loader
Foto

Despre „kompromat” şi ce rele mai poate aduce războiul, la „Breaking Fake News”

Marian Voicu şi echipa sa continuă seria ediţiilor „Breaking Fake News” despre propaganda de război şi dezinformările aduse de aceasta. Emisiunea s-a văzut miercuri, 23 martie, de la ora 22.00, în direct la TVR 1.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

În timp ce războiul de Ucraina devine unul de uzură, iar atacurile împotriva civililor se înmulţesc, Rusia pare a fi pierdut războiul informaţional.

Ce se va întâmpla însă dacă Rusia foloseşte armele chimice?

Cristian Preda, profesor la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti şi Cătălin Gomboş, jurnalist Radio România şi redactor-şef Veridica au comentat subiectul alături de Marian Voicu la Interviul săptămânii, prima rubrică a ediţiei „Breaking Fake News” din această săptămână. Emisiunea s-a văzut în direct, pe 23 martie, de la ora 22.00, la TVR 1.

Agenţii propagandei pro-Kremlin îşi înmulţesc atacurile la adresa preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Este strategia clasică a serviciilor de informaţii ruse, numită „kompromat”. Despre ea am aflat mai multe la Conspiraţia săptămânii, cu Tatiana Ţarfulea, tot miercuri, la “Breaking Fake News”.

Iar rubrica Revista presei fake, cu Horia Gruşcă, a făcut un nou inventar al ştirilor false, dezinformărilor şi propagandei ruse din ultima săptămână.

Ce e adevărat şi ce e fals? Războiul de lângă noi ne acaparează gândurile şi ne influenţează deciziile. Cum cernem informaţiile, astfel încât să nu ne lăsăm înşelaţi? Întrebări aflate pe buzele tuturor şi-au căutat explicaţii într-o nouă ediţie în premieră a emisiunii „Breaking Fake News”, cu Marian Voicu, difuzată în direct miercuri, pe 23 martie, de la ora 22.00, la TVR 1.

1:15 Teleenciclopedia

Producător Oana Haşegan

(Reluare)

2:10 Profesioniştii... cu Eugenia Vodă

...cu Eugenia Vodă Talk-show cultural

Emisiune de Eugenia Vodă

(Reluare)
 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

Cine moștenește averea după un deces?

Cine moștenește averea după un deces?

publicat: joi, 08 mai 2025

Cine are dreptul la moștenire și cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală și care sunt moștenitorii rezervatari? Când începe ...

Echilibru între educație, tradiție și identitate în comunitatea romă din Ștefănești - Botoșani | VIDEO

În contextul eforturilor de integrare socială și promovare a egalității de șanse, educația joacă un rol fundamental în dezvoltarea copiilor ...

 

#tvr1