loader
Foto

Despre educație, empatie, dragoste, vineri, la „Omul anului”

Artista Beatrice Iordan şi expertul educațional Paul Lungeanu sunt invitaţii Mădălinei Dobrovolschi și ai lui Bogdan Muzgoci. Ce alţi supereroi cunoaştem în ediţia a şaptea „Omul anului” aflăm pe 8 noiembrie, de la ora 18.15, la TVR 1.

 

Ca în fiecare vineri, Mădălina Dobrovolschi și Bogdan Muzgoci ne propun o întâlnire cu oameni-poveste și întâmplări extraordinare, cu eroi ai vremurilor noastre, care inspiră și care devin adevărate modele pentru comunitățile în care trăiesc. Pe 8 noiembrie, de la ora 18.15, cunoaștem, la TVR 1, în cea de-a şaptea ediţie „Omul anului”, alți doi dintre cei 40 de oameni-lumină: un înger de femeie care pictează un milion de îngeri, pentru a-i ajuta pe toți cei care au nevoie de iubire, dar și un dascăl formidabil, care le predă celor peste 300 de elevi ai săi... speranța.

Invitații Mădălinei Dobrovolschi și ai lui Bogdan Muzgoci sunt, în această săptămână, Beatrice Iordan – o artistă desăvârșită, cu un masterat în Regia spectacolului de animație, coordonator și actor în trupa de teatru pentru copii „Hopa-Trop”, artist păpușar, pedagog muzeal la Muzeul Național al Țăranului Român, membră în grupul de muzica veche românească „Trei parale” – și Paul Lungeanu – un foarte tânăr profesor, expert educațional, fost pedagog social, cu experiență vastă în domeniul voluntariatului, manager educațional, care scrie cărți, organizează workshopuri, predă cursuri și este pasionat de educația nonformală, pe care o consideră un sistem ce poate schimba lumea.

(w882) Beatrice I

(w882) Paul Lunge

Discuţia din platou se axează pe educație, pe bunătate, empatie, dragoste pentru aproape.

Primul reportaj-portret ne ajută să descoperim povestea emoționantă a lui Romeo Bolohan, „Dascălul care predă speranța”. El este un profesor care a luptat pentru un trai mai bun și care a reușit să depășească barierele vieții. Deși duce o bătălie cu o boală necruțătoare, asta nu l-a împiedicat să devină unul dintre cei mai iubiți dascăli. Romeo Bolohan a fondat cinci ONG-uri care se ocupă de diferite proiecte de educație și de sprijinire a tinerilor din medii defavorizate, inclusiv din centrele de plasament. A pus bazele unor programe de mentorat pentru a-i pregăti pe elevi să facă față provocărilor vieții. De-a lungul timpului, a mentorat peste 300 de tineri instituționalizați, care au terminat diferite forme de învățământ superior.

Al doilea reportaj prezintă o eroină care a ales ca îngerii să vină în ajutorul copiilor. Și nu sunt puțini, ci un milion! Pentru că „Un milion de îngeri înseamnă de un milion de ori mai multe șanse ca o persoană cu autism să fie înțeleasă, acceptată și integrată”. O poveste extraordinară despre iubirea pentru copiii care au cea mai mare nevoie de îngeri păzitori, pe care ne-o dezvăluie Miki Ciobotaru:  „Binele lucrează prin îngeri!” ​

Urmăriți pagina dedicată campaniei „Omul anului 2024” și votați favoritul vostru, construind, alături de Televiziunea Română, rețeaua faptelor bune pentru o Românie mai frumoasă și mai bună!

(w882) Omul anulu

***

După ce, în primăvară, am aflat 20 de poveşti incredibile şi i-am cunoscut pe protagoniştii acestora, alți 20 de eroi vor fi prezentați în sezonul de toamnă al campaniei „Omul anului”. Din septembrie, în fiecare vineri, de la ora 18.15, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă noi portrete ale campaniei: oameni-poveste și întâmplări impresionante, oameni care inspiră și care devin adevărate modele pentru comunitățile lor. Telespectatorii pot vota protagoniştii fiecărei ediţii timp de o săptămână, până la următoarea ediţie şi, în acelaşi timp, pot transmite propuneri pentru a fi înscrise în cursa pentru „Omul anului”.

Lansată în 2023, campania „Omul anului” a fost primită cu bucurie de telespectatorii TVR. Oameni obişnuiţi, mulţi dintre ei necunoscuţi publicului larg, au avut ocazia să fie apreciaţi de o ţară întreagă pentru fapte deosebite, pentru realizări personale de excepţie, pentru felul în care au reacţionat într-o situaţie limită, pentru modelul pe care îl oferă comunităţii lor.

 

foto: capturi emisie „Omul anului”

16:00 Maghiara de pe unu

(II) Producător Szilágyi Gödri Ildikó

Transmisiune directă + înregistrare

17:00 Fiica regelui

Fiica regelui (THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) .

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

* Dramă istorică. La începutul secolului VI, pe vremea celor trei vechi regate coreene, generalul Yung devine conducătorul regatului Baekje, după ce fostul rege este ucis în urma unui complot de la curte. Împrejurări dramatice îl despart pe Yung-devenit regele Mu-ryeong-de femeia pe care o iubeşte şi care îi poartă copilul. Mica Seol-nan se naşte şi creşte într-o casă modestă, împreună cu sora ei vitregă Seol-hee, fără să-şi cunoască adevărata identitate. Cele două fete sunt diferite ca ziua şi noaptea: Seol-nan, veselă şi blândă, se bucură de viaţa ei simplă în mijlocul naturii, în timp ce ambiţioasa Seol-hee visează la averi şi titluri importante. Pe patul de moarte, mama lor mărturiseşte secretul identităţii lui Seol-nan, dar singura care o aude este Seol-hee, iar aceasta profită de ocazia nesperată şi fuge în capitala regatului, dându-se drept prinţesă. Între timp, adevărata fiică a regelui crede că sora ei a fost răpită şi jură că va face orice pentru a o regăsi. Soarta îi îndreaptă paşii tot către palatul regal, unde va deveni o mare luptătoare, înainte să-şi descopere trecutul şi adevăratul nume: Soo Baek-hyang.

Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

 
O călătorie cu Andrei Pleşu, la TVR 1

O călătorie cu Andrei Pleşu, la TVR 1

publicat: marţi, 10 decembrie 2024

Sâmbătă, Andrei Pleşu e invitatul Eugeniei Vodă la „Profesioniştii”: o emisiune despre trecerea timpului şi fragilitatea vieţii, despre ...

Victimele infracțiunilor. Dreptul la compensații financiare din partea statului

Ați fost victima unei infracțiuni? Știți că există un act normativ care reglementează acordarea unor compensații financiare de către stat în ...

Uzucapiunea, un drept de proprietate

Uzucapiunea, un drept de proprietate

publicat: sâmbătă, 07 decembrie 2024

Cum putem dobândi dreptul de proprietate prin uzucapiune sau prin posesia de lungă durată? De câte feluri este uzucapiunea și de ce probe avem ...

 

#tvr1