loader
Foto

Malpraxisul medical și răspunderea juridică

Mihaela Olaru v-a invitat vineri, 9 februarie, să revedeți o ediție a emisiunii ”Oamenii și legea” în care s-a discutat despre actele de malpraxis din cadrul activităţii medicale. Pe TVR 1, de la ora 13:00.

 

Oamenii și Legea

Neglijenţa medicală are urmări grave, iar pacientul care a fost victima unei erori profesionale, săvârșită în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, are, potrivit legii, dreptul la despăgubiri de natură morală, dar și materială. Care sunt primele demersuri ce trebuie făcute atunci când suntem victima unui caz de malpraxis? Cine răspunde? Doar medicul sau și unitatea spitalicească? La cât timp putem reclama o astfel de faptă? De unde să ne informăm?

Ediția s-a difuzat în premieră în 17.10.2023.

(w882)

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU a fost Cătălina BORDIANU, avocat.

(w882)

Răspunderea personalului sanitar se clasifică, potrivit doctrinei, în răspundere extrajudiciară și răspundere judiciară. Prin răspunderea extrajudiciară se înţelege răspunderea morală, care-şi are originea în jurământul lui Hipocrate. În prezent, derivă din natura umană a profesiei, din codul de deontologie medicală și din regulile de bună practică medicală. Răspunderea juridică presupune răspundere disciplinară, civilă și penală.

(w882)

Actele de malpraxis în cadrul activităţii medicale de prevenţie, diagnostic şi tratament se prescriu în termen de 3 ani de la producerea prejudiciului, cu excepţia faptelor ce reprezintă infracţiuni.

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

 

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIST TV

• Raluca AMZĂR

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

 

 

7:00 Telejurnal matinal

*Matinal*Ştiri*Sport* Meteo

Prezintă Laura Fronoiu şi Marius Popa / Maria Chiriţă şi Ionuţ Gheorghe

Producători: Andreea Vişan şi Delia Nicola

Transmisiune directă

9:45 Teleshopping

 
Emisiunea „Oamenii și legea” propune subiectul „Consumul de droguri ucide!

Cum ferim un adolescent să nu devină captiv în lumea creată de mirajul drogurilor? Ce trebuie să facă părinții, profesorii şi autoritățile ...

„Profesioniştii

O ediție In Memoriam este programată la TVR1 sâmbătă, 11 mai, de la ora 23.30. Puteți urmări dialogul Eugeniei Vodă cu Bernard Pivot, în ...

„Petrecere... cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

Iuliana Tudor ne-a invitat să sărbătorim cele patru decenii şi jumătate de cântec ale vocii Ţării Moţilor împreună cu Mariana Ionescu ...

 

#tvr1