loader

Părintele Constantin Necula, invitat la „România 9”

În ediţia specială a emisiunii „România 9” din a treia zi de Crăciun, invitatul lui Ionuţ Cristache ne-a vorbit despre tradiţiile sfinte de Crăciun, dar şi despre cum am putea să ne punem ţara în valoare. „România 9” s-a difuzat la TVR 1, de la ora 21.00.

 

Înregistrarea primei părți a emisiunii România 9 cu preotul Constantin Necula poate fi vizionată mai jos:

Pe 27 decembrie, a treia zi de Crăciun, Părintele Constantin Necula revine în platoul emisiunii România 9 pentru a vorbi despre tradiţiile sfinte de Crăciun, despre ce mai înseamnă să fii român în ziua de azi şi ce ne defineşte ca popor, dar şi despre o reîntoarcere a tinerilor la biserică şi la spiritualitate. Care crede că este trăsătura cea mai importantă a politicianului român, dacă ducem lipsă de modele sau nu şi cum am putea să ne punem ţara în valoare sunt câteva dintre subiectele discuţiei dintre preotul Necula şi moderatorul Ionuţ Cristache la ediţia specială România 9, din 27 decembrie, ora 21.00.

Părintele Necula nu se teme să afirme că funeraliile Regelui Mihai au fost ultimele de acest gen la care oamenii au ieşit în stradă nechemaţi. De asemenea, susţine fără reţineri că preferă un om lipsit de credinţă unuia cu credinţă strâmbă.

La conferinţele părintelui Necula vin mii de tineri din întreaga ţară şi recunoaşte că cele mai interesante conversaţii le are cu ateii. Răspunde cu înţelepciune, înţelegere şi umor întrebărilor adresate de spectatori şi telespectatori, întrebări care au atins subiecte diverse, de la creşterea copiilor la depresie şi de la viitorul acestei ţări la întoarcerea la credinţă. Iubeşte România şi pe români şi crede că ar trebui întocmit un program de a ne pune ţara în valoare.

13:00 Ora regelui

Prezintă: Camelia Csiki

Un rege, unsprezece prinți și două prințese din țara noastră au iubit aviația și au contribuit la dezvolarea ei. Biografiile lor au fost cuprinse în volumul ”Aviatori români cu sânge albastru”, realizat de doi cercetători, pasionați la rândul lor de studierea aviației, Dan Antoniu și Horia Stoica.

Ziua Solidarității româno-polone are puternice rădăcini istorice și tocmai datorită lor, relațiile diplomatice stabilite în timpul domniei Regelui Ferdinand I și al președinției mareșalului Józef Klemens Piłsudski au o mare însemnătate și în prezent. În orașul Sulejówek, urmașii Mareșalului Piłsudski au reușit constituirea unui muzeu dedicat președintelui polonez care a marcat istoria țării sale, unele dintre cele mai valoroase piese din colecția lui fiind prezentate și la București, la Muzeul Național de Istorie.

Exemplele semenilor noștri care au contribuit la făurirea României demne, unite, puternice, indiferent de greutățile vremii, se regăsesc și în arhiva impresionantă a celei mai vechi agenții de presă din țară. Cronicari ai timpului prezent, jurnaliștii Agerpres consemneaza, de peste 135 de ani, cele mai importante evenimente din întreaga lume.

Producător Lidia Voicu

Sezon nou

14:00 Telejurnal

* Ştiri* Sport

Prezintă: Claudiu Lucaci și Mihai Rădulescu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

 
Relațiile româno-poloneze, o prietenie istorică

În această ediție a emisiunii „Ora Regelui”, vă prezentăm povestea captivantă a relațiilor dintre România și Polonia, prin viziunea faptelor ...

Liberul acces la justiție, garantat tuturor

Liberul acces la justiție, garantat tuturor

publicat: joi, 17 aprilie 2025

Despre accesul liber la justiție, dreptul la un proces echitabil, dreptul la apărare, rolul activ al judecătorului, ajutorul public judiciar vom ...

În culisele „TOP INVERS - EROII COMEDIEI” - o emisiune săptămânală de satiră și umor, în premieră la TVR 1

Alături de cunoscuți actori de comedie, Toni Grecu revine pe micul ecran în prima zi de Paște, duminică, 20 aprilie, de la ora 20.30. În noul ...

 

#tvr1