loader

Despre Moulin Rouge şi panterele albe, la Teleenciclopedia

Teleenciclopedia, cel mai vechi magazin TV de ştiinţă şi cultură, vă aduce noi subiecte şi documentare în fiecare sâmbătă. De la ora 18:50, la TVR 1.

 

Teleenciclopedia

Comori toscane: Argilele Sieneze (episodul 2)

În Crete Senese, sau în ţinutul denumit „Argilele Sieneze”, descoperim şi alte galerii de artă, dedicate capodoperelor toscane. Cum este cea din comuna Asciano, recent amenajată în Palazzo Corboli.

Conexiuni etologice: Maimuţele (episodul 1)

Relaţiile dintre oameni şi maimuţe a fost mereu ambiguă. De-a lungul istoriei, maimuţele au fost considerate precursori sau caricaturi ale noastre. Prea animale pentru a fi oameni şi prea umane, pentru a fi animale…

Moulin Rouge (episodul 1)

French-cancan-ul avea să sucească minţile înfierbântate ale domnilor din înalta societate, încă de la inaugurarea Moulin Rouge-ului, la 6 octombrie 1889. Admirator înfocat al spectacolelor de cabaret era şi pictorul Henri de Toulouse Lautrec – neegalat portretist al „cancanistelor”.

Sanatoriile puilor: Panterele albe - Irbişii (episodul 17)

La Grădina Zoologică „Binder”, din nordul Statelor Unite, Lotus – o panteră albă– şi-a omorât în trecut puii,  aşa că îngrijitorii au hotărât să monitorizeze naşterea ultimei sale odrasle – Shanti. La început, Lotus s-a comportat normal, chiar drăgăstos, dar, curând, a devenit indiferentă faţă de puiul său.

***

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.

Redactor: Oana Haşegan; o emisiune de Cornelia Rădulescu

 

18:15 Punctul critic

* Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

*Puterea unui gest

Prezentatori: Anca Mazilu şi Izabela Marinescu-jurnalisti TVR

Invitati: SEBASTIAN ONAC, preşedinte Asociaţia „Maria Beatrice”,

SABINA ISDRĂILĂ-psihoterapeut,

Prin zoom / skype:

IRINA MARIA MOHORA-preşedinte Asociaţiei „Zâmbetul Îngerilor”,

ANDREEA PANCIU BĂLĂCESCU-prof Limba si literatura româna, scoala gimnazială Elena Văcărescu, Bucureşti
TATIANA TUŢĂ-fondator Asociaţia „România eşti tu”
Jurnalişti: Dana Rusu, Delia Apostol Hanzelik

Producatori: Anca Mazilu, Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Înregistrare

Sezon nou

19:40 FILLER

financiar

 
 „Gala Dezvoltării Durabile 2024” - DIGITALIZARE

Organizată de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, „Gala Dezvoltării Durabile” este un eveniment anual ce ...

Trei gale într-o singură noapte! De Revelion, la TVR 1

Gala „Omul anului” 2024, Gala premiilor Eroii Comediei 2024, „Gala umorului” – o sărbătoare a omeniei şi curajului, momente umoristice de acum şi ...

Oamenii și legea: Probleme locative, rezolvări în instanță

Oamenii și legea: Probleme locative, rezolvări în instanță

publicat: sâmbătă, 28 decembrie 2024

Ce presupune debranșarea de la rețeaua de termoficare și cât de legal este dacă se întâmplă datorită neachitării la timp a datoriilor? Ce ...

 

#tvr1