loader
Foto

Documentarul ”Dunărea sălbatică”

A fost necesar un an întreg de filmări și peste 15.000 de cadre surprinse. Rezultatul: un film documentar încântător, în care Charlie Ottley a reușit să surprindă o parte din „raiul” românesc.

 

Documentarul realizat de Charlie Ottley, „Dunărea sălbatică” (WILD DANUBE-România, 2021), recomandă atracțiile din Dobrogea de Nord până în inima Deltei Dunării și ne ajută să redescoperim pe lângă viața sălbatică din inima deltei şi patrimoniul cultural din județul Tulcea și obiceiurile localnicilor.

(w882)

Prin acest  film, vedem Dunărea dintr-o perspectivă cu totul nouă, probabil cum nu am mai văzut-o până acum. Realizatorul ne prezintă frumusețea diversă și bogăția Deltei Dunării în cele patru anotimpuri, ne arată cum trăiesc oamenii aici, ce tradiții au păstrat, ce culturi se întrepătrund în această zonă.

(w882)

Documentarul aduce şi un omagiu celui care a fost sufletul Deltei Dunării, cel mai mare canoist român, omul care a promovat delta cel mai mult, Ivan Patzaichin.

”Veţi trăi experienţa Deltei aşa cum nu aţi mai făcut-o vreodată!”, ne promitea Clarley Ottley, cunoscutul producător şi realizator de documentare englez îndrăgostit de România. Și într-adevăr, este o experiență aparte să îți vezi țara prin ochii unui străin complet fascinat de ea.

(w882)

Documentarul ”Wild Danube” (2021), realizat și prezentat de Charlie Ottley, a fost la TVR 1, joi, 29 august, de la ora 21:00.

 

17:15 Prinţul Jumong

Prinţul Jumong (JUMONG, PRINCE OF THE LEGEND-Coreea de Sud, 2006)

Cu: Song Il-Kook, Han Hye-jin, Kim Seung-su

*Dramă istorică. Considerat fondatorul regatului Goguryeo, unul dintre cele trei regate istorice coreene-în anul 37 î. Hr.-Jumong a devenit un adevărat mit, un erou care a schimbat istoria, numit în legendele populare „regele sfânt de la Răsărit”. Şi totuşi, puţine detalii clare se ştiu despre viaţa lui, aşa încât adevărul istoric se împleteşte adesea cu ficţiunea şi cu elemente fantastice din mitologia asiatică. Povestea serialului începe în jurul anului 60 î. Hr., când dinastia chineză Han cucerise triburile din peninsula Coreea, iar Haemosu, liderul rebelilor, se îndrăgosteşte de frumoasa Yuhwa, fiica unui şef de clan. Deşi cei doi nu vor putea rămâne împreună, din iubirea lor vine pe lume Jumong. Douăzeci de ani mai târziu, tatăl şi fiul se reîntâlnesc, iar tânărul se maturizează şi devine un excelent luptător sub îndrumarea lui Haemosu. Când acesta este asasinat chiar de fraţii vitregi ai lui Jumong, viitorul prinţ jură să-şi răzbune tatăl şi să alunge dinastia Han de pe tron, dedicându-şi întreaga viaţă îndeplinirii acestui ţel. Redactor Anca Radu

18:30 Punctul critic

* Dezbatere care aduce zilnic in fata telespectatorilor fenomene, trend-uri, probleme de interes, cu accent pe teme din sfera sociala, civica, culturala Punctul critic înseamnă atât echilibru, cât şi iminența schimbării. Este locul perfect pentru analiza unei situaţii /unui fenomen şi a potenţialului/ direcţiilor de evoluţie viitoare. Este locul în care, la nivelul societăţii, trebuie să aflăm, să înţelegem şi să cântărim care este drumul pe care dorim să continuăm, în respectiva privinţă.

Jurnalişti: Mădălina Mija, Dana Rusu, Roxana Segneanu, Delia Apostol Hanzelik,

Raluca Alecu

Producator Florenţa Dăscălescu. Regia artistică Dan Manoliu

Realizator Smaranda Vornicu-Shalit

Transmisiune directa

 
Împărăteasa KI, jocul dragostei și al puterii

Împărăteasa KI, jocul dragostei și al puterii

publicat: miercuri, 18 septembrie 2024

„Împărăteasa Ki” este un personaj inspirat de una dintre cele mai influente figuri politice ale Dinastiei chineze Yuan. A devenit ...

Cercetătorul Flavius Martin, la „Dincolo de alb şi negru”

Flavius Martin, un om de știință care lucrează cu succes, de peste 20 de ani, în industria biotehnologică mondială, este invitatul Mihaelei ...

Rhizophora mangle, despre adaptare și rezistență

Rhizophora mangle, despre adaptare și rezistență

publicat: miercuri, 18 septembrie 2024

Mangrovele roșii s-au adaptat perfect mediului cu salinitate crescută din Caraibe. Rădăcinile aeriene, numite pneumatofori, au nu doar rol de ...

 

#tvr1