loader

Simfonia europeană a fiscalității în cheie românească

Vineri, 15 februarie, urmăriți o nouă ediție a emisiunii „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+.

 

Monica Ghiurco
Banii tăi

Despre buget și bănci vorbim astăzi la emisiunea „Banii Tăi”. Vă mai spunem cu cât s-au scumpit apartamentele, și la cât au ajuns chiriile. Și tot azi ascultăm Simfonia europeană a fiscalității în cheia Ro, adică românească.

Discuțiile de marți dintre parlamentari și conducerea Băncii Naționale s-au încheiat fără o concluzie comună. Mai mult, dupa unii, n-a fost decât un dialog al surzilor.

Multe variabile în ecuația imobiliară pentru acest an, și pentru dezvoltatori, dar și pentru cei care vor să-și cumpere o locuință. Evaluăm starea actuală a pieței împreună cu analistul economic Iancu Guda, Vlad Boeriu, Partener Deloitte și Bogdan Ivan, Secretar General, Asociația Dezoltatorilor Imobiliari – Urbanism.

După ce, pentru o bună perioadă, prețurile au crescut fără probleme, cererea de locuințe va avea de suferit pentru că depinde în mod direct de veniturile populației și de accesibilitatea creditelor. Astăzi, la „Banii Tăi, vedeți cum explică analistul economic Iancu Guda scumpirea continuă a locuințelor din ultimii ani și evoluțiile ce urmează.

Despre furtuna inspecțiilor fiscale, și anume – creșterea fără precedent a controalelor, dar și intensificarea conflictelor cu autoritațile - s-a vorbit la conferința anuală de taxe. Dar în lipsa ministrului de Finanțe.

Urmăriți în fiecare vineri emisiunea „Banii Tăi”, de la ora 17:05, pe TVR1 și online pe TVR+. În reluare, în fiecare marți, de la ora 6:30, pe TVR1 și online pe TVR+.

Contact: baniitai@tvr.ro; www.facebook.com/baniitaitvr

 

18:55 Teleenciclopedia

* PAOLO VERONESE-NUNTA DIN CANA (ep.2)

Paolo Veronese, pe numele său real Paolo Caliari, obişnuia să picteze în ulei chiar şi lucrările de mari dimensiuni, știind că umezeala și aerul marin degradau frescele murale. Artistul patrona un atelier cu peste 30 de angajați, săvârşind un număr impresionant de tablouri. Lucra repede și-spre deosebire de Tintoretto sau de Tiţian-schimba rareori forma inițială. Făcea schițe precise, pe care ucenicii le transpuneau apoi pe pânză. Tot ei procurau materialele şi preparau culorile, iar Veronese se consacra desăvârșirii compoziției. La Nunta din Cana, pictorul veronez a folosit întâi o pensulă mare, pentru a contura fiecare personaj, apoi una mai fină, pentru finisarea detaliilor. De ajutor i-a fost chiar fratele său, Benedetto, despre care se spune că a definitivat elementele arhitecturale şi cerul din registrul superior.

MARI LIDERI MILITARI AI SECOLULUI AL XX-LEA. DEZINFORMAREA ŞI ÎNŞELĂCIUNEA. NIKITA HRUŞCIOV

La 5 mai 1946, într-un discurs ţinut la Fulton, Missouri, Winston Churchill vorbea despre Războiul Rece dintre Occident şi URSS folosind, pentru prima oară, sintagma Iron Curtain (Cortina de Fier). Aproape 20 de ani mai târziu, în 1962, comuniștii sovietici aveau să instaleze rachete de luptă pe cea mai mare insulă din Caraibe, la nici 160 km de coasta Americii. Diversiunea, numită de istorici Criza rachetelor cubaneze, i-a aparţinut lui Nikita Hrușciov și a fost pe cale să distrugă nu doar America, ci întreaga omenire.

MITURILE GRECIEI ANTICE: APOLLON, ZEUL LUMINII (ep.2) (Premieră)

După ce colindă lumea în carul primit cadou de la Zeus, tânărul Apollon își construiește templul mult visat şi îl numeşte Delphi. Credincioşi din toată Elada vin acolo să afle, de la faimosul Oracol omonim, lămuriri despre viitorul lor. Răspunsurile, oferite de preoteasa Pythia, sunt deseori evazive sau cu tâlc. După ce şi-a ales „reşedinţa”, Apollon începe să-şi consolideze poziția în Olimp. În spatele acestui zeu al luminii şi protector al artelor, care farmecă pe toţi cu lira sa, se ascunde însă un arcaș însetat de sânge.

ECOSISTEME: CHINA (ep.10)

Peste platoul tibetan, cel mai vast și mai înalt din lume, se așterne zăpada. Turme de antilope Pontholops hodgsonii sau Chiru -adulți și pui născuți în iunie-iulie-migrează spre sud. În această lungă călătorie de 7.000 de km, prin Asia Centrală, vor întâlni şi lupi himalayeni (Canis lupus chanco). La final de noiembrie, antilopele încep rutul-perioadă în care masculii se înfruntă direct ori se fugăresc cu până la 70 de km pe oră, pentru a-şi disputa haremuri compuse, uneori, din peste zece femele.

Producător Oana Haşegan

19:45 Sport

Transmisiune directă

 
Duminică seară, ne relaxăm la „Popasuri muzicale cu Junii Sibiului”, pe TVR 1

La aniversarea celor 80 de ani de existenţă a Junilor, Televiziunea Română difuzează o serie de recitaluri muzical coregrafice ale acestora şi ...

Cum văd ucrainenii pacea? Aflăm sâmbătă, la „Breaking Fake News”

În aceeaşi ediţie, despre listele de cuvinte şi expresii interzise în America administraţiei Trump, dar şi despre cei 76 de ani de existență ai ...

“Bucuria credinței”: Biserica Universității Gheorghe Asachi | VIDEO

Biserica din campusul Universității Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iași reprezintă mult mai mult decât o simplă structură arhitecturală. Este un ...

 

#tvr1