loader
Foto

Malpraxisul medical și răspunderea juridică

Mihaela Olaru v-a invitat vineri, 9 februarie, să revedeți o ediție a emisiunii ”Oamenii și legea” în care s-a discutat despre actele de malpraxis din cadrul activităţii medicale. Pe TVR 1, de la ora 13:00.

 

Oamenii și Legea

Neglijenţa medicală are urmări grave, iar pacientul care a fost victima unei erori profesionale, săvârșită în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, are, potrivit legii, dreptul la despăgubiri de natură morală, dar și materială. Care sunt primele demersuri ce trebuie făcute atunci când suntem victima unui caz de malpraxis? Cine răspunde? Doar medicul sau și unitatea spitalicească? La cât timp putem reclama o astfel de faptă? De unde să ne informăm?

Ediția s-a difuzat în premieră în 17.10.2023.

(w882)

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU a fost Cătălina BORDIANU, avocat.

(w882)

Răspunderea personalului sanitar se clasifică, potrivit doctrinei, în răspundere extrajudiciară și răspundere judiciară. Prin răspunderea extrajudiciară se înţelege răspunderea morală, care-şi are originea în jurământul lui Hipocrate. În prezent, derivă din natura umană a profesiei, din codul de deontologie medicală și din regulile de bună practică medicală. Răspunderea juridică presupune răspundere disciplinară, civilă și penală.

(w882)

Actele de malpraxis în cadrul activităţii medicale de prevenţie, diagnostic şi tratament se prescriu în termen de 3 ani de la producerea prejudiciului, cu excepţia faptelor ce reprezintă infracţiuni.

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

 

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIST TV

• Raluca AMZĂR

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

 

 

10:50 Fiica regelui (R)

(THE KING'S DAUGHTER, SOO BAEK-HYANG-Coreea de Sud, 2014) Episodul 10.

Regia: Lee San-yeob, Choi Joon-bae

Cu: Seo Hyun-jin, Seo Woo, Lee Jae-ryong, Jo Hyun-jae

Dramă istorică. Redactori: Cristina Crăciun, Anca Radu

(Reluare)

12:00 Teleshopping

 
Alienarea parentală. Efectele pe termen lung asupra copilului

Miercuri, 21 februarie, revedem o ediție a emisiunii ”Oamenii și legea” moderată de Mihaela Olaru. Ora 13:00, pe TVR 1.

Miercuri, 21 februarie, de la ora 21:00, la TVR1 vă aşteptăm la un film poliţist, ecranizarea romanului "Maigret tend un piege" de Georges Simenon.

De 60 de ani pe scenă, FLORICA BRADU este ANIVERSATĂ LA TVR 1

Concertul aniversar la 60 de ani de carieră ai interpretei de muzică populară, desfăşurat la Teatrul de Stat din Oradea, poate fi urmărit la TVR ...

 

#tvr1