loader
Foto

Despre Moulin Rouge şi panterele albe, la Teleenciclopedia

Teleenciclopedia, cel mai vechi magazin TV de ştiinţă şi cultură, vă aduce noi subiecte şi documentare în fiecare sâmbătă. De la ora 18:50, la TVR 1.

 

Teleenciclopedia

Comori toscane: Argilele Sieneze (episodul 2)

În Crete Senese, sau în ţinutul denumit „Argilele Sieneze”, descoperim şi alte galerii de artă, dedicate capodoperelor toscane. Cum este cea din comuna Asciano, recent amenajată în Palazzo Corboli.

Conexiuni etologice: Maimuţele (episodul 1)

Relaţiile dintre oameni şi maimuţe a fost mereu ambiguă. De-a lungul istoriei, maimuţele au fost considerate precursori sau caricaturi ale noastre. Prea animale pentru a fi oameni şi prea umane, pentru a fi animale…

Moulin Rouge (episodul 1)

French-cancan-ul avea să sucească minţile înfierbântate ale domnilor din înalta societate, încă de la inaugurarea Moulin Rouge-ului, la 6 octombrie 1889. Admirator înfocat al spectacolelor de cabaret era şi pictorul Henri de Toulouse Lautrec – neegalat portretist al „cancanistelor”.

Sanatoriile puilor: Panterele albe - Irbişii (episodul 17)

La Grădina Zoologică „Binder”, din nordul Statelor Unite, Lotus – o panteră albă– şi-a omorât în trecut puii,  aşa că îngrijitorii au hotărât să monitorizeze naşterea ultimei sale odrasle – Shanti. La început, Lotus s-a comportat normal, chiar drăgăstos, dar, curând, a devenit indiferentă faţă de puiul său.

***

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.

Redactor: Oana Haşegan; o emisiune de Cornelia Rădulescu

 

18:00 Punctul critic

Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala.

Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

* Vârstnicii României: singuratate de sarbători

Prezintă Bogdan Muzgoci

Co-moderator Dorin Chioțea

Prof. dr. Gabriel Prada, sef catedra sef de catedra la UMF Carol Davila,

dep. geriatrie si gerontologie, Catalin Dinu, presedinte Asociatia Niciodata Singur, Mugurel Mărgărit, director executiv Fundația Regală Margareta a României

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producatori: Raluca Neagu, Florenţa Dăscălescu.

Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directă

19:35 Jocurile Olimpice

* Eroii. Episodul 2

Producător Daniela Enăchescu

 

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o nouă ediţie în care vom afla ...

Divorțul, costuri și rezolvări legale

Divorțul, costuri și rezolvări legale

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt motivele și condiţiile pentru obţinerea divorţului? Ce acte trebuie ataşate la cererea de divorț? Ce înseamnă în practică anularea ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

 

#tvr1