Potrivit Constituţiei, libertatea de exprimare a gândurilor, opiniilor sau credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel sunt inviolabile, însă ce facem atunci când aceste drepturi ne sunt încălcate? Răspunsul - în ediţia în reluare a emisiunii „Oamenii şi legea”, luni, 8 ianuarie, pe TVR1.
De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU a fost Monica CERCELESCU, avocat.
Libertatea de exprimare este un drept constituţional fundamental ce face parte din categoria drepturilor şi libertăţilor fundamentale fiind reglementat atât în Declaraţia universală a drepturilor omului, în Convenţia europeană a drepturilor omului precum şi la nivelul fiecărui stat democratic.
Potrivit Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, limitarea dreptului la liberă exprimare poate fi posibilă în următoarele situaţii: securitate naţională; integritate teritorială sau siguranţă publică; apărare a ordinii; prevenirea infracţiunilor; protecţia sănătăţii, moralei, reputaţiei sau a drepturilor altora, pentru a împiedica divulgarea informaţiilor confidenţiale, sau pentru a garanta autoritatea şi imparţialitatea puterii judecătoreşti.
Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.
MODERATOR
- av. Mihaela OLARU
JURNALIST TV
- Raluca AMZĂR
REALIZATOR
- Ileana GAIŢĂ
PRODUCĂTOR
- Mihaela GRECU