loader
Foto

Galerie foto

Pe urmele mişcării de rezistenţă din Făgăraş, la „Exclusiv în România” | VIDEO

Făgăraşul nu este doar o regiune superbă din România, ci şi locul unde caractere puternice, bărbaţi cu credinţă şi dragoste de neam, au înfruntat ororile regimului comunist. Cristi Tabără i-a readus în memorie pe 19 decembrie, de la 17.10, la TVR 1.

 

Cristian Tabără
Exclusiv în România

La început de iarnă, străbatem ambii versanți ai masivului Făgăraș, alături de Cristi Tabără şi echipa sa, care au decis să înfrunte vremea aspră, pentru a merge pe urmele unei mișcări de rezistență unică în Europa: cea a luptătorilor anti-comuniști din munți.

Scopul declarat al drumeţilor „Exclusiv în România” este de a contura, pe potecile turistice de azi, traseele celor două grupări aflate de o parte și de alta a muntelui. Două grupări care au încercat să-și unească forțele, dar nu au reușit să se întâlnească niciodată.

Povestea lor şi a acestei zone din inima ţării, ce „a văzut şi a auzit multe” – duminică, 19 decembrie, de la ora 17.10, la TVR 1, într-o nouă ediţie „Exclusiv în România”.

(w882) loc de int

(w882)

Pornim din Țara Făgărașului, de la Drăguș, spre versantul nordic, pe firul poveștii eroilor grupării Ogoranu și urcăm pe Muchia Drăgușului până la unul dintre adăposturile lor secrete, cabană devenită astăzi refugiu montan pentru turiști. Trecem, apoi, pe versantul sudic, dar nu înainte de a ne opri la Vâltorile de apă de la Lisa, cea mai veche instalație de prelucrare tradițională a lânii, din România.

(w882) refugiu mu

(w882) Vâltori -

„Dincolo de creastă, pe Muntele Căpățâna, ajungem la o altă cabană, folosită de cei din gruparea „Haiducii Muscelului” și parcurgem – din fericire, ca turiști - o parte din traseele lor, pe poteci de munte, până sub Colții Cremenii și mai jos, la Poienărei”, ne relatează Cristina Madgearu, producător al emisiunii şi călător prin toată ţara, alături de Cristi Tabără.

(w882) Nucsoara

(w882)

Drumeţia prin peisajele minunate ale Făgărașilor și prin istorie se încheie la Nucșoara, unde echipa TVR se interesează de un proiect îndrăzneț, despre care a aflat anul trecut: Casa Memorială Elisabeta Rizea. În ce stadiu se găseşte acum lucrarea aflăm şi noi pe 19 decembrie, de la 17.10, într-o nouă premieră „Exclusiv în România”, la TVR 1.

(w882) casa Elisa

(w882)

Producători: Cristina Madgearu, Marin Găbudean

3:15 Telejurnal (R)

Ştiri

Producători: Diana Anghel şi Dorin Munteanu

(Reluare)

4:05 Meteo (R)

(Reluare)
 
Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...

Răspunderea penală a persoanei juridice

Răspunderea penală a persoanei juridice

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Care sunt măsurile ce pot fi luate împotriva persoanei juridice acuzate de săvârşirea unor infracţiuni cu consecinţe grave? Când pot fi dispuse ...

Echipa un "Un doctor pentru dumneavoastră" vă invită să urmăriţi sâmbătă, 27 aprilie, la TVR 1, de la ora 7:00, o ediţie în care vom afla detalii ...

 

#tvr1