loader

Despre Moulin Rouge şi panterele albe, la Teleenciclopedia

Teleenciclopedia, cel mai vechi magazin TV de ştiinţă şi cultură, vă aduce noi subiecte şi documentare în fiecare sâmbătă. De la ora 18:50, la TVR 1.

 

Teleenciclopedia

Comori toscane: Argilele Sieneze (episodul 2)

În Crete Senese, sau în ţinutul denumit „Argilele Sieneze”, descoperim şi alte galerii de artă, dedicate capodoperelor toscane. Cum este cea din comuna Asciano, recent amenajată în Palazzo Corboli.

Conexiuni etologice: Maimuţele (episodul 1)

Relaţiile dintre oameni şi maimuţe a fost mereu ambiguă. De-a lungul istoriei, maimuţele au fost considerate precursori sau caricaturi ale noastre. Prea animale pentru a fi oameni şi prea umane, pentru a fi animale…

Moulin Rouge (episodul 1)

French-cancan-ul avea să sucească minţile înfierbântate ale domnilor din înalta societate, încă de la inaugurarea Moulin Rouge-ului, la 6 octombrie 1889. Admirator înfocat al spectacolelor de cabaret era şi pictorul Henri de Toulouse Lautrec – neegalat portretist al „cancanistelor”.

Sanatoriile puilor: Panterele albe - Irbişii (episodul 17)

La Grădina Zoologică „Binder”, din nordul Statelor Unite, Lotus – o panteră albă– şi-a omorât în trecut puii,  aşa că îngrijitorii au hotărât să monitorizeze naşterea ultimei sale odrasle – Shanti. La început, Lotus s-a comportat normal, chiar drăgăstos, dar, curând, a devenit indiferentă faţă de puiul său.

***

Din 1965, când a fost lansată de Octavian Paler la Televiziunea Română, Teleenciclopedia a „luminat" perioada comunistă pentru mulţi români. Astăzi, încă mai trezeşte melancolia în oamenii care au crescut cu ea, iar pentru cei mici reprezintă o oază de educaţie, păstrându-şi formatul şi rolul, prezentând documentare cu subiecte diverse: natură, tehnologie, artă, sănătate etc.

Redactor: Oana Haşegan; o emisiune de Cornelia Rădulescu

 

10:00 Agrostrategia

Producator Vlad Macovei

11:00 Guşti! Şi apoi mănânci

Cunoscutul chef Alex Petricean alias D’Artagnan desemnat Chef al Anului 2018 de catre prestigiosul ghid Gault Millau şi chef-ul anului 2020 de către Romanian Hospitality Institute lansează către toţi iubitorii gastronomiei româneşti o nouă provocare!

Guşti! Şi apoi mănânci cu chef D’Artagnan ne propune, pe lângă reţete inedite şi rubrici de interviu alături de figuri marcante ale peisajului culinar românesc şi un challenge surpriză!

 
O viziune măreaţă şi un eşec epic au schimbat lumea... Cum? Aflăm din documentarul „General Magic”, joi, la TVR 1

I deile care domină acum industria tehnologică și viața noastră de zi cu zi s-au născut la „ General Magic ”. P ovestea nespusă a uneia ...

O țară care învață să cânte. Despre educația prin muzică, la „Ţară, ţară, cine eşti?”

Într-o societate în care cifrele par încurajatoare, dar realitatea din teren nu ține ritmul, emisiunea „Țară, țară, cine ești?” aduce în ...

Conferința de închidere a cursurilor de calificare pentru ocupația de mediator școlar, desfășurată recent la Centrul de Formare Profesională al ...

 

#tvr1