pelerinii români sunt acuzați de presa greacă că i-au îmbolnăvit și ucis pe călugării de la Muntele Athos. Erau românii infectați și aveau certificate verzi false?​ Ascultăm subiectul prin Vocea patriotului raționale, cu Tetelu şi apoi tragem concluziile.

(w882)

În fiecare miercuri, de la 23.00, la TVR 1 e ora Breaking Fake News, prima emisiune din peisajul audiovizual românesc dedicată integral combaterii fenomenului știrilor false și dezinformării. Din 6 octombrie, emisiunea realizată şi prezentată de Marian Voicu s-a îmbogăţit cu noi rubrici şi şi-a mărit durata la 50 de minute.

 

13:00 Oamenii şi legea (R)

Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Jurnalişti Tv: Raluca Amzăr, Ileana Gaiță

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

(Reluare)

13:55 Vorbeşte corect!

* „Vorbeşte corect!” este cel mai longeviv proiect de televiziune dedicat limbii române. În 2024 se împlinesc 25 de ani de la debutul proiectului original „Corect", prima emisiune-concurs de limbă română din mass-media românească

Producători şi realizatori : Cristina Dănilă şi Radu Dănilă

 
„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

Serialul coreean „Floarea nopţii”, producţie 2024, se vede la TVR 1

Din 23 aprilie, urmărim aventurile frumoasei Jo Yeo-Hwa, o tânără văduvă care refuză să se conformeze tradiţiilor absurde ale vremii şi trăieşte ...

„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...

 

#tvr1