loader
Foto

Galerie foto

Pe drumul partizanilor, în Făgăraș, la „Exclusiv în România” | VIDEO

Am aflat mai multe despre Elisabeta Rizea și Nicu Diaconescu din Aref, dar am facut și trasee turistice impresionante la „Exclusiv în România”, pe 29 noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 1.  

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

Cristi Tabără și echipa au pornit pe un traseu pe cât de frumos, pe atât de încărcat emoțional.

Cu puțin înainte de sărbătoarea națională a României, au facut o incursiune într-unul dintre cele mai tulburătoare momente ale istoriei ei. Dar și într-una din cele mai tulburător de frumoase zone ale țării. Pe 29 noiembrie, Cristi Tabără și echipa sa pornesc pe urmele luptătorilor anticomuniști din cea mai longevivă mișcare de rezistență a Europei ocupate de bolșevici. Frumusețile uluitoare ale Munților Făgăraș s-au văzut la „Exclusiv în România” duminică, de la ora 17.00, la TVR 1.

 

(w882) vf

Pe drumul partizanilor, descoperim, la Nucșoara, un traseu turistic cu același nume. Dar și proiectul unei case memoriale dedicate Elisabetei Rizea, impresionant model de demnitate și curaj al secolului al XX-lea.

(w882) casa

Parcurgem, apoi, alături de echipa „Exclusiv în România”, Valea lui Stan, nu doar pentru a experimenta elementele de via ferrata care îi incită pe turiști, ci mai ales pentru a afla povestea unică a unui alt partizan. Unul pe care Securitatea nu a reușit să-l prindă niciodată: Nicu Diaconescu din Aref.

(w882) biserica

Ajunși pe Transfăgărășan, ne aventurăm până la lacul și refugiul Călțun – unicat european - și mai sus, până pe cel de-al doilea vârf ca altitudine din România, Vârful Negoiu.

(w882) vf

La finalul ediției, în jurul ceaunului, Cristi Tabără și jurnaliștii „Exclusiv în România” inventează o tocană din pastramă de oaie, pe care o numesc în ton cu incursiunea tocmai încheiată în istoria recentă: „Tocana Partizanilor”. „Exclusiv în România” se vede și în ultima duminică de noiembrie, de la ora 17.00 la TVR 1.

(w882) tocana

 

 

20:00 Telejurnal

*Ştiri* Prezintă: Alina Stancu, Eugen Rusu

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

Transmisiune directă

20:55 Meteo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Luni, la „Români universali”: omul apelor deschise, Avram Iancu

Pe 29 aprilie, Cristian Tabără ne face cunoştinţă cu bibliotecarul din Petroșani care deține recordul național la înot de anduranță. Un episod în ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

 

#tvr1