loader
Foto

Întâlnire emoţionantă a actorului Florin Piersic cu telespectatorii TVR la „Viaţa satului” | VIDEO

La cei 87 de ani ai săi, poate fi numit omul cu 100 de chipuri, cu peste 1.200 de spectacole şi filme jucate, astfel că aproape oricine l-ar recunoaşte dacă ar fi să audă o replică dintr-un film al său. Îndrăgitul Florin Piersic şi-a început povestea de succes în Bucovina. O putem descoperi şi urmări online pe canalul de YouTube al TVR.

 

Viaţa satului

Cu o poveste savuroasă, fabuloasă, o poveste de succes a unui om şi actor adulat de spectatori şi telespectatori ne-am delectat duminică, 20 august, la TVR 1. În Bucovina, prin locurile minunate care şi-au pus aprenta asupra personalităţii sale, actorul Florin Piersic a fost invitatul jurnalistului Gabriel Gherghescu la emisiunea „Viaţa satului”, prilej de multe şi emoţionante aduceri aminte din viaţa şi copilăria actorului trăite pe acele meleaguri. Care sunt legăturile sale cu tradiţiile şi cu zona Bucovinei aflăm din interviul realizat pentru emisiunea „Viaţa satului” de Gabriel Gherghescu.

„Voi nu ştiţi un lucru: că eu ştiu să şi tac”, a început Florin Piersic, dovadă că nu a intervenit niciun moment, nicio clipă, în timpul prezentării făcute de gazdele sale şi care l-a onorat profund: „Astăzi, trebuie să vă spun că voi aţi vorbit extraordinar, m-aţi lăudat cum nu m-a lăudat aproape nimeni şi nu trebuia să faceţi asta... Pentru că am eu plăcerea să mă laud singur...”, a glumit relaxat actorul... „Eu vizitez des Bucovina, pentru că aici mă simt acasă... Mă simt bine la Cluj, pentru că acolo m-am născut, pentru că acolo erau părinţii mei... ”. În copilărie, până la intrarea la facultate însă, actorul şi-a petrecut vacanţele în minunata Bucovină, pe care o are acum adânc întipărită în suflet.

Omul cu 100 de chipuri, cu peste 1.200 de spectacole şi filme jucate, astfel că aproape oricine l-ar recunoaşte dacă ar fi să audă o replică dintr-un film al său, îndrăgitul Florin Piersic şi-a început povestea de succes în Bucovina. O putem urmări şi online pe canalul de YouTube al TVR aici:

Prezenţa lui Florin Piersic în cadrul emisiunii „Viaţa satului” a adus duminică, 20 august, în intervalul de difuzare a interviului, între orele 11.33 şi 12.33, o medie de 262.000 de telespectatori la TVR 1. Cu un rating mediu de 1.5% şi 8.7% cotă de piaţă, TVR 1 s-a situat pe poziţia a doua la nivel naţional, după posturile ProTV şi Antena 1 care înregistrau, fiecare, pe intervalul menţionat, 1,7% rating şi 9,6% cotă de piaţă medii.

Mai mult, tot la „Viaţa satului” s-a înregistrat şi minutul de aur. Cea mai mare audienţă pe durata emoţionantelor mărturisiri ale actorului Florin Piersic a fost atinsă la 12.26, când postul TVR 1 era lider de audienţă, cu o medie de 351.000 de telespectatori, ceea ce corespunde unui rating mediu de 2%, respectiv unei cote de piaţă de 10,8%.

18:55 Teleenciclopedia

* PAOLO VERONESE-NUNTA DIN CANA (ep.2)

Paolo Veronese, pe numele său real Paolo Caliari, obişnuia să picteze în ulei chiar şi lucrările de mari dimensiuni, știind că umezeala și aerul marin degradau frescele murale. Artistul patrona un atelier cu peste 30 de angajați, săvârşind un număr impresionant de tablouri. Lucra repede și-spre deosebire de Tintoretto sau de Tiţian-schimba rareori forma inițială. Făcea schițe precise, pe care ucenicii le transpuneau apoi pe pânză. Tot ei procurau materialele şi preparau culorile, iar Veronese se consacra desăvârșirii compoziției. La Nunta din Cana, pictorul veronez a folosit întâi o pensulă mare, pentru a contura fiecare personaj, apoi una mai fină, pentru finisarea detaliilor. De ajutor i-a fost chiar fratele său, Benedetto, despre care se spune că a definitivat elementele arhitecturale şi cerul din registrul superior.

MARI LIDERI MILITARI AI SECOLULUI AL XX-LEA. DEZINFORMAREA ŞI ÎNŞELĂCIUNEA. NIKITA HRUŞCIOV

La 5 mai 1946, într-un discurs ţinut la Fulton, Missouri, Winston Churchill vorbea despre Războiul Rece dintre Occident şi URSS folosind, pentru prima oară, sintagma Iron Curtain (Cortina de Fier). Aproape 20 de ani mai târziu, în 1962, comuniștii sovietici aveau să instaleze rachete de luptă pe cea mai mare insulă din Caraibe, la nici 160 km de coasta Americii. Diversiunea, numită de istorici Criza rachetelor cubaneze, i-a aparţinut lui Nikita Hrușciov și a fost pe cale să distrugă nu doar America, ci întreaga omenire.

MITURILE GRECIEI ANTICE: APOLLON, ZEUL LUMINII (ep.2) (Premieră)

După ce colindă lumea în carul primit cadou de la Zeus, tânărul Apollon își construiește templul mult visat şi îl numeşte Delphi. Credincioşi din toată Elada vin acolo să afle, de la faimosul Oracol omonim, lămuriri despre viitorul lor. Răspunsurile, oferite de preoteasa Pythia, sunt deseori evazive sau cu tâlc. După ce şi-a ales „reşedinţa”, Apollon începe să-şi consolideze poziția în Olimp. În spatele acestui zeu al luminii şi protector al artelor, care farmecă pe toţi cu lira sa, se ascunde însă un arcaș însetat de sânge.

ECOSISTEME: CHINA (ep.10)

Peste platoul tibetan, cel mai vast și mai înalt din lume, se așterne zăpada. Turme de antilope Pontholops hodgsonii sau Chiru -adulți și pui născuți în iunie-iulie-migrează spre sud. În această lungă călătorie de 7.000 de km, prin Asia Centrală, vor întâlni şi lupi himalayeni (Canis lupus chanco). La final de noiembrie, antilopele încep rutul-perioadă în care masculii se înfruntă direct ori se fugăresc cu până la 70 de km pe oră, pentru a-şi disputa haremuri compuse, uneori, din peste zece femele.

Producător Oana Haşegan

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
Duminică seară, ne relaxăm la „Popasuri muzicale cu Junii Sibiului”, pe TVR 1

La aniversarea celor 80 de ani de existenţă a Junilor, Televiziunea Română difuzează o serie de recitaluri muzical coregrafice ale acestora şi ...

Cum văd ucrainenii pacea? Aflăm sâmbătă, la „Breaking Fake News”

În aceeaşi ediţie, despre listele de cuvinte şi expresii interzise în America administraţiei Trump, dar şi despre cei 76 de ani de existență ai ...

“Bucuria credinței”: Biserica Universității Gheorghe Asachi | VIDEO

Biserica din campusul Universității Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iași reprezintă mult mai mult decât o simplă structură arhitecturală. Este un ...

 

#tvr1