loader
Foto

Ne împinge SUA spre al Treilea Război Mondial? Răspunsuri, la „Breaking Fake News”

Tot atunci, despre Testamentul lui Petru cel Mare, dar şi despre întâlnirile de taină ale lui Elon Musk. Pe 30 noiembrie, de la 14.30, Marian Voicu ne aşteaptă la o nouă ediţie a emisiunii pe care o realizează la TVR 1.

 

Marian Voicu
Breaking Fake News

După 1000 de zile de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, Casa Albă a ridicat interdicția ca Ucraina să folosească arme americane cu rază lungă de acțiune pentru a lovi în interiorul Rusiei. Este într-adevăr începutul unui conflict global, așa cum susține Putin? Povestea săptămânii, cu care Marian Voicu deschide ediţia „Breaking Fake News” din 30 noiembrie, îl are ca invitat pe Sandu Valentin Mateiu, comandor în rezervă. Ediţia şapte a sezonului se vede la TVR 1 sâmbătă, de la ora 14.30 şi în reluare marţi, pe 3 decembrie, de la 23.00.

(w882) Breaking F

(w882) Breaking F

La scurt timp după ce președintele Joe Biden a permis Ucrainei să folosească rachetele americane cu rază lungă de acțiune pentru a lovi ținte militare din interiorul Rusiei, ziariști ruși și români au acuzat Statele Unite de declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial. Despre acest subiect, la Conspirația săptămânii, cu Tatiana Țarfulea.

(w882) SUA - Ucra

(w882) racheta /

(w882) Putin / Br

Mandatul de arestare pentru presupuse crime de război emis de Curtea Penală Internaţională pe numele premierului Beniamin Netanyahu şi al fostului ministru israelian al Apărării a dat naştere nu doar la acuzaţii de antisemitism la adresa judecătorilor, ci şi la ameninţări directe cu sancţiuni sau chiar cu intervenţia militară împotriva sediului de la Haga al instanţei internaţionale. Horia Grușcă abordează tema în Revista presei fake, tot în ediţia de sâmbătă „Breaking Fake News”.

(w882) Netanyahu

Un document a bântuit Europa secolelor trecute și este pomenit și astăzi - Testamentul lui Petru cel Mare. A lăsat într-adevăr Petru cel Mare un testament politic? Le-a poruncit într-adevăr urmașilor săi să cucerească Europa și să o îngenuncheze? Cât este legendă și cât adevăr? Aflăm mai multe în rubrica Istoria și istoriile sale, cu Gabriela Avram.

(w882) Petru cel

Iar Spărgătorii de fake news, Zaiafet și Geminschi anunţă solemn: Iisus Hristos ar putea fi deja clonat! Iar Elon Musk e chemat de englezi pentru a i se face morală, dar se întâlnește în taină cu reprezentanții Iranului și Rusiei. Mai multe informaţii ne oferă pe 30 noiembrie, de la 14.30, la TVR 1.

(w882) Iisus / Br

(w882) Z&G / Brea

***

„Breaking Fake News” este unica emisiune din piața media din România despre fake news, dezinformare și propagandă, câștigându-și un public fidel în cei 5 ani de existență, permanent conectată la actualitate, de la pandemia de Covid-19 și războiul din Ucraina sau cel din Israel, până la schimbările climatice, criza energetică, epidemia de rujeolă, ascensiunea mișcărilor extremiste etc. Emisiunea realizată şi prezentată de Marian Voicu se vede sâmbăta, la ora 14.30, și în reluare, marți seară, de la 23.00, la TVR 1.

foto: capturi video „Breaking Fake News”, TVR

6:15 Gări de poveste

Ep. 9 Drumul memoriei În acest episod parcurgem unul dintre drumurile închisorilor comuniste: Sighet-Miercurea Ciuc. Pe tronsonul de cale ferată Salva-Vişeu, a fost necesară construirea mai multor viaducte şi a cinci tuneluri, dintre care tunelul de sub Pasul Şetref, între Munţii Ţibleş şi Munţii Rodnei. Inaugurat în 1949, tunelul de la Dealul Ştefăniţei are o lungime de 2.388 metri, este al treilea din ţară ca lungime şi a fost finalizat, cu mijloace rudimentare, în numai 22 de luni. Ceremonia de deschidere a avut loc pe 28 decembrie 1949 în localitatea Dealul Ştefăniţei. Realizator Ruxandra Ţuchel Producator Ioana Mureşan redifuzare , din lista de

7:00 Weekend matinal

*Ştiri*Sport

Prezintă Andra Soceanu şi Ionuţ Gheorghe

ZOOM OANA NENECIU, director executiv Asociaţia Ecopolis

Papa Francisc și-a lansat prima enciclică cu accent pe ecologie în iunie 2015, intitulată „Laudato si” (Lăudat să fie). Acest document, primul de acest gen al unui suveran pontif, a criticat grupurile financiare și de afaceri pentru distrugerea mediului. Papa a clarificat: „Nu este o enciclică ecologică, ci o enciclică socială”.

DISCUŢIE MARIUS COCUŢ, director Caritas Bucureşti

Dimensiunea carităţii Suveranului Pontif este binecunoscută.

Supranumit „Papa săracilor”, Francisc a oferit sprijin constant celor nevoiași, iar dispariția sa a lăsat un gol în inimile multora.

DUPLEX Catedrala Greco-Catolică Sf.​ Treime Blaj cu Pr.CRISTIAN BARTA-purtător de cuvânt Arhieparhia greco-catolica a Blajului

Vizita Suveranului Pontif în municipiul din județul Alba are încă ecouri semnificative pentru comunitate. Pe 2 iunie 2019, în prezența a peste 100.000 de persoane, Sfântul Părinte Francisc a beatificat şi a ridicat la cinstea altarelor pe cei şapte episcopi martiri greco-catolici, care au murit în închisorile comuniste.Venirea Papei Francisc în România şi în special pe Câmpia Libertății, la Blaj, singurul oraș episcopal din România, a stat sub motto-ul: ”Să mergem împreună!” Un îndemn la unitate şi reconciliere a României.

Invitati :Pr. IULIAN BUDĂU si DIANA DUMITRASCU, jurnalist TVR

În 2019, papa Francisc a îmbrățișat România în fiecare localitate unde s-a aflat. A avut un mesaj diferit pentru cei pentru cei prezenți la București, la Blaj, la Șumuleu Ciuc și la Iași, unde a fost și întâlnirea cu tinerii, deși Iașul nu este o localitate cu o populație majoritar catolică, însă în Moldova sunt foarte multe comunități romano-catolice.
România, ţară majoritar ortodoxă, a fost vizitată în urmă cu aproape 26 de ani şi de Papa Ioan Paul al II-a, în perioada 7-9 mai 1999, o vizită la invitaţia patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist (1986-2007), şi a preşedintelui României, Emil Constantinescu (1996-2000). Vizita a durat trei zile și a avut o deosebită însemnătate istorică, fiind pentru prima dată de la marea schismă din 1054 când un papă vizita o țară majoritar ortodoxă.​

LIVE CARMEN RUSU de la Catedrala Sf Iosif in dialog cu Pr. ŞERBAN TARCIZIU, Purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de București

Sâmbătă, 26 aprilie, la ora 9:00, la Catedrala Sfântul Iosif, va avea loc Sfânta Liturghie cu Recviem pentru Papa Francisc.
Sfânta Liturghie va fi prezidată de Excelența Sa Mons. Giampero Gloder, Nunțiu Apostolic în România și Rep. Moldova.
ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, va fi prezent la funeraliile Papei Francisc la Vatican.

ZOOM CIPRIAN NECULA, sociolog

Papa Francisc a fost un obisnuit al comunitatilor sărace, defavorizate, al penitenciarelor, azilelor, periferiilor etc. In vizita sa istorică in România, a fost primul prelat din istorie care şi-a cerut scuze, în numele bisericii, pentru discriminare şi rele tratamente. Aşa cum titrează astăzi multe publicatii, "Papa a fost primul care..."-printre altele-a cerut în mod constant un rol mai mare pentru femei în guvernarea bisericii. A dorit să se schimbe legile bisericii și a acționat în acest sens.

ZOOM Preot DANIEL Nicolae AVRAM, Eparhia de Cluj-Gherla

Cartiel Papei Francisc publicate la Editura „Viața Creștină” a Eparhiei de Cluj-Gherla, cărți care poartă amprenta unui om al lui Dumnezeu cu inimă mare și credință vie.

În paginile lor regăsim simplitatea care vindecă, înțelepciunea care călăuzește,și, mai presus de toate, bucuria Evangheliei-trăită, vestită și împărtășită.

Dacă ar fi să alegem un cuvânt care să definească întreaga viață și misiune a Papei Francisc, acel cuvânt ar fi bucurie. O bucurie care nu este superficială, ci izvorâtă din întâlnirea vie cu Cristos. Cărțile sale rămân cu noi-ca lumină, ca mângâiere, ca chemare spre o viață plină de sens.

Tot eparhia Cluj Gherla se foloseste, în acţiunile caritabile şi de unul din autoturismele cu care Papa Francisc s-a deplasat pe parcursul vizitei in România.

DISCUŢIE DIANA DUMITRAŞCU, jurnalist TVR si Pr. IULIAN BUDĂU, ordinul iezuit

ZOOM IRINA MARGARETA NISTOR, critic de film

Există multe filme despre Vatican și viața Papilor, inclusiv despre viața Papei Francisc.

TELEFON VASILE BĂNESCU, teolog
Papa Francisc, etalon de modestie şi smerenie, care a impresioanat întreaga lume creştină (şi nu numai), dincolo de diferenţele confesionale
TELEFON Pr.ADRIAN DANCĂ, Radio Vatican
Ultimele pregătiri până la începerea slujbei de inmormântare.

Ce aşteaptă lumea catolică şi creştinismul în general de acum încolo?

Producatori: Raluca Neagu, Horaţiu Rusu

Transmisiune directă

 

Deși apartenența României la Uniunea Europeană a adus beneficii incontestabile, o disonanță profundă persistă.

Timișoara - oraș al florilor, al Revoluției, al palatelor, dar şi al delicateselor și al oamenilor cu bun simț

Pe 27 aprilie, cu echipa „Exclusiv în România” dăm o nouă raită prin Timişoara şi în apropierea oraşului de pe Bega. Ca de obicei, Cristian ...

Ediţii speciale şi înmormântarea Papei Francisc, în direct, la TVR

Televiziunea Română difuzează, sâmbătă, 26 aprilie, ediţii speciale dedicate unui moment istoric pentru întreaga lume: înmormântarea Papei ...

 

#tvr1