loader
Foto

Galerie foto

Ediţii best of ale Festivalului de Folclor „Muzici și Tradiții în București”, la TVR 1

TVR 1 ne propune să urmărim unele dintre cele mai frumoase momente de muzică și dans din cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”.

 

Iuliana Tudor

Telespectatorii pot urmări, pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, o selecție din momentele artistice care au delectat publicul cu evenimentele desfăşurate în anii 2019 și 2018.

(w882)

(w882)

(w882)

În cei 13 ani de existenţă, festivalul s-a bucurat de participarea a 32 de țări, ansambluri și artiști cunoscuți din toate zonele țării, 870 de artizani, meșteșugari și artiști plastici din România și de un public de aproximativ 320.000 de spectatori.

(w882)

Organizat de CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, „Muzici și Tradiții în București” este cel mai mare festival internațional de folclor din România, care aduce în atenția publicului urban arta populară, tradițiile autentice și cele mai frumoase spectacole de folclor din țară și din străinătate. Acesta face parte din rețeaua CIOFF – Consiliul Internațional al Organizațiilor de Festivaluri de Folclor și Cultură Tradițională.

11:00 Dosar România

*Dezbatere: Securitatea la români.

Producător Răzvan Butaru

(Reluare)

13:00 Ora regelui

Tradus de cercetătorul Georgeta Filitti, membru de onoare al Academiei Române, și având notele scrise de istoricul Tudor Vișan-Miu, volumul ”Însemnări zilnice. 1932” este o adevărată comoară pentru cei interesați de istoria țării. Cartea-mărturie, scrisă sârguincios de Regina Maria a României, este una dintre cele mai interesante din această serie, tumultosul an 1932 fiind redat din perspectivă personală.

Proiectul de cercetare “Istorii deturnate-destine rescrise. Patrimoniul construit din București sub regimul comunist” a fost realizat de Muzeul Naţional Cotroceni, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și studenți la istorie și la arhitectură. Destinele a șapte personalități ale politicii și culturii interbelice, supuse represiunii comuniste au fost aduse în fața publicului, prin poveștile locuințelor și ale proprietarilor lor, conturate pe fondul unei Românii profund marcate de comunism.

Custodele Coroanei române a acordat Înaltul Patronaj Federației de Canotaj. În cadrul ceremoniei de la Castelul Peleș, Majestatea Sa Margareta a conferit învestituri regale unor personalități române din țară, dar și Germania și Elveția.

Prezintă Bogdan Șerban-Iancu

Producător Lidia Voicu

 
Vizită regală în Irlanda

Vizită regală în Irlanda

publicat: sâmbătă, 12 iulie 2025

Sâmbătă, 19 iulie, la „Ora Regelui”, vom călători, împreună cu Familia Regală, în Irlanda.  Vom afla ce îi atrage pe mulți români la capătul de ...

Concertul de Gală de la Opera Garnier din Paris se vede la TVR 1

Filarmonica din Viena, sub bagheta lui Yannick Nézet-Séguin, a concertat la Opera Garnier din Paris, celebrând cea de-a 150-a aniversare a ...

„Hai, române, joacă bine!”, ne îndeamnă maramureșeanca Paula Seling. Ansamblul Folcloric „Transilvania”, aniversat la TVR 1

Iuliana Tudor ne aşteaptă, duminică seară, la un concert extraordinar al Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania”, la împlinirea a 66 de ani ...

 

#tvr1