loader
Foto

Malpraxisul medical și răspunderea juridică

Mihaela Olaru v-a invitat vineri, 9 februarie, să revedeți o ediție a emisiunii ”Oamenii și legea” în care s-a discutat despre actele de malpraxis din cadrul activităţii medicale. Pe TVR 1, de la ora 13:00.

 

Oamenii și Legea

Neglijenţa medicală are urmări grave, iar pacientul care a fost victima unei erori profesionale, săvârșită în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, are, potrivit legii, dreptul la despăgubiri de natură morală, dar și materială. Care sunt primele demersuri ce trebuie făcute atunci când suntem victima unui caz de malpraxis? Cine răspunde? Doar medicul sau și unitatea spitalicească? La cât timp putem reclama o astfel de faptă? De unde să ne informăm?

Ediția s-a difuzat în premieră în 17.10.2023.

(w882)

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU a fost Cătălina BORDIANU, avocat.

(w882)

Răspunderea personalului sanitar se clasifică, potrivit doctrinei, în răspundere extrajudiciară și răspundere judiciară. Prin răspunderea extrajudiciară se înţelege răspunderea morală, care-şi are originea în jurământul lui Hipocrate. În prezent, derivă din natura umană a profesiei, din codul de deontologie medicală și din regulile de bună practică medicală. Răspunderea juridică presupune răspundere disciplinară, civilă și penală.

(w882)

Actele de malpraxis în cadrul activităţii medicale de prevenţie, diagnostic şi tratament se prescriu în termen de 3 ani de la producerea prejudiciului, cu excepţia faptelor ce reprezintă infracţiuni.

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

 

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIST TV

• Raluca AMZĂR

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

 

 

11:30 Eu pot!

Eu pot ! (redifuzare) EU POT este un program dezvoltare personală, de educaţie relaţională de cuplu, familie de origine si la locul de muncă, de gestiune a emoţiilor, de managementul stresului, de lidership, de parenting, de co-parenting, de managementul bugetului de familie, de neuroştiinţă, epigenetică şi mindhacking. Împreună cu specialiştii invitaţi, EU POT generează conţinut de real suport pentru cei interesaţi să îşi îmbunătaţească propriul climat psiho-emoţional.

Invitata psihoterapeut Elena Barbu

*Adevaratele motive ale crizelor conjugale

Realizator şi producător Anca Mazilu

12:29 Jocurile Olimpice de Vară Paris 2024

*

12.30-14.10 Canotaj dublu vâsle feminin +masculin, 4 vasle

feminin+masculin heats (Simona Radiş-Ancuţa Bodnar)

Comentator Sorin Hobana

Transmisiune directă

Producători: Valentina Stelescu, Antoanela Dececco

 
Claudiu Lucaci: „La JO Los Angeles din 1984, am văzut forța sportului românesc şi pe unii dintre cei mai mari sportivi ai noștri”

În această vară, Jocurile Olimpice aduc sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te provocăm să intri în arena celei mai mari ...

Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Vă așteptăm la o nouă ediție "Teleenciclopedia" sâmbătă, 27 iulie, de la ora 18:55, la TVR 1.

 

#tvr1