loader
Foto

Hărțuirea morală la locul de muncă, pedepsită de lege

Ce înseamnă hărțuirea morală la locul de muncă? Cum putem preveni această formă de discriminare și care sunt consecințele legale pe care cel incriminat le poate suporta? Care sunt drepturile celui care se simte hărțuit, care sunt etapele reclamării faptei și ce dovezi sunt admise atunci când se ajunge în în Instanță? Joi, 25 iulie, în emisiunea „Oamenii si legea” aţi putut revedea o discuție despre acest subiect.

 

Oamenii și Legea

(w882)De la ora 13:00, invitatul Mihaelei OLARU a fost Costel GÎLCĂ, avocat.

(w882)Constituie hărțuire morală la locul de muncă și se sancționează disciplinar, contravențional sau penal, după caz, orice comportament exercitat cu privire la un angajat de către un alt angajat care este superiorul său ierarhic, de către un subaltern și/sau de către un angajat comparabil din punct de vedere ierarhic, în legătură cu raporturile de muncă, care să aibă drept scop sau efect o deteriorare a condițiilor de muncă prin lezarea drepturilor sau demnității angajatului, prin afectarea sănătății sale fizice sau mentale ori prin compromiterea viitorului profesional al acestuia, comportament manifestat în oricare dintre următoarele forme: conduită ostilă sau nedorită; comentarii verbale; acțiuni sau gesturi.

Angajatorul este responsabil de securitatea și sănătatea salariaților săi în timpul programului de lucru și în legătură cu munca salariaților să. Prin urmare, angajatorul nu poate să stabilească, în nicio formă, reguli care să oblige sau să determine acte sau fapte de hărțuire morală la locul de muncă, nici măcar în ceea ce privește clienții sau persoanele care interacționează cu salariații.

(w882)Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numarul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

Ediția a fost difuzată în premiera pe 20 mai 2024.

***

MODERATOR
av. Mihaela OLARU

JURNALIST TV
Raluca AMZĂR

REALIZATOR
Ileana GAIŢĂ

PRODUCĂTOR
Mihaela GRECU

2:50 Jocurile Olimpice de Vară Paris, 2024 (R)

*

Hanbal feminin grupa A

* Norvegia-Suedia

Comentator Dragoş Bocanaciu.

Producători: Valentina Stelescu, Antoanela Dececco

(Reluare)

4:20 Vis la Paris (R)

Ediţia 5

Moderatori: Ana Maria Brânză şi Costin Deşliu

Producători: Daniela Enăchescu şi Valentina Stelescu

(Reluare)
 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1