loader

Episodul 8 „Izolaţi în România”: prin cătune din judeţul Cluj | VIDEO

„Am avut întâmplări bune şi oameni bucuroşi să ne vadă! Şi prima zăpadă  pe munte de la acest final de an” - Dite Dinesz ne-a adus un nou episod emoţionant „Izolaţi în România” la TVR 1 şi TVR 1 HD.

 

Izolaţi în România

„Ajungem pe un munte unde nu am mai fost, nu departe de Cluj, dar suficient de departe pentru a trece uşor graniţa în altă lume. Ne ajută ceaţa să înţelegem din prima zi că suntem la voia întâmplării şi a munţilor”, ne povesteşte Dite Dinesz, realizatoarea seriei Izolaţi în România despre filmările pentru episodul cu numărul 8 pe care îl vedem miercuri, 20 noiembrie, la TVR 1.

(w882)

(w882)

Miercuri seară, de la 22.30, vom face cunoştinţă cu:

Un tânăr, care rămâne sus, în munţi, pentru a avea grijă de fratele său imobilizat la pat, în urma unei întâmplări.

(w882)

Ana – o bătrână cu pace, care recunoaşte imediat echipa TVR. Şi care e frământată de un gând: i s-a spus că nu are pensie, pentru că nu a lucrat. Pai cum nu am lucrat, „ba am lucrat, poate mai mult ca cei din oraşe”. Nu îi trebuie mulţi bani, că „e greu de cei care au mulţi. Oare ce fac cei care au mulţi bani?”

(w882)

(w882)

Pe o altă culme, o bătrână de 83 de ani ne îndeamnă să ne bucurăm. Viaţa ei a fost un martiriu, dar tot e loc de bucurie. Pe care ne-o transmit şi nouă, tot cu multă bucurie.

(w882)

(w882)

„Am avut întâmplări bune şi oameni bucuroşi să ne vadă. Iar în ultima zi, ne prinde prima zăpadă pe munte. Un copil merge la şcoală aproape o oră. Da, suntem chiar Izolaţi în România aici, şi râde de bucurie că am ajuns la ei. E un semn bun că, în casele în care intrăm, şi nu spunem cine suntem, la un moment suntem recunoscuăi. Ei, cei despre care vorbim, se recunosc şi aşteaptă să îi găsim”, Dite Dinesz, realizatoarea seriei Izolaţi în România.

7:00 Universul credinţei

Prezintă: Andrei Victor Dochia

OFF: Programul manifestărilor dedicate proclamării locale a canonizării Sf. Dometie-de la Râmeț din ziua de 6 iulie. Jurnalist Corneliu Vlad Matache

Jurnal: Sinteză a sărbătorilor din această săptămână din Bucovina-Sf. Leontie de la Rădăuți cinstit pe 1 iulie la Mănăstirea Bogdana și Sf. Ștefan cel Mare, cinstit pe 2 iulie la Mănăstirea Putna. Jurnalist: Ileana Gaiță

Catholica-interviu cu Episcopul Emerit de Iași, Petru Gherghel. Jurnalist: Ciprian Dumea.

Editorialul săptămânii. Jurnalist: Răzvan Bucuroiu

Reportaj-Ședința Sfântului Sinod în care a fost aprobată canonizarea a 16 femei care si-au inchinat intreaga viata slujirii lui Hristos. Jurnalist: Corneliu Vlad Matache

Reportaj -Sfânta muceniță Chiriachi, ocrotitoarea catedralei din Huși. Jurnalist: Lucia Toader.

Înțelesuri creștine cu părintele profesor Gheorghe Holbea despre virtutea dragostei. Jurnalist Paula Tăbîrcă

Cartea de duminică-Sfaturile unui duhovnic către enoriașii săi. Jurnalist Lucia Toader.

Dialogurile dimineții cu Părintele diacon Cornel Coman despre dificultățile muncii de traducere a textelor teologice. Jurnalist Răzvan Bucuroiu.

Reportaj despre mănăstirea Rarău. Jurnalist Paula Tăbîrcă.

​Producător Andrei-Victor Dochia

8:00 Bucuria credinţei

Prezintă părintele Constantin Necula şi Andrei-Victor Dochia

Manastirea Dealu, Partea I

La cativa kilometri de Targoviste se afla Manastirea Dealu, ctitorie a domnitorului Radu cel Mare. Acesta a zidit o biserica din caramida, placata cu piatra alba, impodobita cu fresce deosebit de frumoase. Piatra de temelie a fost pusa pe 26 august 1499, iar sfintirea a avut loc pe 4 decembrie 1501.

Cel dintai locas de cult a fost insa ridicat in timpul domniei lui Mircea cel Batran. Documentele atesta ca asezamantul monastic exista deja la 17 noiembrie 1431.

Biserica de la Manastirea Dealu este cea mai mare necropola domneasca din tara. Incepand din 1508, aici au fost inmormantati Radu cel Mare, Vladut Voievod, fratele lui Radu cel Mare, Radu Voda Badica, fiul lui Radu cel Mare, Vlad Inecatul, Patrascu Voda cel Bun, nepotul primului ctitor si Mihai Movila. In anul 1603 a fost adus capul lui Mihai Viteazul, ucis pe Campia Turzii.

​Invitat: preot profesor Constantin Necula

Producător Andrei-Victor Dochia

 

Forumul Național pentru Viitorul Agriculturii, recent organizat de Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, constituie un punct ...

"Opre Roma" și portretele schimbării | VIDEO

publicat: joi, 03 iulie 2025

Ediția "Opre Roma" din 4 iulie, difuzată de la ora 15:00, la TVR 1 și TVR+, depășește barierele prejudecăților și oferă o perspectivă autentică ...

TVR - programe In memoriam MIHAI LEU

TVR - programe In memoriam MIHAI LEU

publicat: miercuri, 02 iulie 2025

România a pierdut o legendă a sportului: Mihai Leu, primul campion mondial la box profesionist al țării. Televiziunea Română regretă dispariţia ...

 

#tvr1