loader
Foto

Galerie foto

Împărțirea bunurilor comune după divorț

Orice căsnicie, indiferent de durata acesteia, presupune o sumă de bunuri comune, care sunt deţinute în cote egale de cei doi soţi. Cum se împart aceste bunuri după divorț? Care este procedura legală, actele necesare şi cu ce costuri?

 

Oamenii și Legea

Unde se face partajul? La notar, în instanţă sau în faţa unui mediator? Ce se intampla cu bunurile care nu pot face obiectul partajului dupa divorţ? Detalii, în ediţia de marţi, 5 noiembrie, a emisiunii ,,Oamenii și legea”.

(w882) Oamenii È™

De la ora 13:00, invitata Mihaelei OLARU este Elena BUSTEA, avocat.

(w882) Oamenii È™

Partajul la divorţ poate cunoaşte două forme: voluntar, atunci când soții se înţeleg de comun acord cum să îşi împartă bunurile, are loc la notar şi este opţiunea cea mai puţin costisitoare, sau judiciar, când cei doi soţi nu se înţeleg cu privire la împărţirea bunurilor şi se ajunge în faţa Instanţei Judecătoreşti, care ia decizia pe baza dovezilor şi a opiniilor celor două părţi şi este mai costisitor.În cazul partajului voluntar, regula este ca soţii să împartă bunurile comune jumătate-jumătate, însă nu este obligatoriu. Dacă unul dintre soţi a contribuit mai mult, acesta poate să obţină o cotă-parte mai mare.

(w882) Oamenii È™

Împărțirea bunurilor comune dobândite în timpul căsătoriei se poate face dacă soţii au fost căsătoriţi sub regimul matrimonial: comunitatea legală sau comunitatea convențională. Partajul se poate face înainte de căsătorie, în timpul căsătoriei, în timpul divorţului sau după divorț.

(w882) Oamenii È™

Marți, 5 noiembrie, de la ora 13.00, la TVR 1.

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numarul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

Moderator

av. Mihaela OLARU

Echipa redacțională

Raluca AMZĂR

Liliana VĂDUVA

Producător

Mihaela GRECU

Credit foto: Arhiva emisiunii „Oamenii şi legea” - Raluca AMZĂR

8:45 Teleshopping

9:00 Oamenii şi legea

* Emisiune de educaţie juridică

Moderator av. Mihaela Olaru

Legea, care trebuie să protejeze drepturile cetățenilor și să asigure un echilibru social, se află adesea într-un conflict cu realitățile cotidiene, cu interesele și dorințele individuale. Din păcate, multe persoane nu înțeleg suficient de bine normele și procedurile juridice, ceea ce poate duce la neînțelegeri și conflicte. De multe ori, poate părea un sistem impersonal, iar oamenii nu conștientizează întotdeauna cum îi protejează sau cum îi afectează cunoașterea sau necunoașterea legii. Totuși, educația juridică și informarea continuă pot ajuta la crearea unui echilibru mai bun între oameni și lege. Din acest motiv, emisiunea juridică “Oamenii și Legea” vine în sprijinul lor și totodată creează o punte de comunicare cu specialiștii în drept!

* Probleme locative, rezolvari in instanta

Invitat av. Alin Ioan Axente , Baroul Bucuresti

Producător Mihaela Grecu Grădinaru

sezon nou

Transmisiune directă

 
Despre franzela

Despre franzela "fitness", la "Agrostrategia"| VIDEO

publicat: duminică, 30 martie 2025

Piața românească de panificație traversează o perioadă de transformare, consumatorii manifestând un interes crescut pentru produse specializate, ...

Mai natural decât vânatul nu există | VIDEO

Mai natural decât vânatul nu există | VIDEO

publicat: sâmbătă, 29 martie 2025

Cererea tot mai mare pentru alimente curate, cu o proveniență transparentă și procesare minimă, reprezintă o oportunitate pentru vânătorii ...

Mănăstirea Nămăești, situată în pitoreasca Valea Mare Pravăț, județul Argeș, își are rădăcinile adânc înfipte în istorie, fiind atestată ...

 

#tvr1