loader
Foto

Folosirea dronelor în agricultura românească: O analiză a beneficiilor și provocărilor | VIDEO

Interesul crescând al fermierilor români pentru tehnologia dronelor în agricultură reflectă o schimbare fundamentală în abordarea practicilor agricole.

 

Viaţa satului

Reticența inițială, determinată probabil de costuri și familiaritate, a fost depășită de argumente convingătoare legate de eficiență și rentabilitate. Experiența fermierilor din Satu Mare, care au amortizat investiția într-o dronă în primul an de utilizare prin reducerea pierderilor cauzate de dăunători la cultura de rapiță, reprezintă un exemplu concret al avantajelor economice.
.

.
Utilizarea dronelor permite nu doar o aplicare precisă a tratamentelor, reducând cantitatea de apă necesară și eliminând urmele tehnologice, ci și o monitorizare detaliată a culturilor. Această capacitate, combinată cu adaptabilitatea la condițiile de mediu, face ca dronele să fie un instrument valoros pentru fermele de până la 500 de hectare.

Cu toate acestea, expansiunea utilizării dronelor se confruntă cu provocări. Limitările impuse de suprafața cultivată, vânt și lipsa unei reglementări clare la nivel național și internațional necesită o abordare strategică și adaptată la fiecare fermă. În plus, evoluția rapidă a tehnologiilor agricole ridică întrebări legate de capacitatea fermierilor de a se adapta și de menține un echilibru între inovație și expertiza umană.

Tehnologia dronelor reprezintă o oportunitate semnificativă pentru modernizarea agriculturii românești, oferind soluții eficiente pentru provocările climatice și lipsa forței de muncă. Gestionarea eficientă a provocărilor asociate și adaptarea constantă la inovațiile tehnologice vor fi esențiale pentru maximizarea beneficiilor și asigurarea unei agriculturi durabile și competitive.

Viața satului, duminică, ora 10:30, TVR 1 și TVR+

23:50 Gala umorului

Prezintă: Mirela Zeţa şi Dragoş Huluba

Producător Cosmin Dumitru

(Reluare)

1:20 Concert Eveniment Filarmonica din Viena la Opera Garnier

Producător TVR Valentina Băinţan

(Reluare)
 
Un clasic al cinematografiei americane: „Annie Hall” la TVR 1

Considerat mult timp capodopera lui Woody Allen și comedia romantică perfectă, „Annie Hall” poate fi vizionat la „Telecinemateca”, marți, 15 ...

Vizită regală în Irlanda

Vizită regală în Irlanda

publicat: sâmbătă, 12 iulie 2025

Sâmbătă, 19 iulie, la „Ora Regelui”, vom călători, împreună cu Familia Regală, în Irlanda.  Vom afla ce îi atrage pe mulți români la capătul de ...

Concertul de Gală de la Opera Garnier din Paris se vede la TVR 1

Filarmonica din Viena, sub bagheta lui Yannick Nézet-Séguin, a concertat la Opera Garnier din Paris, celebrând cea de-a 150-a aniversare a ...

 

#tvr1