loader
Foto

„Dincolo de alb şi negru”. În premieră la TVR 1, cu Cătălin Ştefănescu

Cătălin Ştefănescu ne propune o serie de întâlniri cu oameni echilibraţi, care ştiu ce spun. „Dincolo de alb şi negru”. Emisiunea se vede de luni până joi*, de la ora 19.00. | VIDEO

 

Cătălin Ştefănescu
Dincolo de alb şi negru

Noutăţi la TVR 1 au început în 9 mai! Garantat, cea mai potrivită alegere pentru începutul serii: o întâlnire cu oameni echilibraţi, care ştiu ce spun. Din 9 mai, Cătălin Ştefănescu ne propune o nouă emisiune: „Dincolo de alb şi negru”, „o discuţie care nu ne împarte în tabere, deşi putem avea păreri diferite, ci ne aduce la un loc, pentru că încercăm să înţelegem lucrurile împreună”. În direct la TVR 1 de luni până joi, de la ora 19.00.

„Chemăm publicul care vine la TV să intre în contact cu teme şi invitaţi care ne ajută şi pe cei care ne privesc, şi pe noi, cei care realizăm emisiunea asta, să învăţăm să gândim cu propriile noastre minţi, neinfluenţaţi de ceea ce ne-ar spune neapărat cineva”. Invitaţii lui Cătălin ne provoacă la actul gândirii.

„Ei nu spun cum să gândim, nici ce fel de gânduri să avem, ci ne învaţă că trebuie să gândim cu minţile noastre, să le punem la lucru. Pentru că e o perioadă când a gândi cu propria minte e un act extrem de necesar şi salvator. Este, de altfel, una dintre misiunile principale ale postului public, să ajute la actul de a gândi cu propria noastră minte”, punctează moderatorul.

„E un pariu important”, consideră Cătălin Ştefănescu, pentru că oamenii se aşteaptă, poate, la acest moment al zilei, să fii perfect ancorat în actualitate. Dar, „pe măsură ce din alte direcţii vine un stimul care agită, de la noi va veni un mesaj de păstrare a calmului şi o invitaţie la gândire”, adaugă moderatorul.

La „Dincolo de alb şi negru” nu se discută lucrurile la extreme, numai în alb sau negru, „nici nu ne plasăm de o parte sau de alta a unei baricade, nici nu încercăm să ne plasăm la mijloc să împăcăm pe toată lumea, ci încercăm să prindem în braţe tot arcul de gândire şi să le oferim oamenilor momente în care să fie mai calmi, mai liniştiţi şi mai obişnuiţi cu gândul că pot avea şi propriile lor idei, nu neapărat ce li se spune din stânga sau din dreapta”. (Cătălin Ştefănescu)

Invitaţii lui Cătălin Ştefănescu la „Dincolo de alb şi negru”

De luni până joi, de la ora 19.00, la TVR 1 vom vedea invitaţi pe care oamenii îi ştiu, dar „o să aducem la emisiune şi invitaţi de care nu s-a auzit deloc, dar care care se pricep cu adevărat la meseriile pe care le fac, în aşa fel încât să ne facem o idee cât mai clară despre ce este în jurul nostru”. Ba mai mult, „Dincolo de alb şi negru” se va detaşa cât mai mult de „genul întâlnirilor de televiziune în care se servesc soluţii de gândire gata mestecate şi în care există personaje care au păreri în legătură cu orice şi care se pricep la totul”, mai spune Cătălin.

 

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport* Meteo

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

14:30 Ora regelui

Tinerii din București și din Iași care au finalizat nivelul de aur al programului Duke of Edinburgh, în acest an, au obținut cea mai înaltă distincție și, în cadrul unei ceremonii organizate de Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta, au primit certificatul de recunoaștere.

Alteța Sa Regală Principele Radu a vizitat un liceu special al Buzăului, Colegiul Economic ”Regele Mihai”. După București, aici este al doilea centru de învățământ din țară din care provin mulți dintre studenții Academiei de Studii Economice din capitală.

Într-o clădire-monument de arhitectură din Craiova, a fost inaugurat Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Noul muzeu ce deține 38 de colecții, reprezintă una dintre atitudinile necesare în rescrierea istoriei noastre postbelice și în reconsiderarea istoriei literaturii și culturii românești.

Arhiva primei agenții de presă din țară a început să se constituie cu 135 de ani în urmă. În acest timp, Agerpres a consemnat zi de zi evenimentele românilor și ale lumii. Povestea agenției care își păstrează menirea de a informa corect, impartial și prompt, o aflăm în ”Ora Regelui”.

Prezentator: Bogdan Șerban-Iancu

Editor de imagine: Nicolaie Cernat

Realizatori: Bogdan Șerban-Iancu, Adelina Dumitrescu, Sandrino Gavriloaia

Producător Lidia Voicu

 
Cum se dezbate partajul succesoral?

Cum se dezbate partajul succesoral?

publicat: sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ce este partajul succesoral și cine moștenește averea în familie după un deces? Cine poate solicita ieșirea din indiviziune? Care este Instanța ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...

„Cred că trăim vremuri grozave ca să faci teatru”! – Regizorul Thomas Ostermeier în dialog cu Cătălin Ştefănescu, la „Garantat 100%”

Repetiţii, actori, creaţie, clişeu, teatru, relevanţă, pasiune, spectacol, succes, spaţiu, joc, perspectivă asupra lumii... O discuţie ...

 

#tvr1